חום בגן

vered4

New member
אני לא אתווכח איתך ../images/Emo13.gif

סתם הרגשתי שהדיון הזה זכה לשיפוץ מציאות מסוים, וסיפור השיניים ממש התעלה על הכל. מהניסיון שלי- כשבקעו שיניים היה לפעמים חום (תלוי באיזו שן לגבי איך היתה התגובה). מצד שני- לא נרשמו מקרי הדבקות יוצאי דופן בתקופות צמיחת השיניים. מצד שלישי, תקופת צמיחת השיניים היא מספר חודשים. כל שן מספר ימים- אז להשאיר ילד בבית כי אז הוא כביכול בתקופה רגישה ויכול להדבק ממחלה- זה להשאיר אותו הרבה מאוד בבית. כנראה שאין אמיתות מוחלטות גם כאן.

Kalla

New member
אף אחד מאיתנו לא נביא.

נגיד שנתעלם מהסבל של הילד, עדיין אף פעם לא ניתן לדעת בודאות ממה נובע החום ואם הוא עלול להיות מדבק. פרט לכך, חום בזמן צמיחת שיניים אינו נובע מעצם צמיחתם, אלא מכך שצמיחתם מחלישה את המערכת החיסונית ולכן חולים יותר באותה תקופה. זה לא מבטיח שזה לא מדבק או שהילד לא יסבול במהלך היום.

vered4

New member
זו באמת פעם ראשונה שאני שומעת

את התאוריה הזו בקשר לשיניים. אני יודעת, שעצם התהליך עצמו של בקיעת השיניים- יכול לגרום להעלאת חום. זו תגובה של הגוףכלפי משהו שמתחולל בתוכו ואין לזה קשר להדבקות במחלה כזו או אחרת.

לאה_מ

New member
למיטב ידיעתי, הסימפטום היחיד שנמצא

קשר בינו לבין בקיעת שיניים הוא שלשולים. לא חום.

vered4

New member
אני מתכוונת לזה

בקיעת שיניים עלולה לגרום לעיתים לבכי, עצבנות וחום קל- לא יותר מ 38 מעלות צלזיוס (צד שמאל למעלה- כיצד תקלו את כאב בקיעת השיניים). לעומת זאת בהמשך מצויין שצמיחת שיניים לא גורמת לחום גבוה. אמנם לא תורה מסיני- אבל זה מה שגם אני ידעתי.

She Dolphin

New member
גם רופא הילדים של תומר אמר את זה

הוא אמר ש"לאף אחד מגורי היונקים לא עולה החום עם בקיעת השיניים וגורי האדם לא שונים בזה מיתר היונקים". הוא אמר שבהרבה מקרים הורים "מאשימים" את השיניים וזה גורם להזנחה של מחלות ויראליות והקלת ראש בהן, לכן הוא מקפיד להדגיש שתמיד כשיש חום רצוי לבדוק מה גורם לו ולא להניח באופן אוטומאטי שהוא עלה בגלל בקיעת השיניים.

kokopeli1

New member
מענין מאוד

גם רופאת הילדים שלנו מסרבת בכל תוקף להכיר בקשר שבין חום לשיניים, בטענה שזה לא הוכח מדעית. אבל מה לעשות שרוב הילדים מפתחים חום בתקופת בקיעת השיניים? בשביל להבחין בתופעה הזו לא צריך להיות מדען ו/או סטטיסטיקאי. יכול להיות שאין קשר סיבתי בין שיניים לחום, אבל בהחלט יש מתאם. עבורינו, ההורים, ההגדרה המדעית לא ממש צשנה. העובדה היא שברוב המקרים של בקיעת השיניים יש חום. ולגבי ילדים חולים בגן - אני הייתי ממש כועסת על גננת שמקבלת ילדים חולים לגן, כי זה לא אחראי ולא הוגן כלפי ילדים אחרים, ובטח שלא כלפי הילד החולה. אבל הכי אני כועסת על ההורים ששולחים את ילדיהם לגן אחרי אקמולי בבוקר, בלי לידע את הגננת שהילד חולה, כי הם יודעים שהיא לא תקבל אותו.

vered4

New member
איזה מזל

כבר חשבתי שאני חיה במציאות מקבילה

Kalla

New member
למה מזל?

ואם תשימי לב, אף אחד לא טען שאין קשר, אלא שהקשר מוסבר בצורה אחרת, שלדעתי מחייבת לחשוב טוב אם זה בסדר לשלוח ילד עם חום של "שיניים" לגן. (למזלנו, עד כה לא הכרנו את סוג החום הזה).

vered4

New member
כתבתי כבר

שעם כל הכבוד לנשים הרציניות כאן, יש לי הרגשה שהמציאות בשרשור הזה משופצת במידה מסוימת. אני לפחות, למרות שלא אגיד באופן גורף שאני שולחת ילד עם חום - בהחלט מפעילה שיקול דעת לגבי מקרים שבהם ילד נראה לי בסדר, ושיש לו חום באזור 37.8-37.5. בסך הכל, זה האינטרס "האנוכי" ביותר למען הילד שלי, כדי למנוע ממנו להגיע במצב מוחלש שבו הוא יכול להיות יותר חשוף להדבקה. השאלה אם אפשר לצפות ממטפלת להפעיל את אותו שיקול דעת, או שעצם זה שהיא מאפשרת להורים להביא ילד עם חום- גורם לכך שיגיעו לגן ילדים ממש חולים. וכנראה שזה תלוי בגן ובגננת. לגבי מה הסיבה לחום כשצומחות שיניים- לא השתכנעתי שזה מקרי (ונתתי קישור אחד שבו היה אזכור לקשר הזה) ושזה בגלל שהגוף נדבק מאיזה וירוס בגלל שהיה חלש בעקבות צמיחת השיניים. אני חושבת שזו תאוריה לא ממש מבוססת- אני לפחות לא ראיתי אזכור לתאוריה הזו בשום מקום.

תּמר

New member
קרה לי כמה פעמים

שקצת זילזלתי בהרגשה הרעה של הילד (לדוגמה, התלונן על עייפות, וחשבתי שזה מהתפנקות) ואחרי זה אכלתי את עצמי, מכל מיני סיבות; פעם זה היה דלקת ראות, וזה יכול להיות מסוכן לבצע פעילות גופנית במצב כזה, פעם הוא היה צריך להתאשפז בגלל בעיות בקרישת דם, וכמה פעמים הילד היה חולה והרגיש רע בגן, והייתי צריכה לאסוף אותו הביתה מוקדם. בגלל זה, השנה גם כשהיה לילד חום נמוך כמו שציינת - לא שלחתי. צריך לזכור גם, שבבוקר החום בד"כ יותר נמוך משאר היום, והוא עלול לטפס מעלה. זאת גם הסיבה לכך שצריך 24 שעות ללא חום. לשלוח ילד חולה לגן, נראה לי דבר ראשון חוסר התחשבות בו. גם אם אמא יכולה לעבוד עם חום, זה לא אומר שילד קטן צריך לסבול את זה. זה מצריך בחירה שלו, וכח רצון שלו - שלא קיימים בגיל הזה. למזלי הרב, אין לי שיקולים של עבודה, כי אני עובדת מהבית. לכן אני יכולה להיות יותר קשובה לילדים שלי, ולא צריכה לבחור בעבודה על חשבון בריאותם.

vered4

New member
גם אני קשובה לילדי

וכמו שציינתי אפשר לראות אם הילד מרגיש טוב או לא. אצלי הסימן הכי טוב זה איך עבר הלילה. אם הלילה היה גרוע- התעוררויות תכופות אפילו בלי חום- זה אומר שיש בעיה. אם הלילה עובר טוב- סימן שהילד מרגיש טוב.

מירי,

New member
זה העיקר - להיות קשובים לילד!

ובמקרה שלנו זה לא תלוי בעבודה - יש לנו בייביסיטר שמוזעקת למיקרים הללו בדיוק! עם הגדול שלנו גילינו מהר מאוד שהוא יתאושש הרבה יותר בקלות אם ימשיך בשיגרה= יהיה בגן (אני משערת שהיום במסגרת ביה"ס זה יהיה אחרת...) וחוום הוא לא בהכרח מדד - לפעמים "סתם" הרגשה רעה יכולה לגרום לילד הרבה יותר סבל מאשר להיות עם חום.....

Kalla

New member
לא יכולה לדבר בשם אחרים כאן או

במקום אחר, אך אני יכולה להבטיח לך שאצלי אף ילד לא הולך עם חום מעל 37 מעלות לשום מקום, לא לגן ולא לבית ספר. קודם כל, כי לא ברור למה החום מתחיל לעלות ואני לא מוכנה להסתכן. שנית, כי אולי זו תחילת מחלה ואף פעם לא ניתן לדעת מראש לאן זה יתפתח - הרי ידוע שהמחלה מחריפה לקראת ערב דווקא, ואולי בבוקר לא יכולתי להעריך את מלוא עוצמתה. שלישית - אולי אם הילד ישב יום אחד בבית הוא יבריא מהר, ואם אשלח אותו המחלה תחריף בגלל המאמץ והתנאים הלא אופטימליים למנוחה, ואז הילד יצטרך לשבת בבית כמה ימים במקום יום אחד, או חלילה אף להגיע למצב קשה שאפשר היה למנוע. מבחינתי, גם כשהרופא אומר שעד 37.5 או 38 זה לא חום, זה בולשיט. אני יודעת שאצלי הגוף מתחיל לכאוב כבר ב- 36.8 ושמתי לב שכשלילדים יש חום 37 כבר אפשר לדעת זאת עליהם גם אם לכאורה הם מתנהגים רגיל. משהו קטן בהם משתנה (הצבע על הפנים, המראה הכללי, קשה להסביר כי צריך לראות) ובשבילי זה הגבול הדק לבין ילד בריא לילד על סף מחלה ולא ברור אם זו מחלה קלה שתעבור כפיי שהתחילה או תתפתח למשהו רציני יותר. במקרה כזה אין לי בכלל התלבטויות והילד נשאר בבית. לגבי הגננת - לדעתי צריך להיות ברור שלא מאפשרים לילד חולה לשהות בגן. אני מבינה שלפעמים ההורים לא באים לקחת ילד חולה ומסרבים לשתף פעולה, ואז אין מה להאשים את הגננת, אך גננת שמעודדת להביא ילדים חולים ו/או לא עושה את התלוי בה כדי שההורים יקחו את הילד הביתה בעיני לא עוסקת במקצוע הנכון.

vered4

New member
כל אחד ומה שעובד אצלו../images/Emo13.gif

לגבי בית ספר- אצל ילדים גדולים אני מסתפקת בדרך כלל כבר על מה שהם אומרים (עם חום ובלעדיו). לגבי הגן, החשש של ההורים מילדים שבאים עם חום הוא חשש נכון, אבל כדאי לזכור שהרבה מההדבקות קורות כבר לפני שמתחילים הסימפטומים. כך שבעצם הסובל העיקרי הוא הילד החולה עצמו וכאן לדעתי צריך להיות הדגש. זה גם תלוי בגודל המסגרת ובתנאים נוספים. אם זו מסגרת קטנה, להורים אין בעיה, לילדים ממילא יש אחים שמהם (ומחבריהם) הם נדבקים ובגלל העובדה שעד ששמים לב שהילד חולה הוא כבר הספיק להדביק את האחרים- ואם מדובר על ילד שלא סובל. בקיצור -אני לא חד משמעית בנושא ולמזלי יש לי ילדים שחולים מעט מאוד (טפו טפו טפו).

גם אני חושבת

שהאגדה המופרכת של הרופאים והקהל הרחב על "חום זה מ- 38 מעלות" לא רלוונטית והכי גרוע - מאוד עויינת לתחושותיהם הפיזיות של הילדים. 37.1 - נשארים בבית. מה שמעל לגבול הנורמלי הגבוה (37) - זו מחלה.

למעלה