חולשה

festy

New member
חולשה

אני זקוקה לרעיון לצורך שכנוע או הבאת ילד , בן 6.5 לעבוד כשלשונו נשארת בתוך הפה .( הילד מאד יפה , נראה בן 7-8 וכמעט בכל פעולה לשונו בחוץ והוא נאנח קלות ...). הילד כמובן מקבל טיפול בריפוי בעיסוק אך בינתיים חשוב שיהיה שיפור מיידי במראה הכללי שלו . בעבר ראיתי ילדים שמצצו סוכריה או זמזמו בכדי שהלשון לא תברח - זה לא כ"כ מתאים לו , ומצד שני -להזכיר לו כל הזמן - זה פוגע ולא פותר את הבעיה . איך שכחתי פרטים חשובים ??? לילד , כפי שמשתמע מהנ"ל , חולשה בגו עליון , דומיננטיות ימנית שמתחלפת כשמתעייף , לחץ רב על הצבע / עפרון (דוקא נושא זה שופר יפה עם "פטנטים" ומודעות) , וסירבול כלשהו המשפיע בעיקר על פעילותו בגפיים עליונות . תודה על התייחסותכם .

הפרדת תנועה ומודעות

התייחסת לבד לשני המושגים הללו - לילד יש "בעיה בהפרדת תנועה" וכשמשקיע מאמץ דיסטלי מתקשה להיות מודע ללשון (דיסטלית גם)... אז בואי נשפר את המודעות . " אתה יודע שמתי לב שכשאתה מתאמץ הלשון בורחת לך מהפה ... מה אתה חושב שאפשר לעשות עם בעיה כזאת ?" בואי נראה מה הוא מציע, אולי יש לא רעיון ... ואז נניח שהוא יציע משהו, תוסיפי עליו שדרוג כדי שיווצר מצב בו "רמז" מסיע לו כשהוא מאבד שליטה - כל מילה סודית מתאימה. כשלילד יש שליטה בפתרון בעיות הרבה מצבים נפתרים. ואז מתאמנים לעשות דברים עם שליטה על הלשון, בהתחלה עם שימוש במילה הסודית שאת רומזת מפעם לפעם, ובהמשך "עכשיו לא אזכיר לך נראה אם תצליח ?" ובסוף יפתח VERBAL SELF GUIDENCE הוראה פנימית ויזכיר לעצמו. אבל ביננו עוד לא הבנתי למה להתמקד בזה ... זה דבר שמבשיל עם הגיל... זה מפריע למראה האסטתי עד כדי כך ... האם זה מפריע להורים או לילד ?

festy

New member
מודעות

נגה שלום ותודה על תשובתך , ציינתי שהילד נראה גדול (ויפה) ואולי אסטתית -לא נורא שלשונו בחוץ אך הדבר בולט ו"מעורר" את הסביבה במיוחד כשנוספות לכך האנחות שלו . אני מכירה מספיק מתבגרים שלשונם עדיןמשתרבבת בכל מאמץ . נכון שזו בעיה קטנה ושולית אך בכל זאת נראה לי שאם לסביבה הקרובה לא טוב אם זה ובעיקר כשהילד משתף פעולה שווה לנסות לשנות את המצב .

שריד

New member
שתי פעולות בו זמנית ?

האם הילד יכול לבצע שתי פעולות בו זמנית כמו ללעוס מסטיק תוך כדי פעילות ? שריד

למעלה