חומוס

Boober

New member
חומוס

איזה חומוס (ממרח) הוא נטול גלוטן ? האחרון שקניתי לא עשה לי ממש טוב אבל אני לא יודע אם זה בגלל שמכיל גלוטן או בגלל תוספות אחרות ידועות לשימצה..

אם קנית של "אחלה"

אז יש סיכוי לתופעות כי הם מציינים: "עשוי להכיל גלוטן", אני בעקרון לא קונה חומוס (עושה לבד בבית) אבל לא מזמן נדמה לי שמישהו פה כתב שיש חברה בשם "הנסיך" או משהו דומה שבפרוש לא מכיל גלוטן.

shavririt

New member
חומוס "בטעם של צביקה"-

מצאנו אותו ב"סופרסל-דיל" ורשום על המכסה בפירוש למעלה- "ללא גלוטן, ללא עמילן". הוא מיוצר בכמה טעמים כמו- חריף, עם גרגירים מתובלים ועוד. טעם נהדר.

Boober

New member
מעניין איזה טעם יש לצביקה..? ../images/Emo13.gif

האמת אף פעם לא ראיתי את אלה שציינתם בסופר.. תמיד יש את הרגילים מהחברות המוכרות יותר.. מה קורה לגבי חומוס "צבר" ? קניתי אחד כזה עכשיו .. אני באמת אחפש את מה שרשמתם , מקווה שיש, כי אני די אוהב חומוס . אולי זה הזמן לחפש בן דוד רחוק מאבו גוש.

solnoshka

New member
חומוס צבר הוא ללא גלוטן!

מומלץ מאוד החומוס מנגל שלהם... שיהיה בתאבון :)

solnoshka

New member
אפילו בקורס פסיכומטרי שאני עושה, אנחנו תמיד מ

מביאים חטיפים... כל חברי הקורס המקסימים לא מביאים שום דבר של עלית!! רק אוסם! באמת שהם גדולים!

אכן. נהדר לשמוע אחרי כל

הסיפורים ששומעים על קשיים מחוץ לבית בנושא אוכל וכיבוד.

גם אוסם הוסיפו על הביסלי- עשוי להכיל גלוטן../images/Emo10.gif

ומסתבר שחוקי הכסת"ח החדשים רלוונטיים לכל החברות. זו הנחייה חדשה שיצאה והגיעה לכל מי שמייצר מזון על פס ייצור כללי. נציג של שטראוס שהגיע למגה אצלנו ושכלפיו שטחתי בכעס את הסיפור הזה שהכל מלא באזהרות המעצבנות- עשוי להכל גלוטן- טוען שאין להם ברירה אלא לשים את האזהרה הזו, כי תפוציפס רגיל (נ"ג) ומתובל (בתבלינים המכילים גלוטן), מיוצרים על אותו סרט ייצור, והם רק מנקים בין אצווה אחת לשנייה, אך הם אינם יכולים להבטיח לחלוטין שכל פס הייצור נקי מגלוטן. הבעייה היא שפס ייצור מייצר מוצרים שונים, עם מרכיבי מזון שונים וכל שבוע- שבועיים, הם מחליפים עליו את הייצור. גם מוצרים מקמח תירס מיוצרים שם (דוריטוס לדוגמא- הרגיל נטול והמתובל לא נ"ג) וגם מוצרים מקמח חיטה. לטענתו, גם כאשר יש פס ייצור אחר, המכיל גלוטן, במרחק של 30 מטר ויש סיכון כלשהו, שיעבור מרכיב המכיל גלוטן ויכנס לפס הייצור הנקי - אז הם עדיין חייבים לשים את האזהרה הזו. אז כיום כל החטיפים, הן של אוסם והן של עלית- מסומנים באזהרה הזו, שהם עשויים להכיל גלוטן. הטענה של נציג שטראוס, שטרח ואמר שיש לו גם אחיינית עם צליאק והוא מכיר את הבעייה מקרוב, היתה שאין להם ברירה..
ושלא כדאי להם לעשות אולם נקי לחלוטין, או פס ייצור נפרד, כי זה לא משתלם כלכלית...

מית צאן

New member
למה להטעות?

אוסם לא הוסיפו אזהרת גלוטן על המוצרים שלהם. בבקשה אל תשווי את אוסם לעלית. ביסלי של אוסם תמיד היה אסור, על שאר החטיפים של אוסם שמותר אין שום אזהרה. כל מה שכתבת שייך לעלית וזה כבר ידוע, אל תטעי אחרים בקשר לאוסם, חבל, יש מלא חטיפים שלהם שהם נ"ג ובטוחים לאכילה.

היא לא ממש מטעה...

והיא כנראה התכוונה לביסלי היחסית חדש של "אסם"- ביסלי דק, כאשר ברכיבים לא מצויין גלוטן אבל מתחת ב-"מידע על רכיבים אלרגניים"- מצויין שעשוי להכיל גלוטן. (שלא כמו הביסלי הנושן שלהם שהוא כאמור מכיל בפרוש קמח חיטה.)

amitshein

New member
../images/Emo94.gifובכל זאת הבמבה שלמם נ"ג...

... והשוש של עלית....

נכון, הכוונה כמובן לביסלי דק של אוסם..נו באמת

תודה נימשונית. נו באמת מית הצאן.. כמובן שמדובר על מוצר שהוגדר ללא גלוטן עד כה. אולי כדאי שתבדקי קצת יותר בתשומת לב את ההתוויות של אוסם. לא כדאי להיות כל כך משוחדת.. זה ממש לא מוסיף. אוסם, בדיוק כמו עלית מכסתח"ים את עצמם.. ההערה מופיעה בצורה בולטת ביותר.

שוב, ממשיכה להטעות.

ביסלי דק מעולם לא הוגדר כנטול גלוטן, למעט בתקופת פסח (שכידוע לכולנו זו תקופה יוצאת דופן עבור מאכלים רבים). ממש לא ברורה לי ההתרעמות שלך. הכיתוב "עלול להכיל גלוטן" בפני עצמו אינו מהווה שום כסת"ח - השאלה היא מה המדיניות של השימוש בו. אם נעשה בו שימוש נכון כאשר באמת יש סכנה לזיהום משני ויש ליידע את הצרכן (כפי שעושה אסם), אין זה כסת"ח כלל. עושה רושם כאילו עצם השימוש מטריד אותך, וזה לא ברור. כאשר השימוש בכיתוב הוא גורף ללא קשר לתכולת המוצר, זה כסת"ח, וזו המדיניות של עלית.

מית צאן

New member
למה להמשיך ולהטעות?

"אז כיום כל החטיפים, הן של אוסם והן של עלית- מסומנים באזהרה הזו, שהם עשויים להכיל גלוטן." ציטוט מדבריך - וזו טעות! כדאי לך בעצמך לבדוק את כל החטיפים לפני שאת מטעה אנשים. יש הרבה חטיפים של אוסם שמותרים, אין לי אישית שום קשר עם אוסם , אני פשוט קונה את החטיפים שלהם ובנותי נהנות מהם. הביסלי תמיד היה אסור, בפסח האחרון יצרו ביסלי דק ללא גלוטן ולביסלי דק החדש הוסיפו אזהרה . זה לא מוצר לגמרי חדש הרי ביסלי זה ביסלי גם אם הוא דק. נמשיך להנות ממוצרי אוסם ולהמליץ עליהם ונמשיך לא לקנות עלית.הייתי מציעה לך , שוב, לא להשוות בינהם.

CATS7

New member
הכי בטוח לקנות דרך מדריך העמותה

הספר הירוק שקנית כשנרשמת לעמותה עם גילוי הצליאק. אם טרם עשית כן, זה הזמן. ממליצה.

shirili

New member
מתכון לחומוס

מצרכים 2 כוסות גרגרי חומוס (רצוי מהלבנים הגדולים אבל לא חייב) מושרים במים למשך 12 שעות כוס מיץ לימון סחוט טרי 1/2 ק"ג טחינה גולמית 2-3 שיני שום (או יותר אם תעדיפי חריף יותר) מעט כמון 1/2 כפית מלח אופן ההכנה: את גרגרי החומוס לבשל במים עד לרכוך (לפחות שעתיים) למי הבישול יש להוסיף כפית שטוחה סודה לשתיה ומעט משהו כמו 1/4 כפיתכמון (לא חייב כמון אנחנו אוהבים) אחרי שהחומוס התקרר להכניס את כל המצרכים למגימיקס פרט למי הבישול של החומוס אבל לא לזרוק אותם עדיין. להפעיל את המעבד ל=2-3 דקות ואם החומוס סמיך מדי להוסיף 1/4 כוס ממי הבישול של החומוס ושוב להפעיל , ואם עדיין סמיך שוב להוסיף 1/4 כוס (בדרך כלל לא צריך אבל אין נוסחה קבועה) ואחרי שהגעת למרקם הרצוי , טעמי את החומוס אם חסר מלח הוסיפי מעט ובתאבון

למעלה