חום או קור?

חום או קור?

אני תוהה מה משפיע איך על מי. [מקווה שהצלחתי לנסח את השאלה, אני כבר גמורה להיום לגמרי...
] אצלי, בעיקר מאז שהתווספה דלקת הפרקים לעסק, אני נוטה חזק מאוד לחום- פעם היה לי חם נורא ושנאתי את הריץ, היום אני נצמדת לכל קרן שמש, עטופה כל הזמן, משבי רוח מבחוץ או מאוור מטמטמים לי את השכל, שלא לדבר על מזגן...ובהתקפי כאבים חזקים, עוזרות לי מאוד אמבטיות חמות- רותחות, לפרק זמן של לא יותר מ10 ד', אבל החום "נאסף" כנראה וזה עוזר לי לזוז... אשמח לשמוע מה קורה אצלכם. לילה חם
וטוב שיהיה לנו קיץ

linar1

New member
גם לי המים החמים

עוזרים, אבל גם ממש לפרקי זמן קצרים: אם זה טיפולי הידרותרפיה אז אולי כמה שעות וסתם אמבטיה חמה עד רבע שעה

ניני4

New member
דפינטלי- חום !

חום השמש, חום המים באמבטיה, חום השמיכה, חום התנור בחורף... לפעמים זה מגביר תשישות, אבל מיטיב עם התחושות הכלליות.

אני צריכה מזג אביבי, או מדוייק יותר

לומר: יום קיץ חורפי. ממש לא מסתדרת עם טמפ' קיצונית חוץ מאשר באמבטיה - מתקלחת עם מים רותחים ויוצאת אדומה לגמרי... מים חמים בזרם חזק עוזרים לי גם כשהעור מגרד... במיוחד בחורף (יובש) קור לעומת זאת, מיישר אותי כשחם מדי... אוהבת שתיה קרה ומתוקה, ומתישבת מתחת למזגן אחרי עבודה בגינה או בצביעה, ובכלל כשמחניק לי פתאום. לגבי כאבים, חום מייטיב - מחממת בלי לחשוב פעמיים. רוח או קור גורמים לי להתקררות במהירות מטאורית. הרגישות הזאת - רק בשנים האחרונות. מה עוזר? 1. הפסקת הקור (חימום) והתרחקות מהרוח. 2. כל דבר חם: שתיה, מרק, מקלחת חמה, חימום החדר. לסיכום: חום מפריע לי בקיץ, קור מפריע לי בחורף טמפ' קיצונית לכיוון אחד - מזמינה משהו קיתצוני מהצד השני,

נאוה-שאלה

לגבי היובש בחורף- לי יש עור מאוד יבש כל הזמן,ואני יודעת שהמים אמנם עוזר ריגעית לגירוד אבל לא ליובש- חשבתי שזה מייבש יותר, זו הסיבה שאני מתפשרת על אמבטיות-כדי לשמן את המים בשמנים -טבעיים כך שגם העור מקבל ויש גם שמנים אתריים שעוזרים להפיג כאב. [מנסיון- כשאצל אמא שלי התפרצה הפיברו פעם ראשונה היא עבר לגור בגקוזי,בשילוב של עיסויים עים השמנים, שעזרו לה אז מאוד עם הכאבים אז השאלה שלי היא: האים את חושבת שיש עתועלת, ואולי תוכלי לעזור לי עם שמות שמנים- אני יודעת שבחלקם אסור לי להשתמש כי יש לי יל"ד. ועוד שאלה בנושא עור יבש, מים חמים וכו' מה בקשר לויטמין A ? וסליחה מראש על חוסר הניסוח והטעיות, אני כבר די מסטולה היום, לא מצליחה לישון עדיין... לילה טוב לכולם ובעם בוקר טוב למי שיפתח כאן את הבוקר... קיץ

מה שעוזר לעור היבש זה קרם והרבה!!

המים החמים בזרם חזק ממריצים שם את הדם ומרגיעים, אבל לאורך זמן זה לא הפתרון. לגבי שמנים טבעיים, לכי על המרגיעים אבל אל תנהגי אח"כ. אנסה לגייס לצורך העניין אנשים שעוסקים בשמנים באופן ספציפי יותר...

ritosh

New member
"דרמקול",קרם רפואי מצויין! יש בקרם

שהוא סמיך יותר ויש בצורת תחליב- יותר נוזלי. אני קונה אותו בבית מרקחת של הכללית. בימים קשים יותר של יובש, בעיקר בחורף,אני משתמשת בסבון נוזלי של "בלינאום הרמל" אולי השם לא מאויית נכון.אין לי אותו כרגע. מומלץ!

למעלה