חום - דחוף

צימעס

New member
בפגיה בנהריה

כשבתי היתה מאושפזת, היה ארוז לה מדחום לצד הגוף, בתוך החיתול.

כי ממדו את החום כל הזמן...

אבל עדיין, שלוש פעמים ביום, גם בפגיות לא מוותרים על השוואת מדידות ע"י מדידה רקטאלית....מענין, אני אשאל בפורום, אבל לפחות ברמב"מ לא מוותרים בנוסף גם על מדידה "רגילה"....

ר של ניב

New member
ממך זה נשמע הרבה יותר גרוע ממה שזה

אצלי אין בעיה. ואני מודדת כך במיוחד כשכן חשוב לדעת למשל אם כבר ירד החום הגבוה שהיה. והאמת חשוב לדעת אם זה 39 מעלות או 40.1 מעלות.

מירי,

New member
לא חשוב! אבל כן חשוב

אם לתינוק בן חודש יש חום 37.8 או 39.9.........

צימעס

New member
אבל זה פער שמכלים בנגיעה,

במבט (אדום, אפאתי). שתי מעלות הפרש לא מפספסים...

kby

New member
מגלים בנגיעה, או במדידת חום לא

חודרנית (פס על המצח, מד חום בין הילד למיטה וכו')

שי ז.

New member
בבית השחי

ממקמים את מד החום ופשוט מחבקים אותה כך שהיא לא תוכל להזיז את היד.

שי ז.

New member
כן. יש הבדל קטן בין

מדידה בבית השחי לפי הטבעת אבל הוא זניח. למעשה מאז שמיכל היתה בת חצי שנה אני מודד לה רק כך.

צימעס

New member
באוזן, עם מדבקה

או בערך - עם היד. מה כ"כ משנה מה החום המדויק?

יד על המצח או נשיקה לא עובדים

אצלנו: המטפלת ואני חושבות שיש לה חום הבעל והסבא בטוחים שלא אז רציתי למדוד במד חום, אבל לא הצלחתי כי היא זזה. מי שהמליץ לי על מדחום בטוסיק - מה עושים כדי שהיא לא תזוז?

kby

New member
גמנחנו לא. אבל יש כאלה שכן...

זה הזכיר לי את זה (ונגיד אפילו שבתרופות אני עוד יותר מבינה את הצורך וההכרח מאשר במדידת חום)

noriko

New member
אצלנו לפחות: אם לא מרגישים חום

סימן שלא צריך להוריד אותו. אני מתיחסת לתינוק שלנו - בן שמונה וחצי חודשים. עם הגדולים קל יותר לדעת איך הם מרגישים. אם נדמה לנו שהוא חם - והוא מרגיש כרגיל - שמח ומשתולל אנו לא ממהרים להוריד את החום. בכלל - חום הוא תגובה - מלחמה טבעית של הגוף בדלקת ואני מאמינה שעד שיש סימנים נוספים לחום (תחושה רעה, בכי, אפטיות וכיו"ב) לא חייבים למהר ולהוריד. להוציא כמובן מקרים מיוחדים: כמו חום לאחר חיסון - שצריך להוריד בכל מקרה. נורית

האמת - אני לא מודדת.. או לפחות בקוש

בקושי, רק לסול כי היא ממש "שקרנית" (בנשיקה היא נראת מה זה חמה אבל במד חום יוצר 37....)וכי היא עוד קטנה. אני נותנת אקמול רק אם נראה לי שהילד סובל, אז מה זה כבר משנה החום וכמה? לגבי המדידה - אני מודדת רק לסול כי היא לא מעלה חום בכלל, דלקות אוזניים ללא חום, חידק שבגללו יש שילשולים (חלש אומנם אבל חידק) וגם זה עם חום רק של 37.6 שזה לא חום אבל גם לא בריא. יש דבר כזה שילד לא "יודע" להעלות חום?

יש מדי חום דרך האוזן

הם נקראים "פינגווין", תוך שניה את יודעת אם יש לילדה חום. בדרך כלל המדידה נעשית באוזן שמאל. החסרון במד חום הזה הוא המחיר, כ- 300 ש"ח. לנו היה כזה והוא נפל ו...נשבר. מיכל

amadad

New member
ממליץ בחום

ממליץ בחום על מדידת חום במד-חום לאוזן בימות החום והקר. מהיר מספיק מדויק על מנת לתת אינדיקציה לגבי המצב עם מינימום סבל לילד. החסרון העיקרי הוא המחיר אבל לדעתי השקעה משתלמת. האלטרנטיבות הפחות טובות הן בבית השחי ולחבק חזק שלא יזוז או בטוסיק שזה לא כל כך נעים לו אבל הכי מדויק.

למעלה