חום
-קור

freearth10

New member
חום../images/Emo178.gif-קור

לאחרונה אני מטפלת בילדון בן11 שסובל באופן קיצוני מהרגשת חום. גם בחדר מאוד ממוזג, הוא עדיין מזיע ומרגיש מאוד חם. שפתיים, אוזניים, כפות ידיים וכפות רגליים אדומות כדם. הוא גם מגמגם מגיל 5 בערך, והוא נולד כשחבל הטבור כמעט וחנק אותו. בטיפול האחרון שלי הפעלתי אותו פיזית. חבט בכרית, קפץ איזה 10 דקות רצופות וכו ולמרבה הפלא הידיים שלו היו ממש קרות לאחר המאמץ הזה. זו היתה בשבילו הרגשה מאוד נעימה, כי הוא כל הזמן סובל מחום. האם יש למישהו כאן השערה איך קרה ההיפוך הזה ועל מה הוא מסמן? מאיה

חום וקור

שלום מאיה, מתי הוא מזיע? האם הוא מזיע גם ללא פעילות ספורטיבית הווה אומר בלילה, תוך כדי שינה? האם לזיעה יש ריח? האם היא משאירה כתם על הבגד? לגבי ההיפוך של חום וקור, זהו לא היפוך - הציר הוא חום וקור, אולי זה נראה היפוך אך אנו נדברים על אותו הציר. דוגמא, אני לוקח מקרה של בחורה.... ואני מגיע לשאלת ההכרעה, אשר תשובתה תקבע האם היא צריכה X או Y. והשאלה: האם היא אוהבת מלח? אם היא אוהבת מלח היא תקבל רמדי X. היא עונה לי כי הדבר שהיא הכי לא יכולה לסבול במזון הוא מלח. היא עדיין תקבל את רמדי X בגלל הציר החזק של המלח בחייה. בטוחני כי הבנת. אם יש עוד משהו שאוכל לעזור, בשמחה. בכבוד רב, שלומי.

SideKick

New member
הצעה...

ולפני כן שאלה: האם בדרך כלל כשהילד הזה עושה פעילות פיסית מאומצת מד הטמפרטורה שלו משתנה? האם הוא בדרך כלל ילד לא פעיל? האם הוא כן פעיל אבל הפעם השינוי הזה הפתיע אותו? מתוך תיאורך נשמע שהטמפרטורה הפנימית שלו אינה מאוזנת. החום "תקוע" אצלו איפשהו, וזה כנראה מה שנותן לו את התחושה של הרגשת החום. בפעילות הגופנית שהצעת לו - איפשרת לחום להשתחרר. מתוך מה שאת מספרת, נשמע שפעילות פיסית היא בהחלט הכיוון הנכון. עכשיו כדאי להתאים עבורו את סוג הפעילות הנכון עבורו. נראה שאת חשה נכון את הילד ומקבלת מן הגוף שלו את המסר - מה צריך לזוז כדי להבריא. אין ספק שהמקרה מעניין ובאופן אישי אשמח אם תספרי על המשך ההתקדמות.

freearth10

New member
מאוד פעיל-מאוד סביל

כשהוא פעיל הוא פעיל מאוד: כדורסל, ריצות ארוכות. על הפעילות הזאת הוא לא מוותר ולמרות שיש לו בעיות קשב וריכוז את שעת החוג הוא לעולם לא פיספס. בשאר היום הוא מאוד שקט, בבית הספר, עם חברים, גם בבית. צריכה באמת לברר מה הפעילות הזאת עושה לחום הגוף. שלומי וsidekick תודה. נתתם לי כאן חומר למחשבה. מאיה

למעלה