חומות האטימות

חומות האטימות

האם יש לקוראי שורות אלה רעיון איך ניתן לעזור לי להשתלב במקום עבודה "נורמלי" עם משכורת "נורמלית" ותנאים סוציאליים "נורמלים" כמו כל אדם שעובד במקום עבודה נורמלי? אני בחור בן 39, רווק, מקבל קיצבת נכות מהמוסד לביטוח לאומי, לא שירתתי בצה"ל, אין לי תעודת בגרות, אין לי רשיון נהיגה. אני עוסק בלמידה עצמית ע"י ניסוי וטעייה וע"י קריאת ספרות מקצועית של כל מה שמעניין אותי. יש לי ידע אדיר בנושאים שמעניינים אותי, ברמה שלא נופלת באיכותה מטובי העוסקים בנושאים שמעניינים אותי, והכל למידה עצמית. אני בשום פנים ואופן לא מוכן ללכת לאוניברסיטה או למכללה משום שצורת הלימוד שם אינה מתאימה לי, מה עוד ששם לא מלמדים את הדברים שבהם אני מתעניין. כל ניסיונותיי להיקלט בשוק העבודה נתקלו בקירות אטומים, אף אחד לא מוכן לדעת ולא רוצה לדעת ולא מוכן לשמוע מה זה יכולת למידה עצמית, פשוט כולם אטומים. אני רוצה לדעת אם יש דרך לשבור את הקירות האטומים או שאני יצטרך להתמודד עם חומות האטימות כל חיי. ובנוסף, אני רוצה לדעת אם יש איזושהי דרך לקבל טיפולים פסיכולוגים "בחינם" כאמור אני מקבל קיצבת נכות מהמוסד לביטוח לאומי ואינני יכול לממן טיפולים פסיכולוגיים. שאלה נוספת, האם יש דרך מסוימת איך ניתן לקבל דירה בחינם בירושלים?. אני דור שני לניצולי שואה. הנושאים שבהם יש לי ידע: תשתיות בזק, צרכנות אורגנית, מלונות בוטיק ומלונות פאר בישראל עם מזון גורמה בלתי כשר, מסעדות גורמה, מחשבים. אני מאוד מקווה לקבל תשובה.

schlomitsmile

Member
מנהל
קשה... החברה אכן אטומה, ובעיקר אנשים יוצאי דופן חשים זאת על בשרם... סוגיית תעסוקת נכים היא סוגיה כאובה מאד. אין לי רעיונות מעשיים בעניין- אולי בפורום זכויות נכים או בפורום מחפשי עבודה יהיה למישהו רעיון גואל. לגבי טיפול פסיכולוגי: ברוב הרשויות המקומיות יש תחנה לבריאות הנפש, או לחליפין אם יש לך ביטוח בריאות משלים, אתה יכול לקבל טיפול מסובסד ממטפל פרטי שעובד בהסדר עם קופ"ח שלך. האפשרות השניה מומלצת יותר.

לנושנוש

New member
אפשר לשקר לגבי נסיון תעסוקתי.........

מספיק שאיזה מקום לא יבדוק. אפשר להציאה את עצמך בתור עובד בחינם וכך להתחיל להשתלב בשוק עבודה. חינם לתקופה מוגבלת כמובן של חודש או חודשיים. להפסיד אין לך מה, אתה מתפרנס כרגע מקיצבה. חפש אולי גם להתנדב בדברים שונים וכך לצבור נסיון נוסף. אתה יכול גם לגשת לאיבחון והפניה תעסוקתית כדי שתדע מה הכיוון מיקצועי שהידע שלך מתאים לו..... ידע במסעדות גורמה זה אחלה, אבל מה עושים איתו?? אתה מעוניין להיות סוקר? מבקר מסעדות? מה החלום שלך? מה אתה רוצה להיות "כשתגדל"??

אם אני משקר, אני למעשה פוגע בעצמי

אני לא רוצה לשקר, מכיוון שאני גורם לכך שאני ייראה כאדם בלתי אמין ואפגע ביכולת שלי להיקלט במקומות העבודה. ראוי להדגיש ולציין שהידע הרב שיש לי מאפשר לי רק לעבוד כשכיר (לא כעצמאי!!!). המקומות היחידים שבהם אני יכול לעבוד ולממש את עצמי זה: משרדי ממשלה, מוסדות ממלכתיים, תאגידים ממשלתיים, חברות שעוסקות בכריית מידע כמו דן אנד ברדסטריט או יפעת. כמו כן מכיוון שיש לי ידע אדיר בכל מה שקשור לצרכנות אורגנית הייתי יכול להיות פקח או מפקח בחברות לפיקוח של תוצרת אורגנית כמו: אגריאור, סקאל או IQC. הבעייה היא, שבמקומות אלה שהם המקומות היחידים שבהם אני יכול להשתלב, אני נתקל בחומות אטומות ללא שום אפשרות ליצור קשר עם מישהו שם. אז איך אפשר בכל זאת להשתלב במקומות אלה, למרות חומות האטימות?? כאמור אלה המקומות היחידים שבהם אני יכול לממש את הפוטנציאל שלי. מכיוון שאין שום אפשרות ליצור קשר עם אף אחד במקומות אלה, אז גם אין שום אפשרות לעבוד שם בהתנדבות!! כל מי שפניתי אליו ביקש שאשלח קורות חיים. אין לי קורות חיים כפי שפירטטי בתחילת שרשור זה!! פירטטי לעייל בין המקומות היחידים שבהם אני יכול לעבוד, משרדי ממשלה, וגופים ממלכתיים, מקומות אלה דורשים אמינות גבוהה ביותר, ונדרש גם סיווג ביטחוני גבוה מאוד, מה שלא מאפשר בשום פנים ואופן לבצע שקר!! לא ניתן בראיון עבודה לגוף ממלכתי או בתחקיר בטחוני לשקר!!! כנ"ל גם לגבי פקח או מפקח בחברת פיקוח, אדם שמשקר הוא אדם בלתי אמין שאין להעסיקו!! אף אחד לא מעוניין לצרוך מוצר תעשייתי מסרטן, במסווה של מוצר בריאות אורגני ואקולוגי ועוד לשלם עליו יותר, והמבין יבין.

למעלה