חומצה אורית

dandodo

New member
חומצה אורית

שלום רב הנני בן 32 . בריא בדרך כלל. כבר לפני איזה 6 שנים בבדיקת דם שגרתית נראתה אצלי רמה של 9.2 ביוריק אסיד באחרונה ביצעתי בדיקת דם והופיעה רמה של 9.8 יצויין שהנני רזה, 63 ק"ג, ומקפיד על דיאטה רלוונטית להורדת יוריק אסיד ( לא אוכל איברים פנימיים, לא שותה אלכוהול ולא אוכל פטריות ). יחד עם זאת רמה היוריק אסיד נשארת גבוהה ברמה של 9-9.8. אני חושש מהתפתחות של מחלת גאוט. האם יש משהו מעבר לתזונה שאני יכול עוד לעשות? האם זה מעיד על איזה שהיא בעיה במטבוליזם שלי? רמות החומצה האורית בבדיקה האחרונה 9.2. האם ידוע מה הסבירות באחוזים במשוער שיתפתח אצלי גאוט? תודה רבה

חומצה אורית גבוהה

די שכיח למצוא רמות גבוהות של חומצה אורית בדם ללא סימפטומים - רוב הסיכויים שלא תפתח גאוט בעתיד - ואתה לא צריך להיות מוטרד מכך- אם תפתח אז תטופל. העובדה שהדיאטה לא הצליחה להוריד מהותית את רמת החומצה אינה מפתיעה -כך זה ברוב המקרים אך רצוי בכל זאת להמשיך בה הדבר היחיד שמומלץ בשלב זה הוא איסוף שתן לחומצה אורית למשך 24 שעות- אם קיימת הפרשה מאד מוגברת בשתן של החומצה אז יש לשקול טיפול. אם לאו- פשוט תמשיך לחיות כמו עכשיו !

dandodo

New member
תשובה לד"ר אלקיים

תודה על תשובתך לגבי הפרשה בשתן - נתנו לי בדיקה של 24 שעות שתן ליוריק אסיד ויצא ערך של 730 שזה די בקצה העליון. מה זה אומר? וכזכור היוריק אסיד בדם כ 9-9.5 האם יש לטפל או רק אם יהיה גאוט? האם ההסתברות לגאוט גבוהה?

למעלה