חומוס

חומוס

חומוס

ראשית, נתחיל במרכיבים. את הגרגירים קונים רק בשוק, עם עדיפות לדוכן שמתמחה בקטניות ותבלינים. מומלץ לבחור דוכן הומה אדם. רוכשים חצי קילו גרגירי חומוס. בוחרים את הגרגירים מהזן הקטן. המרכיב השני הוא הטחינה. הטחינה הטובה ביותר היא טחינת היונה, שמוצאה בשכם. ניתן למצוא את הטחינה בשוק בלוינסקי. ועכשיו נעבור לתהליך עצמו: משרים את גרגירי החומוס למשך הלילה בקערה עם מים קרים. למחרת מסננים את המים ומעבירים את הגרגירים לסיר גדול. ממלאים את הסיר במים נקיים. מבשלים את הגרגרים במשך מספר שעות. בקשר לזמן הבישול, צריך פשוט לראות מתי הגרגרים הופכים רכים ונימוחים למגע ידכם. שומרים בצד כוס ממי הבישול. מקלפים את גרגירי החומוס ע``י גלגולם בתוך מגבת (את התהליך הזה יש לבצע אחרי שהגרגירים התקררו). **יש עוד דרך והיא למעוך את הגרגירים דרך מסננת, שמשאירה את הקליפות בצד אחד ואת החומוס בצד השני, אך פעולה זאת תפגע במרקם הסופי של החומוס, אז לכו על אופצית המגבת** טוחנים את הגרגירים פעמיים במטחנת בשר! לא בבלנדר או מעבד מזון, אלא מטחנת בשר בלבד! כאן למעשה טמון סוד הטעם והמרקם שמבדיל בין חומוס אמיתי לבין סתם חומוס. אחרי הטחינה כפולה, מערבבים את החומוס הטחון עם הטחינה הגולמית (חצי קילו טחינה על חצי קילו גרגירי חומוס). מוסיפים מיץ מחצי לימון (גדול) טרי. אם המרקם של החומוס לא נראה כמו שאתם רגילים, תוסיפו מעט מנוזלי הבישול, עד שתקבלו את המרקם הנכון. מהו המרקם הנכון? בשביל זה אתם צריכים להיזכר בחומוסיה טובה שאכלתם בה. חומוס אשכרה, היא דוגמא מצויינת לחומוס במרקם נכון(לדעתי, כמובן). הוסיפו 4 שיני שום טרי כתוש, וכפית מלח. ההגשה: צלוחית חצי עמוקה, כמה כפות חומוס, יוצרים כתר בעזרת כף. בתוך הכתר שמים ביצה קשה מקולפת וחתוכה לשמיניות, שמן זית, כמון וכמה גרגירי שנשמרו בצד. ליד מגישים צלחת עם רבעי עגבניות, צנון חתוך לחצאי פרוסות ובצל.
 
למעלה