חום מנוע

Anora

New member
חום מנוע

אתמול אחרי בערך 10 שעות של הפלגת מנוע קפצה לי התרעת חום מנוע. כמובן במידית כיביתי את המנוע נתתי לו להתקרר קצת.
בבדיקות: שמן יש, נוזל קירור חסר מעט אבל סביר כי המים רתחו. פילטר מי ים נקי. פליטת מי ים יש, אך נראתה לי חלשה מדי. נזילות אין.
האיפלור נראה תקין אך לא כל הפלטות היו בכוון הנכון (נגד כוון השעון). עקב כך שכבר פתחתי את האיפמלור החלפתי אותו בחדש.
הנעתי והכל נראה תקין. פליטה מי ים נראה תקינה. הפלגתי עוד כשעתיים על מנוע עד למרינה ללא בעיות.
האם יש עוד משהו ששוה לבדוק עקב כך שאני לא לגמרי סגור על הגורם לעלית החום במנוע? מנוע VOLVO TMD22 עם מחליף חום.

אם נורת חום מנוע נדלקת ויש פליטת מי ים תקינה הייתי מוריד בשלב ראשון סל"ד ועומס מהמנוע.

לפני שקופצים להחליף אימפלור (בסופו של דבר בד"כ מחליפים אימפלור ממש חדש ביותר חדש) כדאי להניע שוב ולבדוק אם התופעה קורית שוב.

מכיוון שלא פירטת זה יכול לקרות בסל"ד גבוה עם פרופלור לא מתאים או פרופלור משתנה לא מותאם בדיוק ומחוץ לנקודת העבודה או מגדש טורבו שהפסיק לפעול...

בכלל בהפלגת מנוע כדאי לבדוק ולהציץ בתא מנוע פעם בשעה בערך. לפעמים אפשר לראות בעיה ולמנוע קטסטרופות.

amikeren

New member
יש סורג בכניסה של מי הים לצינור (מחוץ לסיקוק)

צלול וראה ונקה את הסורג מברניקילס
אולי נסתם חלקית
כמו כן סיבה נוספת לפליטה נמוכה של מי ים:
בנדים לא מהודקים בצינור שנשאבים דרכו מי הים
(הצינור שמחבר את הסיקוק למלכודת הליכלוך)
בצינור נשאב אז גם קצת אויר
עמי

Anora

New member
חום מנוע

רון, הפלגה ברגוע 1800-2000 סל"ד, לא משהו חריג. הסירה כבר עשתה הרבה שעות מנוע ללא כל תקלה גם בסל"ד יותר גבוה.

אם הייתי בטוח בתפקוד המנוע הייתי מניע שוב ולו רק לשלול בעייה ריגעית. כי גם שקית ניילון קטנטנה יכולה לעצור את כניסת המים עד כדי להפעיל התרעה ובזמן שאתה בודק ומתעשת חוזרת הזרימה.
עם כל הכבוד לעצות הזרימה של מי הים המנועים די חסונים ולא נדרשת שם זרימה וספיקה ממש מושלמות.

והכנפיים ההפוכות זה ממש מוזר.

gerson1

New member
הולכת המים מהמשאבה למנוע בצינור גומי

שבו יש תופעת הצרות ממלחי המים והקטנת קוטר הצינור
ולכן הקטנת הספיקה
מקטין את כמות מי הקרור ויוצר העלאת החום
במידה ותנקה אותה תראה שחל שיפור בהולכת המים
בקיצור פרק את הצינור היוצא מהמשאבה ונקה אותו
במידה ויש לך SD יתכן והפתח כניסת מים סגור

danielia1

New member
להבים הפוכים באימפלור... מאד מוזר.

וברור שזה מוריד ספיקה.

Anora

New member
חום מנוע

צודקים זה מוזר להבים הפוכים באימפלור אבל יש תמונה. אפשר לראות שהלהבים נוטים עם כוון השעון (הפוך להוראות היצרן) ובצד שמאל למעלה יש 2 להבים בכוון מנוגד.

Efraim

New member
לא בדיוק מוזר, זה גם אצלי במשאבת מים!

לפני מספר חדשים בדקתי את האמפלר (הורדת מכסה וצילום מצב) וזה בדיוק מה שרואים במצב מנוחה. (אם יש צילומים נוספים של משאבות כאלו אז תעלו אותם לשירשור, במיוחד אם הם מראים מצב שונה שנוגד את ההסבר שלי.)

הסבר למצב הלהב:

יש להניח שבמצב פעולה הלהבים כולם בכוון אחד (כוון הסיבוב) כיון שיש כוח שמזיז (דוחף) אותם לכוון זה. כאשר הציר מפסיק להסתובב הגומי של האמפלר רוצה להגיע למצב של מנוחה כלומר הגמישות שלו עובדת בשביל למצא את המצב שבו משוואת הכוחות שעובדות עליו שווה לאפס. (שימו לב שרק להב אחד שינה כיון) יש להניח שהאלסטיות של החומר מפעילה כוח שדוחף את הלהב לכוון הפוך לכוון הסיבוב (הכוח של הציר במצב פעולה). והוא מתייצב במצב זה. (כמו שרואים בתמונה).

אגב סתם הערה לגבי מצב של הזעקת חום מנוע כאשר יש פליטה של מים מהאגזוז:
רצוי שלא להפסיק את פעולת המנוע! (כמו שרון כתב בשירשור)
יש להוריד (משמעותית) את הסל"ד ולהוציא לניוטרל (בשביל להוריד עומסים מיותרים אבל אפשר להשאיר בהילוך במידה ונדרש מבחינה בטיחותית)
לאחר מספר דקות הטמפרטורה של המנוע תרד וההזעקה תפסיק.

במידה שהפסקתם פעולת מנוע יש להניח שהטמפרטורה תעלה (ראשית) ויקח למנוע הרבה יותר זמן להתקרר!!! עלית הטמפרטורה היא בגלל שהפסקתם זרימה של נוזל הקרור במצב של טמפרטורת יתר ואין לחום לאן לצאת חוץ ממצב של הולכה לגוף המנוע וקרור בעזרת אויר של גוף המנוע (לא בדיוק מצב טוב כאשר המנוע בטמפרטורת יתר!)

כאשר מורידים עומס (סל"ד והוצאה מהילוך) כל מערכת הקרור המנוע עובדת ביעילות ומי הקרור מסיעים את החום אחוצה בצורה היעילה ביותר שאפשרית. (חום עובר בשלוש צורות: הולכה, הסעה, וקרינה. היצרן תכנן את המערכת לפעול תצורה אופטימלית כאשר רוב החום "מוסע" בעזרת מי הקרור אחוצה. (בשביל להבין יותר החומר בספר פיזיקה של כיתה ט')

danielia1

New member
אינסטינקטים... והשן ההפוכה. אם הוצאת האימפלור

ניתן לדעת מיד אם הוא תקין או לא. אם הלהבים מתישרים ואין דפורמציה .(כמובן גם בדיקה ויזואלית לקרעים וחתכים).ואז לחפש אם יש סתימה בדרך.

Efraim

New member
לפני שמוצאים את האימפלר פעולה פשוטה

כאשר מכסה המשאבה פתוח (בשביל לראות) אפשר לתת סיבוב מנוע קל. (נגיעה קצרה במתנע) ויש להניח שתראה כיצד הלהב חוזר לכוון הנכון ולהב אחר מתכופף לכוון ההפוך. (כלומר מוכיח שהלהבים בסדר וזו פעולה רגילה של האימפלר.)

danielia1

New member
לדעתי, אם לתת סטרט אז במצב צ'וק כך זה לא יהיה

מכות ואפשר כמה שניות ואפשר לסובב את המנוע דרך הפולי (כמובן עם המדמם כדי שלא יתחשק לו להתעורר עם מפתח רוטורי)

Anora

New member
תודה

כנראה שאימפלור שלי היה תקין. בכל מקרה שמרתי אותו כך שהוא יכול לשמש אותי בעתיד.
דרך אגב, אף אחד לא הזכיר לבדוק את הרצועה שמניעה את האימפלור. מצאתי את זה אחרי שחפרתי ב MANUAL של המנוע.
בכל מקרה תודה על ההסברים למדתי משהו
.

הרצועה אינה קשורה לאימפלור. הרצועה מניעה את המשאבה הצנטריפוגלית של המערכת הסגורה (מים ירוקים).

danielia1

New member
יש מנועים עם רצועה . גם ליאנמאר. ויש ערכה

להרחקת המשאבה. לא ברור לי בשביל מה. רק כדי להוציא את הצינור מאחורי הפולי?

על ציר משאבת המיים

משני צידיו מורכבים : אימפלור וגלגל שיניים שמתחבר למנוע.

יתכן שבסוף הכיבוי המנוע מבצע איזושהי

זוית קטנה נגד כוון הסיבוב שהופך את כוון חלק מהשיניים ?

danielia1

New member
שמישהו ירים את הכפפה ובזמן בדיקת

האימפלר יסובב לאט את המשאבה (עם או בלי המנוע ) ויגלה לכולם את הסוד.

captainjack

New member
רמז קטן..

כדי להבין למה אחד הלהבים קופץ תמיד באותה נקודה בבית האימפלור כדאי לחשוב על אופן הפעולה והמבנה של משאבת אימפלור. עוד רמזון תת לחץ..

Sail

New member
תבדוק את הכלב

המנגנון שמחבר את גזי הפלטה למערכת מי הים (נמצא בסוף המנוע לפני הצינור שמחבר לדוד/אגסוסט)

למעלה