חומוס חומוס חומוס

שאלiת

New member
חומוס חומוס חומוס

היי,
אני צריכה לארגן בשבת חומוס (ת"א).
אנחנו חובבי אבו-חסן, אבל אוכלים רק את המסבחה שלהם ושמעתי שהחומוס שלהם לא כ-זה טעים כמו המסבחה...
קיצר - ת"א, חומוס טעים, איפה?

תודה!

Gargeran

New member
לא מניסיון אישי

אבל קיבלתי 2 המלצות חמות לחומוס "שלמה & דורון" בכרם התימנים

הנסיך.

New member
חומוס טוב בתל אביב? קופצים לסיבוב

20 דקות דרומה משם, נכנסים לרמלה העתיקה ולוקחים מחליל חומוס וטחינה ומסאבחה.
אחרי שטועמים מהחומוס הזה פתאום 20 דקות נסיעה בשביל חומוס נראות כמו פרט שולי.

(או בשורה התחתונה, חומוס ממש טוב בתל אביב אין)

ולגבי שלמה ודורון -
מאוד אותנטי, מאוד נחמדים, אבל החומוס? משהו לא ברור בסגנון שהוא בין חומוס ערבי לחומוס דרוזי, אבל לא זה ולא זה, בעיקר תפל וחסר טעם.
ישבתי שם עם חברה טובה שאינה "אנינת חומוס" כמוני וגם היא התאכזבה - משום מה זה קצת מאפיין את החומוסיות של תל אביב, הכל עדין ולא מתובלן, כאילו פוחדים "לקחת צד"
שורה תחתונה - לא משהו.

babiji

New member
אני מאוד אוהב את חליל, אבל בפעם האחרונה

שהייתי שם, יום לפני חופשת הפסח האחרונה, החומוס (והמסבחה) היו פשוט מתחת לכל ביקורת.

זה הגיע עד רמה שהאישה הייתה צריכה לבקש שיחליפו לה את מנת החומוס למנת מסבחה בגלל שהחומוס היה מתקתק בצורה לא ברורה, ובאופן כללי המנה הייתה חלשה ביותר עד כדי שעלה בי חשד לשימוש בטחינה מוכנה, או משהו כזה. למרות שזה לא הגיוני כלכלית, אבל אין לי הסבר אחר. זה היה פשוט לא טוב ברמה לא נעימה.

לגבי ההתנשאות על החומוס התל אביבי, בתור ירושלמי אני חייב לציין שאף פעם לא הבנתי אותה, יש חומוס מצויין בתל אביב, גם אם בשביל להגיע אליו לא צריך לעבור את הכיכר בכניסה לכפר, להיכנס מאחורי הדוכן של משחיז הסכינים העיוור, ולנקוש שלוש נקישות בדלת הברזל.

ושלמה ודורון זה חומוס מצויין, בעיקר לחובבי הפול.

הנסיך.

New member
אני שם פעם בשבוע, מלבד בתקופות הלחוצות

לא אוהב לחכות בתור לשום מקום, כך שבפסח, יום כיפור ומועדי ישראל אחרים אני פשוט לא מבקר שם,
מה גם שנראה לי לא הוגן לשפוט מקום לפי היום הכי לחוץ שלו בשנה.

לגבי ההתנשאות והחומוס התל אביבי - לצערי עוד לא פגשתי חומוסיה מעולה בתל אביב,
הייתי מאוד רוצה לפגוש כי אני מאוד אוהב חומוס, ולגבי שלמה ודורון, נצטרך להסכים שלא להסכים
:)
למען ההגינות, חומוס סביר דווקא כן מצאתי, בחומוסיה שבפינה של פינסקר ובוגרשוב, מול חנות הקעקועים,
אותה תפלות מוכרת נרשמה גם שם, אבל טיפה מלח, טיפונת פלפל ולימון והוא כבר שודרג בכמה רמות, מה גם שיש שם חמוצים מעולים,
ככה שחומוס בסדר - אפשר למצא, אבל nothing to write home about...

Gargeran

New member
אני אישית סולד מהחומס האובר מתובל

זו הסיבה שאני ממש לא מחובבי אבו חסן, שם מפציצים במלא תבלינים שונים ודברים שונים עד שאין בכלל טעם של חומוס...
לדעתי חומוס צריך להיות חומוס, לא התבלינים שעליו. בגלל זה אני כל-כך אוהב את "החומוסיה" ברמת שרון. חומוס, גרגירים, טחינה, שמן זית. שום דבר מעבר לזה. טעם עדין ונקי וכייפי :)

אבו חסן

גם בעלי חושב שהחומוס שלהם הכי טוב בארץ
אבל מה זה " ושמעתי שהחומוס שלהם..."
למה לא לנסות לבד? מצבך מעולה, יש סיבה מוצדקת לקפוץ לאבו חסן, למען המדע.

שאלiת

New member
זה משתי סיבות

ראשית, כי אני אוכלת מלא אבו חסן אבל רק את המסבחה,
שנית, כי אני צריכה להביא את החומוס לאירוע ואני מפותחת קולינרית כמו ילד בן 5, ולכן מעדיפה סקר דיעות של אחרים (בייחוד מהפורום הזה) על פני דעתי באוכל, לצורך העניין הזה...

תודה!

ronenfox

New member
אבו אדהם ברחוב קרליבך

חומוס מעולה במרכז תל אביב ופתוח בשבת

dfl

New member
מתי אכלת שם לאחרונה?

רמת החומוס באבו-אדהם קרליבך עלתה וירדה מאז הפתיחה ובמשך כמה שנים שמרתי מרחק מהם. מאחורי הקלעים - הסיפור הרגיל של חילופי טבחים, בעלים וכיו"ב. לפני 3 שנים ניסיתי שוב וגיליתי חומוס מצוין שלא נופל מזה של מוסדות ידועים בצפון. הייתי אוכל שם יותר אלמלא התורים הארוכים בשבת בבוקר.

ronenfox

New member
ברור שזה עניין של טעם

וכשזה נוגע לחומוס בעיקר - גם אמוציות

אבל יצא לי לאכול שם כמה פעמים ולי היה טעים

FiReBall

New member
בוא נאמר שחברי אוהבים את החומוס שם

אז הייתי שם הרבה פעמים לאורך השנים.

וגם באח התאום מבאר שבע.

אין שום דבר שקרוב לאבו חסן ברמה

החומוס שלהם לא כזה טעים כמו המסבחה, זה נכון. אבל זה רק בגלל שהמסבחה כל-כך טעימה, שאי אפשר להשוות שום דבר אליה.

גם החומוס של אבו חסן טוב בהרבה מכל חומוס אחר ביום שבת בת"א.

שאלiת

New member
אז

כמו שהנחתי מלכתחילה - אבו חסן איט איז.
מצד שני, המלצתם לי על מיליון מקומות לנסות בהם חומוס, נרשם וייטעם.
תודה רבה!

למעלה