חולשה!! חולשה!!! חולשה!!!!

חולשה!! חולשה!!! חולשה!!!!

אולי מעצם היותי אדם קיצוני בטבעי ולא מתחשב בנסיבות אני אומר את הדברים כדלהלן:
זוהי חולשה לחיות את החיים הכפולים הללו, לא אסכים להנחיל לילדי ערכי שקר ותחפושות זולות ושחורות בכדי להישאר במקום העבודה או במסגרת המשפחתית שמתנה את האהבה כלפיך באם תאמין בדבר זה או אחר,
אני מניח את דעתי האישית בצד ורואה באנשים כמו מני פיליפ כאנשים חזקים ואמתיים שלא צריכים להיות אתאיסטים בכדי לחיות חיים כרצונם,
אנשים רבים באגודת הלל שלא חששו מלחיות את חייהם ולעמוד מאחורי דעותיהם,
תכלס' ביננו: אני גדלתי בחברה החרדית ותכלס שום דבר לא באמת יכריח את האדם מלעשות את היציאה בשאלה, יש כאלה שילוו בקול רעש גדול ומהלומות הקהילה ויש כאלה שיתפללו לחזרה בתשובה,
אבא, אתה לא מרחם על ילדיך? אל תאכילו את הילדים שלכם את הדייסה המקולקלת שהאכילו אתכם..
קומו ואזרו אומץ לעמוד זקוף במה שרק תבחרו, בין אם זה אמונה ומסורת ובין אם זה אתאיזם!
(הכותב הוא קורא סמוי בפורום זה זה משכבר הימים)

מר מני

אתה כותב מה זה מקסים ומולהב....
תבין אנשים פה הם בעלי משפחות בעלי בתים אבות לילדים ולילדות...
וברוב המקרים מה שיקרה זה ניתוק מהם מהאנשים שאתה הכי אוהב... בשר מבשריך. דם שלך וכי קלה היא בעיניך....????
נראה לך שמדובר על מסגרת כזו או אחרת מדובר על דברים שהם חלק ממך...
בחייאת....
מה זה לא פשוט .... כל מה שאנחנו רוצים זה חופש בחירה ולצאת מהכלא....
ובמקרים שלנו אם נצא מהכלא נקבל מכות או נאכל את הדגים המסריחים... יקחו לנו את הילדים.. נכנס לחובות וכו' וכו'
אתה מבין את הדילמה .....
את הקושי..
את הסבל...

גליתי241

New member
אני מבינה את הדילמה!

אני עדין בתחפושת שלי- אבל אני בדרך החוצה בזכות אדם שכבר עשה זאת לא מזמן.
אבל אני מאמינה שחייבים לעשות את זה!!! וככול שתעשו את ועעשה את זה יותר מוקדם כך נוכל להרים את הראש יותר מהר.
אל תאמינו ללוקשים של רפי שכל- אנחנו באמת חיים רק פעם אחת!

אתה ממש מני המקורי?

כמה מקורי!
אני חושבת שאתה הראשון שהארת את עינינו בצורך להיצמד לאמת הפנימית שלנו, ולא להיכנע.
מדהים!
תודה!

וסליחה על הציניות, זה קורה לי לפעמים.

freeonly

New member
מותר לערכים של אותו אדם לסתור זה את זה

אני מעודד יציאה בשאלה ומעודד מאד חינוך (ושל ילדים בפרט). אבל חשוב לזכור שיכולים להיות מקרים בהם ערכים של אותו אדם עלולים לסתור זה את זה, ואחת הדוגמאות יכולה להיות למשל "משפחה" מול "חופש".

לדת כמובן יש תשובה לכל דבר, ובמקרים כאלה היא "תפסוק" מי הערך שעליו לנצח (בפקודה...), אבל המציאות, מה לעשות, היא מורכבת יותר.

יש גם שיקולים נוספים. אני מכיר למשל "אנוס" מסוים שבגלל סיבות מסוימות הוא (וילדיו!) יישארו אולי עם הרבה פחות רכוש אם יצאו רשמית.

אבל בשורה התחתונה, כן, אתה צודק: מבחינתי אני - עד כמה שאני יכול לפסוק, הנחלת ערכי אמת לילדים "מנצח".

דניאל 142

New member
אני חושב שזו גבורה להשתנות!!!

אך זה לא תמיד חולשה לחיות חיים כפולים.

דיברתי עם חבר מהפורום, נעשנו חברים בפייסבוק, הוא בכיון החוצה הוא נשוי עם ילדים, כל משפחתו דוסים וכל המשפחה הרחבה,
הוא אמר לי: שברור לו שאף אחד לא ידבר איתו!!! חרם משפחתי!!! והוא מאוד קשור למשפחתו להוריו וכו'...
זה מאוד קשה לו...

צאיך גבורה אמיתית נפש חזקה ולעמוד מול החברה, ומי שלא קשה ייכנס לתסבוכי נפש עמוקים, יחווה צער גדול של אובדן משפחה, חברים וקרובים,

נשים את הכל על כפות המאוזניים ונראה...ואצל כל אחד התוצאה תהיה שונה!

אז אתה מסכים שזה עניין של חולשה או אומץ

כי אם הוא יחווה קשיים נפשיים שיגרמו לנפשו לקרוס, אז זו חולשה! נפש חלשה!
לפעמים הרצון להמשיך להיות בקשר עם המשפחה גדול יותר מהרצון לממש את החירות.
מה מכריע?
כל אחד והחשבון שלו.
זה עדיין לא מצביע על חולשה.
אולי על מערכת ערכים והסתכלות שונה על החיים ועל מה שחשוב בהם.

דניאל 142

New member
אנחנו תמימי דעה...

בגדול....אדם שמסוגל אחרי שנים של רבות לשנות את אורחות חייו זה גבורה, אבל לא כל מי שלא משתנה הוא לא גיבור,
(כמו שאומרים.....כל תימני הוא שחום- אבל לא כל שחום הוא תימני...)

לפעמים אילוצים מסויימים מכריחים את האדם להשאר במצבו.

קל לדבר

כשיש לך שני בחורים בישיבה ליטאית מהחזקות, ובנות בוולף
ושני בנים אברכים , ואשה שיש לה דעה קצת שונה משלך, (היא עדיין לא יודעת על השוני), המצב משתנה מקצה לקצה.

קוצקאי

New member
מקורי או לא מקורי

אין זה מן העניין
אתה נראה כמו אדם שאינו רוצה להסתכל מעבר לד' אמותיו
זו לא חולשה לחיות חיים כפולים מתי תבינו שהעניין מורכב מאוד מאוד מאוד
זה לא כמו דילמה לעזוב עבודה
אם אתה אדם שאינו מסוגל לסגור את רקאשו ולהיכנס לניבכי נפשו של השני אל תגיב את טיפשותך כאן
ולעניין הלל הייתי שם לפני 10 שנים
כחילוני גמור נראיתי
הסכימו לתת לי לימודים ( וישנם כאלה שהגיעו רחוק איתם ) ובעניין הזה אין לי מילה רעה
אבל השנאה לחרדים הייתה נוראית
תן להם לחיות
יש לי בבטן הרבה מאוד על החרדים
חונכתי שם
במקום הקיצוני ביותר
קשה להגיע למקום אחר ולגלות שהם מונעים משנאה יוקדת ולא תמיד יודעים להבדים בן א' לב'

לא יודע להעיד על 10 שנים אחורה

אבל היום אני מכיר מקרוב הרב מתנדבים בעמותה, והדבר האחרון שניתן לומר עליהם הוא שיש להם שנאה כלפי החרדים.

קוצקאי

New member
שמח לשמוע

הלוואי ואז לא הייתי שומע את כל הנאצות
היה לי הרבה יותר קל לרכוש השכלה דרכם מאשר לקרוע את עצמי לבד

מני לא מקורי

אתה גדלת על סטריאוטיפים ונשארת איתם, חבל...

המשפטים שלך מאוד לא מובנים סופם סותר את תחילתם לפעמים. נו שיהיה, מה ציפיתי.

(הכותבת קוראת שאינה סמויה מיום פתיחת הפורום ואינה מאכילה את ילדה דיסות מקולקלות. ואתה?)

אנשים עושים שינוי

כשמספיק רע להם.

הטבע של האדם להשאר במקום מוכר גם אם רע לו בו. האדם מפחד מהלא נודע.

וכל אחד בקצב שלו, מתי שהוא מעיז, מתי שהוא מוצא את הכוחות להתמודד.

למעלה