חולת אפילפסיה לא יכולה ללדת?

M י ר ב

New member
חולת אפילפסיה לא יכולה ללדת? ../images/Emo4.gif

הי זו אני, מה שלומכם?
קראתי כתבה שמאוד צמררה אותי והחלטתי לצרף אותה לכאן. אני מצרפת את הכתבה הזו שהיתה היום בידיעות, שאומנם היתה ידיעה קטנה ולא רועשת אבל בכל זאת מספיק לדפדף בעיתון ולהעצר...ומי שקורא אותה "מבין" ש"כל" בחורה שיש לה אפילפסיה לא יכולה ללדת ולכן צריכה לאמץ לעצמה כלב... ואני דווקא הבנתי שחולות אפילפסיה יכולות ללדת (זה בוודאי תלוי בסוג האפי', וכמובן שידיעות בעיתון תמיד מכלילות
), פשוט הסיכוי שייצא ילד עם מום הוא טיפה יותר גבוה. שאלתי: מה הסיכוי שחולת אפילפסיה באמת לא יכולה ללדת? לדעתי זה שוב דוגמא שהתקשורת לא מראה את האמת כולה... מה דעתכם? חיים ודינה, אני מציעה אפילו להקפיץ את ההודעה ולחכות לנוירולוגית למחר. תודה ויום טוב

M י ר ב

New member
הנה הכתבה...

שימו לב איזה תלות זה מתאר את [כל] חולת האפילפסיה בכלב שלה...

ufo11

New member
אני חושב שיש לנו הוכחה חותכת

לכך שנשים עם אפילפסיה בהחלט יכולות ללדת... קחי לדוגמא את המנהלת שלנו.

חייםלוי

Member
מנהל
נראה לי שיש כאן משהו מוזר

אין שום סיבה שחולות אפילפסיה לא תוכלנה ללדת. אולי יש לה בעיה אחרת שמונעת ממנה, או שהיא פוחדת או כל דבר אחר.

סיכון של 95% למום

זה מה שנאמר לנו לפני כשבוע בנוגע להריון בו אני נטלתי דפלפט +קלונקס במינון מאוד מאוד נמוך יש לציין, הריון שהסתיים בלידה עם מום חמור של הבן שלנו. אתם צריכים לקחת בחשבון שכשנוירולוג אומר לכם שאתם יכולים להכנס להריון והכל יהיה בסדר,אתם חייבים לקחת את הדברים שהוא אומר-בכתב! כל נייר שתקבלו במהלך הריון אתם תצטרכו לקחת בכתב שכן הריון עם אפילפסיה הוא הריון בסיכון גבוה מאוד. וגם לזכור שבסקירת מערכות אי-אפשר לראות הכל, זה המצב , זה מה שקרה לנו ועושה רושם שלא נוכל להאשים אף אחד כי כל אחד עושה כסת"ח לשני יפה מאוד. אני מניחה שהאישה שעליה יש כתבה לא רצתה להביא ילדים לעולם אבל את הצד שלה אין בכתבה כך שאני יכולה רק להניח... תודה מירב

חייםלוי

Member
מנהל
נכון שהריון של אישה חולת אפילפסיה

הוא גבוה יותר מאשר של אישה שאינה חולת אפילפסיה וזאת בשל התרופות (לא כולן). קלונקס היא תרופה מסוכנת בחודשים הראשונים של ההריון http://www.depression-guide.com/clonex.htm http://www.diseasesatoz.com/medications/clonex.htm וכן כדאי לקרוא את הערך הריון במילון המונחים של הפורום. הערך הועתק מספרו של ד"ר לרמן. ד"ר לרמן אומר ספרו שאחוז המומים אצל נשים חולות אפילפסיה הוא כ 3-2. מה שומר שיותר מ-95% מחוללות האפילפסיה עוברות הריון תקין.

גם עם בעלי 'בריא'

יעני אין לו איזה מום כמו אפי' הסיכויים עדין גבוהים למום? בגלל התרופות? ואם בהחלטת ניורולג כמובן אני מחליטה לא לקחת תרופות בזמן ההריון? טוב.. לי יש עוד זמן בכול אופן

הרופאים דיברו רק על הנזקים

של דפלפט, חיים הם לא הזכירו את הקלונקס בשנת 93 והם חיפשו כל הזמן מום בלב ושסע בשפה והמום של הבן שלנו לא היה באף אחד משני המקומות הללו. ומכורה לפיתוי, בעלי בריא ואין במשפחה שלו שום הסטוריה של מומים או מחלות, אני מתארת כאן את ההריון שלי לאחר שקיבלתי אישור להיכנס להריון, הריון מתוכנן שהסתיים עם תינוק מאוד חולה שיצא לאט מאוד ממצב שלא היה אמור להיות בו בכלל. אני מצטערת אם אני מכניסה אתכם ללחץ אבל אני חושבת שאתם צריכים לדעת שהריון עם אפילפסיה או עם כל מחלה אחרת מצריך השגחה וחוות דעת של מומחים ולא של מומחה אחד ושוב, לא לשכוח לשמור על כל המסמכים שנותנים לכם. ובנוסף, שימו לב טוב טוב על מה שאתם חותמים, אל תמהרו לחתום על שום דבר, קחו את הזמן שלכם לקרוא כל סעיף,שלא יהיה לכם לא נעים מאף אחד, מדובר כאן בחיים של כל המשפחה שלכם.

ufo11

New member
אותי מעניין דוקא לדעת מה אנשים היו

עושים...לו ידעו שקיים סיכון של 95% . מה אתם הייתם עושים לדעתכם? לוקחים את הסיכון להביא ילד לעולם...או...לוותר ולהסתפק בדברים אחרים?

סליחה תיקון טעות...95% שהכל יהיה

בסדר! מה אתם הייתם עושים אז? בהנחה שאתם מטופלים במחלקת הריון בסיכון גבוה ושתקבלו את כל הטיפולים והבדיקות הדרושות ואם משהו לא בסדר אז תדעו!

M י ר ב

New member
התבלבלתי לגמרי

אם כך...הסיכון למום בקרב הורה אפילפסי הוא רק 5%?? כי באמת הקפצת לי את הלב, שתהיי בריאה...:) הרופאים אמרו לי שלכל הריון, גם אצל אם בריאה קיים סיכון למום אצל העובר של כ-3% ואצלנו זה בערך 7%, לא הבדל משמעותי. אני לא יודעת אם יש משמעות לתרופות שנוטלים ולרמת האפילפסחה אבל אני משערת שכן. אשמח אם נפנה את השאלות הללו לנוירולוגית.

5% סיכון למום.

ומה שאומרים לי כעת:"בהריון עם אפילפסיה יש לקבל יותר מחוות דעת של מומחה אחד וכמובן לתעד הכל" הנוירולוגית חוזרת בספטמבר.

אויש../images/Emo4.gif אבל את יודעת מה?

השאלה היא אם הייתן והייתם נכנסים להריון אם הייתם/ן יודעים/ות שקיים סיכון כזה, אני יודעת שאת עדיין צעירה והכל כזה רחוק, אבל יש כאלה שכן שוקלים/ות הריון וגם את באופן כללי די אוהבת להשתתף בדיונים אז אם בא לך אז אחלה, השאלה היא אם הייתם/ן חותמים/ות על טופס שאומר שאתם/ן מודעים/ות לכך שהסיכון קיים ואם משהו קורה אז................. וואלה...."מקרים כאלה קורים" כשאתם יודעים שאתם נכנסים מרגע חתימתכם לבדיקות מקיפות עד סוף ההריון למחלקת סיכון גבוה ושאם משהו לא יהיה בסדר אתם תדעו. מה הייתם עושים? השאלה מופנית אל כולם בפורום, .... אני יודעת מה אנחנו עשינו ומה היתה התוצאה. אגב, היום יש בדיקות גנטיות ובבדיקת אולטרסאונד או סקירת מערכות אפשר היה לגלות את המום שאיתו נולד הבן שלי לפי מה שאמרו לי מומחי אולטרסאונד מסויימים, את התשובה הסופית כאשר אקבל אתם תדעו,הנושא בבדיקה כבר למעלה משנה.

אם היו מבקשים ממך לחתום

על טופס כשאת כבר בהריון, ובו כתוב שאת מודעת לכך שקיימים 5% סיכון למומים בעובר ושאת עוברת למחלקת סיכון גבוה , שם תעברי סקירות מערכות ואולטרסאונד ושאם משהו לא יהיה בסדר עם העובר את תדעי, היית חותמת? היית ממשיכה עם ההריון או שהיית עושה הפלה? 5% או כמו שהרופאים כותבים את זה "95% סיכויים לעובר בריא" חותמת וממשיכה בהריון או עושה הפלה?

מותר לי?

השאלה היא , לאחר 3 חודשי הריון, לאחר כל הבדיקות הניתנות להתבצעה כיום. לכמה אחוזים זה יורד. ברור לי שבמידה ונימצא פגם היתי תומך בהפלה, כי המאמץ למישפחה להתמודד מול תקלות הוא קשה מידי.

דני אומר שאתה צריך לשאול נוירולוג

והוא צריך לפתוח ספרים רפואיים ולענות לך על השאלה ,אתה בטח מבין שאנחנו לא יודעים את התשובה ולנו אמרו שהכל פיקס עד הלידה כן? מזל טוב נשמה

למעלה