חולת נפש

moshe010

New member
לא נראה לי

שזה כ"כ פשוט כמו שאת כותבת ונראה לישיש הרבה פחות בוגדים אצל החרדים

סוג ב

New member
את לא שואלת ברצינות

בדיוק כמו אצל החילונים ובאותם ממדים. מילה במילה ממה שאת כתבת, קורא אצל הדתיים. ובנוסף, הרבה מהם הולכים לזונות.. ידיד שלי מפעם, עבד במד"א, יום אחד הוא קיבל קריאה לאיזה דירת זונות, הוא מגיע ומסתבר שהדוס חטף התקף לב...

קתרזיס

New member
אז את אומרת שנשים חרדיות גם בוגדות?

זה חדש לי. כלומר לא חשבתי על זה מעולם אבל גם לא דמיינתי שזה אפשרי עם 8 ילדים בבית לקיים מערכת יחסים נוספת... הרי השכנות עוקבות אחרי מה את עושה מתי, הילדים זקוקים ליחס, הבית צריך נקיון ובישול ואם לא די בכך - הרי שיש את עשרת הדברות שאומרות לא תחמוד אשת רעך... אם כבר לבגוד אז למה להקפיד על דברים אחרים? זה משהו שלא חשבתי על הציבור החרדי. שיש בגידות מעבר לזונות וכאלה. פעם אחת גם יצא לי ללכת עם חבר שלי למועדון חשפנות והיה שם חרדי - קצת התבאסתי בשבילו שלאיפה שהוא לא הולך אנשים מסתכלים עליו כאילו הוא מייצג את אלוהים ויש להם טענות כלפיו שהוא לא בישיבה אלא הולך לשטוף את העיניים...

סוג ב

New member
אני לא יודעת אם אמהות ל-8 בוגדות

ומנהלות רומנים, אבל יש הרבה חרדיות נשואות בוגדות. הרבה מעבר למה שנירא לחילוני ממוצע.

אולי נשים בוגדות

אצל גברים, אולי במגזר המודרני-ליטאי, גבר חסידי עם הזקן הארוך והפייעס אין לו כמעט סיכוי גם אם מאוד מאוד ירצה אלא אם הוא עשיר ואז זה בשביל כסף.

סוג ב

New member
כמה שאתה טועה

אם לא היה את כל העניין הזה של האניסות וחרדים בעל כורחם ועצם המעמד והסוד, שערותיך היו סומרות ממה שעניי ראו...... אתה לא חייב להאמין לי, כי לעולם לא אוכל להוכיח בגלל שאני לא מעוניינת בכך. (ולא מדובר על בעלי זקן אנוסים!)

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אוף, כמה צחקתי,, גבר חסידי עם הזקן הארוך והפייעס.... אלוהים, מה הנשים האלה מצאו בו שהם שוכבות איתו? גם אני בהתחלה לא האמנתי שמישהי שמה עליו אבל מתברר שנשים זה עם שקשה להבין....

לשיטתו, הוא עושה לך טובה

כמו שנגיד אצל חילונים (ולא רק) הורים ינסו להציל את בנם הרוצח ממאסר עולם באמצעות תיוגו כחולה נפש, כך לשיטתו הוא מציל אותך מגיהנום השמור לאפיקורסים בעולם הבא. את חייבת להבין שלפי השקפת עולמו הוא עושה לך טובה, הוא מוכן לעוות את המציאות ולעשות שקר בנפשו ולמרות שהוא מבין שאת אפיקורסית, בכל זאת להקל עמך ולהגדירך "רק" כחולת נפש.

המיתוס על חזב"שים וחולי נפש מתיחס לאבא בד"כ..

תסבירי לאבא שלך שיש לו טעות וכמו שהפנה אותי אחי (באיזה ויכוח) לפורום: 'חרדים בעל כורחם', כאילו דא, לא הכרתי ואיך לעזאזל הוא מכיר?.... כולופן, הוא טען שלרובם שם יש בעיות עם ההורים, לא יודעת מה הביצה ומה התרנגולת וזה גם לא ממש מענין, רק אל תתפלאי ,דעות כאלו זה רק חלק קטן ממנגנוני ההגנה הרבים.. חדש לך?

mister xy

New member
גם סוג ב' וגם חולת נפש? לא הגזמת קצת?

ולגופו של ענין: לפי דעתי, טריקת טלפון להורים זה לא פתרון טוב, גם אם אנחנו שומעים מהם דברים איומים עדיף לשתוק ויותר טוב מראש לא להכנס לדיונים כאלו. אחרי הכל, הורים אי אפשר להחליף ולכן רצוי לשמור איתם על קשר טוב במידת האפשר.

סוג ב

New member
אז מה?

עכשיו אני אמורה להתקשר אליו, אחרי שהוא פגע בי? הוא לא צריך להתנצל או משהו? זה לא איסור לפגוע בבריות?

אני מקוה שאת לא מחכה ל../images/Emo56.gif מאביך

כי קרוב לודאי שהוא לא יתנצל, וכי על מה יש לו להתנצל על אמירת האמת?

יש הורים שכדאי להתרחק מהם כמו מאש

אתה בוודאי יודע שבמקרים רבים ההורה מסוגל להיות האדם ההרסני ביותר בחיים של בנם/ביתם לא תמיד בגלל רוע אלא להיפך בגלל כוונות טובות. אם ההורים לא מסוגלים לשמור על יחס כבוד מינימאלי עם הבן, הקשר לא רק שהוא לא מועיל הוא עלול לתקוע אותך בחיים האישיים.

mister xy

New member
אולי אתם צודקים

אני עוד בתחילת הדרך עם ההורים, רק לאחרונה הם הבינו מי אני...

סוגי

גם אבא שלי שהוא עצמו התחזק בצעירותו מעלה מידי פעם את הטיעונים המפגרים האלה, אני תמיד שואלת אותו אז אחיך בוגד? לא הוא לא דוגמה, וX הדוס שבגד באשתו? לא הוא לא דוגמה. אז ברור שאת חולת נפש, כי אם לא פרושו של דבר שהוא צריך לחשוב לעומק וזה מאיים על האמונה שלו. ברוב המקרים בדיונים האלו מי שמשתלח ומתעצבן הוא זה שחושש שיערערו לו את האמונה שלו, וכנראה שלא בא לו, אז יאללה קחי כדורים והכל ישאר על מקומו.

לדעתי

וכך גם אני נוהג לשמור מרחק מהמשפחה החרדית, להתקרב מדיי פעם ואז להתרחק שוב, ציפיות כמו "הם ילמדו לקבל אותי כמו שאני" וכו' וכו' הן מוגזמות, צריך להבין שיש איזשהוא מחסום מובנה שמושתל במוח החרדי שלא מאפשר להם לראות שיש אנשים שחושבים שהדת היא דבר מגוחך, ובעיקר להבין שהם אפילו לא אחוז מתושבי כדור הארץ, רק מי שיצא משם רואה את זה.

למעלה