חומוס ברדיצ'ב -מרכז הכרמל

pix37

New member
בבקשה

אני לרוב עובד לפי המתכון של שרי אנסקי - אשר לטעמי יוצא הטוב ביותר

http://www.matkonim.net/goodies/humus.html

עיקר המשחק הוא עם כמויות הלימון והשום בהתאם לטעם / הרגל.

שני טיפים נוספים -
שווה לנסות ולקנות גרגירי חומוס טריים (בתפזורת בשוק) ולא להשתמש בגרגירים בשקיות שאין לך מושג כמה זמן הם ישבו על המדף בסופר.

אחרי ההשרה למולל קצת את הגרגירים בין הידיים על מנת להקל על הפרדת הקליפה מהגרעין.

חשוב מאוד להשקיע בטחינה איכותית כי היא עיקר הטעם - פעם הייתי מחרטט עמודים על טחינה ערבית משכם וכו', אבל לשמחתנו יש היום גם המון טחינות יהודיות או ערביות ישראליות מצוינות וזמינות (ארז, הר ברכה, היונה, הגמל, קראוון, הנסיך וכו'...) דווקא טחינה (שחורה) אורגנית לטעמי לא מביאה תוצאות טובות.

babiji

New member
הר ברכה, הגמל, קראוון, היונה - כולן משכם

או שלא הבנתי את כוונתך..

לדעת הר ברכה שמיוצרת ע"י השומרונים היא הטחינה הכי טובה בשוק היום, ורואים את זה גם במחירים שעולים במקביל לביקושים.

pix37

New member
אל ארז והנסיך אינן משכם

הנסיך מיוצר בעילבון

אל ארז מנצרת

טחינת הזהב - קרית מלאכי.

ויש עוד המון טחינות ישראליות נהדרות (מבלי להקטין ולפגוע בטחינות המקוריות משכם).

אין לי כרגע פייבוריטית בטחינות - משום מה לכל קופסא טעם אחר (גם של אותו יצרן) ואני חושב שיש חשיבות רבה מאוד לתנאי האחסון בחנויות.

החומוסיות המובילות בחיפה (אבו שאקר, פרג' ואבו מארון) עבדו בפעם האחרונה שבדקתי עם אל ארז

babiji

New member

טחינה אבו עייש היהלום שבכתר

הבעיה קשה להשגה,
בעכו ליד ממתקי נצרת ברחוב של סוהילה ממש מצוד לחנות של הכנאפה יש מין מכולת גדולה שמוכרת הכל מהכל: תמרוקים, פיצוחים, קטניות, יש לו שם חלבה בקופסת פלסטיק של עייש משכם, בקיץ אני נמנע מחלבה , אם מגיעים אליו ביום מוצלח יש את הטחינה הזו, היא מגיעה באריזה עם צבע ירוק ולוגו של פרצוף אנושי,

babiji

New member
כן אבו עייש לא רעה

קניתי אותה לפני כמה חודשים בכפר מסעדה שבגולן, אחרי שהתאכזבתי לגלות שהם לא מביאים טחינות מסוריה/לבנון.

ביום שישי ראיתי קופסאות של אבו עייש בשוק הכרמל, ויש לי הרגשה שהיא חוזרת למדפים, ושהקושי להשיג אותה ייעלם די בקרוב..

pix37

New member
לא מכיר - אחפש

אצלנו, בכפרים הערביים מסביב לטבעון מביאים את הטחינות הרגילות משכם את אל ארז (שהמקומיים בעיקר קונים) ואת הנסיך.

היה פעם נסיון ליבא טחינה מירדן אבל היא לא היתה מוצלחת.

pix37

New member
לא- טריים הכוונה לגרגרים יבשים מהעונה האחרונה

לדעתי החומוס נקטף מהשדה כאשר הוא כבר יבש.

כאשר כתבתי טריים התכוונתי לחומוס שנקטף לא מזמן ולא כזה שעומד בשקיות שנים וחודשים.

הוא לא,

אני ניסיתי עם לא מיובשים כמה פעמים.
לא מגיע למירקם.
הייתה איזה מסעדה טיבעונית בישראל שהגישה מלא מיובשים.
היו דיווחים בפורום ואפילו דיון...

pix37

New member
לא ! ממש לא ! אפילו לא קצת

חומוס הוא לא לפתן ואסור להוסיף לו סוכר !

אני מכיר מקומות שעושים את זה - חומוס אבו פאוזי על סניפיו השונים (אני מעריך לא יודע) - אבל זה פשוט הורס את החומוס.
הטעם של הגרגרים מתוק מטבעם וכך גם טחינה איכותית וטריה.

סוכר לטעמי פשוט הורס את הכל.

בכל מה שממליחים טיפה סוכר מוסיפה ולהפך.

הטיפ הסודי לטעמי הוא קילוף והוספת שמ''ז כמו בהכנת מיונז.

sweetdreams

New member
פוסט חיובי ומשעשע, לולא הכשר למהדרין

העסקנות שבכשרות, בפרט כשהיא למהדרין, הורסת לי מיד את התאבון.
עם זאת, אני יותר מאשמח לנסות חומוס יהודי, אבל כזה שלא משלב את אלוהים במנה, אם אפשר.

למעלה