חום גבוה

איגי84

New member
חום גבוה

הי בנות,

אני חדשה בפורום, אבל כבר הרבה זמן קוראת מדי פעם בפורום המעולה שלכן. אני קוראת גם בפורומים נוספים, כולל פורומים באנגלית, ושלכן הכי מועיל שנתקלתי בו, מה שאומר שיכול להיות שזה הפורום הטוב בעולם
.

אני מטופלת ivf, ובשבוע שעבר קיבלתי בפעם הראשונה תוצאת בטא לא שלילית, אבל נמוכה. הבטא היתה 15 ביום 13 להחזרת העובר (בן 3 ימים), ואז 32 ביום 15 להחזרה. אני משתדלת לא לפתח ציפיות, ומחכה לבדיקה נוספת מחר (מחר יהיה יום 20 להחזרה).

היום התחלתי להרגיש חולה: כאב גרון, כאב ראש, קר לי, וחום 38.1 (וגם שרירים תפוסים, אבל זה בטח לא קשור). במצב רגיל לא הייתי מתייחסת לזה אבל בגלל הבטא אני תוהה מה עלי לעשות (קראתי בגוגל גם שחום מסוכן אם זה אכן הריון וגם שזה עלול להעיד על הריון חוץ רחמי, במיוחד בגלל הבטא הנמוכה). שלחתי הודעה לרופא אבל החלטתי לכתוב גם פה למקרה שלמישהי מכן קרה מקרה דומה.

תודה ושבוע טוב!

PAND76

New member
מקרה דומה לא היה לי, אבל אם קראת את בטח יודעת

שיש נשים שמדווחות על התקררות כשלב מקדים לגילוי היריון. קראתי שהגוף, כדי שההיריון לא ייחשב "פולש" שצריך לגרש, מפתח סימפטומים אחרים של הצטננות כדי להתמקד ולהילחם בה, ולא בהריון. אולי משם הבעיה. אולי לא. כמובן שאת צריכה לעשות מה שאומר הרופא, ובינתיים עד שיענה - את יכולה להוריד החום עם רטיות קרות, מרק עוף, אכילה והרבה שתייה.

מאחלת לך בטא מהממת מחר. בע"ה.

איגי84

New member
תודה רבה!!

לא ידעתי את זה. כמובן שאעשה מה שהרופא אומר. בינתיים אשים רטיות קרות כמו שהצעת...

חום מסוכן ממה שיודעת רק מ 39 מעלות

תמשיכי לעקוב ותראי שלא עולה ואם כן יש כדורים שמותר בהריון להורדת חום.
מה היו ערכי התמיכה בבדיקה דם?
לא שמעתי על קשר בין חוץ רחמי לחום, אבל עדיין מוקדם מכבדי לאבחן חוץ רחמי.
תעדכני מה התוצאות בדיקות דם מהיום..
&nbsp
לגבי הבטא הנמוכה.. ראיתי כאן מקרים שהמשיכו תקין, וראיתי כאלה שלא. מוקדם להגיד. חשוב לעקוב לראות שהבטא מכפילה וכמובן לוודא שהתמיכה מספיקה. יש רופאים שממליצים להזריק פרגניל בשלב הזה, ראו שזה עוזר סטטיסטית.
&nbsp
תרגישי טוב ובהצלחה !!

נועה312

New member
בתור בוגרת חוץ רחמי

הסיכוי שחוץ רחמי יגרום לתופעות כאלה בשלב כל כך מוקדם עם בטא כל כך נמוכה הוא די אפסי. אצלי החוץ רחמי הסתיים בזריקה ב6+6 וגם אז החוץ רחמי לא גרם לי לתופעות חוץ מבטא.. תרגישי טוב ותמשיכי לעקוב אחרי הבטא.

איגי84

New member
תודה רבה לכולכן!

ההודעות שלכן הרגיעו אותי.

בינתיים החום ירד (השקדים עוד נפוחים וכואבים, אני אבדוק את זה) והבטא עלתה ל-99.

בקשר לשאלה של חדשהפה על התמיכה: האמת שהרופא שלי לא אמר לבדוק, וזה קצת מטריד אותי כי קראתי כאן בהודעות קודמות שזה חשוב. לפני כמה ימים בדקתי על דעת עצמי והיה פרוגסטרון 38.9 ואסטדריול 261. שלחתי לרופא והוא אמר שאין צורך להגביר תמיכה. היום לא בדקתי כי לא היתה לי הפניה.

בעיקרון נראה תקין, אבל ערכי e2

אין ממש תחום ערכים מוגדר כי זה גם תלוי בערך שהיה לפני מבייץ.
&nbsp
פרוגרסטרון סביב 40 זה סבבה.
&nbsp
הבטא עלתה שזה טוב, אבל לא ניתן לדעת לצערי עדיין אם תקין או לא, כי הערך עוד יחסית נמוך בשביל יום 20.. (23 מהביוץ). מאחלת לך המון הצלחה

לגבי הבטא

אם תסתכלי באתר-
http://www.betabase.info/chart/betaByDay/23/Single
&nbsp
מתוך כ 2500 הריונות שדווח הבטא שלהם 23 יום מהביוץ, רק 5 היו עם ערך כזה.. (נכנס לגרף רק מה שדווח שהמשיך תקין לחות עד שלב הדופק), כלומר היו מקרים שהמשיכו להריון תקין, אך רוב מוחלט מההריונות התקינים הם עם בטא גבוהה יותר. מהצד השני.. מכירה הריון מ ivf (של עובר בודד) שהיה בקצה השני של הסקלה (כלומר תוצאה גבוהה אך חריגה מאוד), והמשיך תקין.
כך שלפעמים לא להיות בתוך הסטטיסטיקה לא בהכרח אומר שמדובר בכישלון.
&nbsp
מאחלת לך לנס

איגי84

New member
וואו, תודה רבה על ההשקעה!

גם הרופא אמר שזה לא נראה טוב אבל ניתן לזה עוד צ׳אנס.

אני בינתיים מנמיכה מאד ציפיות, אבל ממשיכה תמיכה למקרה של נס.

לפחות נקלטתי. נראה לי שזה אומר שהעוברים שלנו יכולים להתפתח מעבר ל-3 ימים ושהרחם שלי שם לב שהכניסו לו עובר. אולי זה מוזר, אבל זה קצת מעודד אותי.

איגי84

New member
שאלת המשך

עדכון: מסתבר שהחום היה בגלל סטרפטוקוקוס. מתחילה אנטיביוטיקה.

אבל לא בגלל זה אני כותבת, אלא בגלל הבטא הנמוכה.

אני יוצאת מנקודת הנחה שההריון לא תקין (כמובן שממשיכה תמיכה עד בדיקת הדם הבאה) ומתלבטת מה לעשות עם העבודה שלי. בדרך כלל אני לא מרגישה צורך להתכונן מראש ולדעת מה הולך להיות. בדרך כלל גם אין לי בעיה לבטל עבודה ברגע האחרון. בסוף שבוע הבא אני אמורה לתת הרצאה שהיא בשבילי חשובה ומלחיצה מאד (כמובן שלא עבדתי עליה בימים האחרונים, אלא הייתי עסוקה בעצמי), ואני תוהה באיזה מצב אני אהיה בשבוע הבא. אני יכולה להודיע למארגנים ברגע האחרון שאני לא יכולה לדבר (אין לי גם שום בעיה להסביר למה, שיתמודדו), אבל אם אני יודעת מראש שכנראה הולך להיות שבוע רע, אולי אזהיר אותם כבר מעכשיו שיתכן ביטול.

אז החלטתי שאדבר מחר עם הרופא ואשאל אותו איך סביר שסיום ההריונצ׳יק הזה יראה וירגיש. אני מניחה שאיך זה מרגיש חלקכן יודעות יותר טוב מהרופא.

תוך כדי שאני כותבת אני חושבת שלכתוב תשובה לשאלה שלי יכול להעלות בכן זכרונות מכאיבים. בבקשה - אל תתאמצו לענות לי אם זה קשה! אני בטוחה שאקבל תשובה טובה מהרופא.

mevugeret1975

New member
אני הייתי מבטלת את ההרצאה

רק הגלל הקטע הרגשי. עברתי הפלה לפני חודש. הייתה בטא נמוכה עם עליה לא תקינה (לא הכפילה), כך שמהתחלה היה ברור שהריון לא תקין. עברתי תקופה די קשה בשבועיים שחיקיתי להפלה כי לא ידעתי האם זה חוץ רחמי או כימי או עוד משהוא-הבטא היתה ברמה שלא רואים שום דבר באולטרסאונד. זה לא קל -כל כך לייחל להריון ובסוף לחקות רק שייפול כבר. ההפלה לא הייתה כואבת מבחינה פיזית-כמו מחזור מסיבי, אבל מבחינה רגשית-קשה, הראש היה לא בעבודה, אלא במחשבות תורדניות.
אולי מישהי דווקא תעדיף להיות עסוקה בעבודה כדי להתרכז בדברים אחרים ולא בדאגות הקשורות להריון שאמור להסתיים. אני הייתי מעדיפה לעבור את זה בלי השתתפות במשהוא משמעותי מבחינת עבודה (למרות שבטח עבדתי ולא לקחתי חופש מחלה אפילו יום אחד-כן העדפתי להיות עסוקה אבל לא בדברים משמעותים וגורלים).
סליחה על תשובה לא כל כך מסודרת. מאחלת לך שהכל יסתדר, ואם לא-שיסתיים מהר

טוליתי

New member
אני לא הייתי מבטלת

תמיד אפשר לבטל ברגע האחרון בגלל מצב רפואי, אם תזדקקי. לעומת זאת, אם תבטלי מראש, לא תוכלי לחזור בך. מה גם שייתכן שהעבודה על ההרצאה וההרצאה עצמה יכולות להוות מקור נפלא להסחת הדעת...

נועה312

New member
גם אני לא הייתי מבטלת

הייתי במצב דומה לשלך עם בטא שהתחילה ב21. ההכפלות הראשונות שלי היו יפות, ל82 ואז 180 ואז 392 אבל לא האמנתי ובבדיקת הבטא החמישית התברר שתחושת הבטן שלי היתה נכונה והבטא נפלה. החזירו לי 3 עוברים באותה החזרה וכמה ימים אחרי שהפסקתי תמיכה ואחרי שהתחיל דימום, במה שהיה אמור להיות 6+0 נפל שק. הלכתי לעבודה כרגיל כי כבר כל יום בכיתי על ההריון ההוא והשלמתי עם הגורל שלו. מה שכן תפס אותי בהפתעה היה לגלות 3 ימים אחרי שהבטא עולה ועולה ושהשק שנפל לא היה לבד והיה לו אח מחוץ לרחם.
רק באשפוז של החוץ רחמי שהיה ב6+5 ו6+6 וביום שאחרי המטוטרקסט הפסדתי ימי עבודה.

Kapachka

New member
הייתי מבטלת

כמו שאת רואה זה מאד אינדיבידואלי.
הייתי שואלת את עצמי: האם תצליחי להתכונן אליה כראוי? האם תצליחי לבוא במיטבך?
התשובה עבורי היא לא, אבל אולי עבורך זה אחרת.
&nbsp
לצערי עברתי הריון דומה שהחל מבטא 25 ועלה אבל לא בצורה תקינה. הייתי שבר כלי במהלך 3 שבועות כולל אשפוז בגלל ספק חוץ רחמי (שבסוף לא היה) עד שנגמר בכדורים כדי לנקות את הרחם. במהלך השבועות האלו הייתי שבר כלי בתפקוד מינימלי.
&nbsp
מאחלת לך שאצלך זה יסתיים אחרת.
חיבוקים.
&nbsp

איגי84

New member
תודה רבה לכן

מצטערת לשמוע על מה שעברתן. מאחלת לכולן בטאות יפות ותינוקות יפים בקרוב!

התשובות שלכן מאד עזרו לי! למרות הדיעות הסותרות.

הרופא הצטרף לדיעה שאני לא צריכה לבטל תכניות (שאלתי אותו על העבודה וגם על חופשה בחו״ל בעוד כשבועיים). אני, לעומת זאת, מאד מזדהה עם הקוראות לביטול ההרצאה. אני מתקשה לראות בעבודה הסחת דעת, להפך. איבדתי עניין בעבודה מאז שהתחלתי הפריות וזה בינתיים הדבר שהכי קשה לי. וההרצאה הזאת תהיה טובה בשבילי רק אם אעשה אותה כמו שצריך. ואני שונאת הרצאות
(מצד שני, אם כן אעמוד במשימה, זה יהיה חיזוק חיובי משמעותי בשבילי).

יש לי עוד קצת זמן להחליט. אולי בקרוב אכתוב למארגנים על המצב ואגיד להם שאולי אבטל ברגע האחרון. בינתיים אני הולכת לנסות לעבוד
.

תודה!!

איגי84

New member
אני מרגישה טוב

לא בדקתי שוב בטא. מחר אבדוק ואעדכן. תודה על ההתעניינות! זה ממש נחמד מצדך
.

איגי84

New member
מעדכנת

הבטא עלתה ל-360.

לסיכום:
יום 13 להחזרה- 15, יום 15- 32, יום 20- 99, יום 24 - 360.

אני קובעת אולטרסאונד לעוד שבוע (לאחרי ההרצאה, שכבר נתתי התראה שאולי תתבטל). איזה חוסר ודאות!

אז את בעצם עכשיו בשבוע 5?

(5 שבועות מתחילת הווסת).
זו בטא שעדיין נחשבת ליחסית נמוכה.. מה אומר הרופא? איך ערכי התמיכה?
&nbsp
מאחלת לך נס

למעלה