חולת נפש

אגס 10

New member
סתם מעניין אותי

הוא יודע שמחלת נפש זו מחלה תורשתית?... אגב,למיטב ידיעתי,אחד הדברים הידועים שמאפיינים חולי נפש הוא המחשבה שכולם חולי נפש והם הבריאים היחידים בעולם...

מזלו של אבא שלי היתמזל...

והיחידה במישפחה הקרובה אלינו שחזרה בשאלה הפכה לחולת נפש בעיקבות דיכאון לידה. אז יש לו `הוכחה` שזה נובע מחולי נפשי ואם אני בוחרת לצאת בשאלה זה מוכיח...

הברזתי

New member
דכאון אחרי לידה זה של האמא?

חלקם של הנולדים גם הם בדכאון אחרי הלידה.

שמתי לב לכך שבשיח החרדי

כשמספרים על אחד שחזר בשאלה, מצמידים לכך תיאורים הלקוחים מהפסיכיאטריה, לצד חפירה ממוקדת ברקע המשפחתי (בטח הם ממשפחה הרוסה) וכשאתה מנסה להסביר שמדובר באדם הכי שפוי והכי יציב בסביבה מסתכלים עליך כלא שפוי הבא בתור, כאומרים, אז איך יתכן שאדם יעזוב את הדת אם הוא לא שרוט?

נו תסביר לי אתה איך...

פעם ראית אחד שפוי שיצא בשאלה? תגיד לקחת תכדורים הבוקר?תהיה ראלי!

לא, אפעם לא ראיתי אחד שפוי חוזר בשאלה

ולכן, את אפעם לא תחזרי בשאלה
לגבי הכדורים, התבלבלתי בסדר שלהם, תוכלי להסביר לי מתי לקחת את האדום ומתי לקחת את הכחול?

אתה ישן אתה...

מימתי יש כחול ואדום? תגיד שמות של כדורים אני יסביר לך-מאז שהפסקתי להאמין אני בקיאה בסוגים...

זה לקוח מהסרט מטרקיס (הראשון)

במטריקס הראשון יש את הסצנה בומהוא שואל ניאו איזה כדור הוא רוצה לקחת אדום שיראה לו את המציאות האמיתית (המציאות הלא מטריקסית ) או הכחול שהוא ישאר בתוך המטריקס ולעולם לא יידע שהמטריקס זה שקר יזום בו אנשים חיים בכאילו. ההשלכה למצבינו אנו די ברורה, הלא כן? עכשיו אני שואל אותך איזה כדור את תקחי? הנה לינקhttp://www.youtube.com/watch?v=te6qG4yn-Ps

מסכים ולא מסכים

את לא חולת נפש - גם אביך לא חולה נפש - מה עושים כולם כולנו צריכים לכבד איש את רעהו לקבל את השונה מאיתנו במראהו, בדעותיו, באורח חייו, בהשקפת עולמו, במנטליות שלו - הבעיה היא שאצל החרדים בפרט מי שלא הולך בתלם שגעונם נתפס בעינהם כחולה כמסכן כמקולקל - אולי את באמת ובתמים תקבלי את אביך כמות שהוא ותגידי לו את זה מפורשות - אני מקבלת אותך כמות שאתה מכבדת את אמונתך ואורח חייך - עכשיו הכדור יהיה בידו לכבד אותך בדרכך גם אם היא לא ברורה לך, לכבד את החיפוש שלך - אם הוא לא מוכן לכבד את דרכך, תגידי לו בנועם, אבא! אתה בבעיה, אולי תתחיל ולו מעט לקבל את השונה ממך וכאן זאת ביתך, יש לך את ההזדמנות על פי אמונתך לא להתעלם משאר בשרך הקרוב אליך ממש ... ... ...

סוג ב

New member
אז בגדול

איש איש באמונתו יחיה- הלך מצוין אצלנו... מסתבר, שזה רק מעל פני השטח, ברגע של עצבים, כל האמת שלו, על מה שהוא חושב עלי, יצא החוצה.

קתרזיס

New member
את בריאה

והוא תקוע בהשקפת עולמו לפי השקפתו לא ייתכן שמישהו יעז לפנות נגד הדת ככה. מי שמעז לומר שהמלך (תרתי משמע) הוא עירום - חייב להיות שוטה, חולה או מטורף. אין מה לעשות... אם הוא היה בעל השקפה רחבה ואופקים פתוחים - הוא לא היה חרדי. אז חבל לצפות סתם. אגב אבא שלך לא כל כך רחוק מהמציאות בהגדרה שלו את החילונים כבוגדניים. זה באמת מאד מאד נפוץ בעולם החילוני לצערי. בטוח הרבה יותר מאשר בעולם החרדי.

סוג ב

New member
לא מסכימה עם המשפט האחרון שלך

לא יוכלו לעשות על זה סקר לעולם, אבל לפי הניסיון חיים שלי, אין הבדל.

קתרזיס

New member
עם מי?

בעולם החילוני גברים נשואים בוגדים עם נשים נשואות, רווקות, גרושות וכל מני... בעולם החרדי אני מניחה שזה הרבה יותר קשה להגיע לסיטואציות כאלו. אז עם מי? עם זונות?

לא באמת

יותר קשה להגיע לסיטואציות האלה? את רצינית?? אני לא בטוחה שבציבור החרדי יש עשירית אחוז פחות מכל מה שתארת, ולפעמים נדמה שאפילו להיפך....

קתרזיס

New member
לא יודעת

איסור ייחוד, גברים לא ממש מדברים עם נשים, לא נוגעים בפומבי אפילו מגע תמים, החברה עצמה יותר מתערבת ודוחפת את האף בעניינים של אחרים - איך מגיעים בכלל לפתח מערכת יחסים עם אדם נוסף? זה נשמע לי כמעט כמו להיות אנוס... לעשות משהו בלי להתפס. כלומר בעולם החילוני אני יודעת איך - מפלרטטים בעבודה לאורך זמן, או מוצאים מישהו פנוי (או תפוס) דרך האינטרנט, או זורקים הערה פה ושם ורואים אם יש תגובה - כך שהופך ברור שיש עניין הדדי- אבל קשה לי לדמיין איך מגיעים ממצב של איסור ייחוד לבגידה... כלומר איך מלהגיד שלום שלום לשכנה מלמטה מגיעים לכך ששניכם מוצאים את הזמן והמקום וההסכמה להתייחד בלי ידיעת אף אחד... לפי ההודעה שלך אני מניחה שדברים לא קורים הדרגתית בעולם החרדי. כלומר לא נדלקים על מישהי קודם ואז מתחילים לבגוד אלא מחליטים לבגוד ואז מוצאים עם מי - כמו חוזה שכ"ד...

הם מאוד ישירים....

הם פשוט מציעים לך לבוא איתם.... אבל בניגוד לגברים חילונים, אז אם את גרושה הם לא מעלים בדעתם שאת יכולה לסרב, את הרי גרושה! ולתגובתך לסוגי, יש נשים חרדיות, נשואות ומרובות ילדים והן בוגדות, זה קורה וזה לא כזה מסובך לעשות את זה.

למעלה