חולשה סביב הביוץ

דלית49

New member
חולשה סביב הביוץ

שלום לכולן, אני חדשה פה ורציתי לשאול האם עוש מישהי סובלת מכאבים וחולשה המלווה בעייפות רבה מאד סביב זמן הביוץ ולפני המחזור??? מה ניתן לעשות???

שלום ונשמח אם תציגי את עצמך ../images/Emo39.gif

יש כאן הרבה בנות שלא מבייצות כי הן בדיכוי תמידי בגלל האנדו'. יש כאן גם הרבה בנות שסובלות מעייפות כאבים וחולשה בכל ימות השנה, זה חלק מעסקת החבילה שבמחלה. מה עושים עם זה? חיים עם זה. ולהבא- קצת סבלנות לא תזיק. ניהול הפורום נעשה בהתנדבות וכל הבנות שגולשות כאן עושות הכל כדי לקדם בברכה את החדשות ולחלוק עימן את הידע והניסיון שלהן. ראוי להעריך זאת. כל טוב

גל 4

New member
אכו כן!!!

כתבתי כאן שאני סובלת מאוד בתקופת הביוץ ומסתבר שאנחנו לא לבד. אני מאלה שאינן סובלות כל כך במחזור אך בתקופת הביוץ כאבי תופת, חולשה, עייפות, נפיחות ומצב רוח כללי די מחורבן.

דלית49

New member
חדשה פה

טוב , שלום לכולן אני חדשה פה בת 30 וסובלת מהמחלה בערך 5 שנים , ייתכן שקצת יותר- האבחון נעשה לפני 5 שנים. באמת רק בשנים האחרונות גיליתי שאני ממש סובלת בזמן הביוץ , גם כאבים וגם הרגשה כללית שדומה אצלי לעתים כמו ההרגשה בתחילת הריון ומלווה בעייפות ומצב רוח ירוד. רציתי לשאול את המומחים בתחום או מי שיודעת האם מלבד גלולות למניעת הריון אין דרכים אחרות למנוע את האנדומטריוזיס , אולי להפסיק אותו לתמיד?? האם בעתיד אם ארצה אוכל ע"י ניתוח כלשהוא , שמעתי על נשים שמוציאות את הרחם , כלומר באמצעים כירורגיים שלא מסכנים את האישה לגרום להפסקת הסבל הזה?? כמובן אחרי שאסיים עם נושא הילודה, אשמח לשמוע תגובות בנושא אגב לא ידעתי שכל כך הרבה נשים סובלות מזה - מישהי יודעת ממה זה נגרם בכלל?? אצלי במש' לאף אישה אין את זה תודה על הפורום הנהדר הזה, אני בכלל לא מדברת עם אף אחת על הנושא נלבד משפחתי , כמובן ומאד עוזר לקרוא ולשוחח כאן, בפורום, יום טוב
אגב, חג פורים שמח

מישמש33

New member
לצערי לא ניתן להפסיק את המחלה

מדובר במחלה כרונית, אך בהחלט ניתן לנסות לאזן אותה ולשמור שהמוקדים ישארו במצב סטטי או אפילו יקטנו. מלבד גלולות ברצף, ניתן לקחת דקא או לוקרין שהינם חומרים שמדכאים את המערכת ההורמונלית וגורמים לגיל בלות, כך שבד"כ לא מקבלים מחזור, במצבים בהם האנדו בדרגה קשה או שאיכות החיים של החולה נפגעו ניתן לעבור ניתוח לפרסקופיה שבו מנקים את המוקדים, אך לעניין הוצאת הרחם, כיום יודעים שהדבר אינו רלוונטי, מכיוון שמוקדי האנדו (אשר מפוזרים ברחבי האגן בד"כ) רגישים לתנודות הורמונליות ומה שמשפיע עליהן הן בעיקר השחלות, והוצאתן משמעה אי יכולת להביא ילדים. מה גם שאישה בת 30 שמוציאים לה שחלות תקבל הורמונים חליפיים ע"מ לשמור עליה מכל התחלואים האחרים הנלווים לגיל הבלות, כך שלמעשה לא משתנה שום דבר. לגבי איך זה נגרם יש מס' תיאוריות, אבל למעשה אף אחד לא ממש יודע, אם אני לא טועה כ - 10% מהנשים הפונות ל- IVF מאובחנות היום כחולות אנדומטריוזיס ומשערים שהאחוז גדול יותר כיוון שישנן כאלה שלא אובחנו. אצלי דרך אגב כואב כל הזמן ולא בזמנים ספציפיים בחודש, כך שלעניין הביוץ אין לי תשובה. מקווה שעזרתי וחג פורים שמח.

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה דלית ../images/Emo140.gif

מצרפת לך את תקנון הפורום שם תוכלי ללמוד איך משרשרים הודעות. "המומחים בתחום" הן אנחנו- הגולשות כאן. הפורום הזה אינו פורום רפואי אלא פורום תמיכה והידע של הנשים כאן נצבר מנסיונן האישי , מהתייעצות עם רופאים ומקריאה של חומרים בנושא. ממליצה לך לפנות אל קישורי ומאמרי הפורום (שורה כחולה למעלה) וכך תוכלי ללמוד על הנושא. לגבי שאלותיך- קיבלת מענה ממישמיש. חג שמח

ברוכה הבאה

כן אני סובלת מחולשה ועייפות סביב הביוץ. בקשר להודעה ממקודם אני מסכימה עם בואינג, לא תמיד כולנו ליד המחשב ולי אישית גם אין אינטרנט מהבית לכן אני גולשת או מהסוללרי או ממקומות אחרים וכשראיתי את ההודעה שלך לא ממש הבנתי מה את רוצה לכן לא הגבתי. אנחנו מתייחסות כאן לכל הודעה בסבלנות ובסובלנות אבל אין לנו אפשרות לענות להודעה 5 דקות אחרי כתיבתה.

למעלה