חולשה וכאבי שרירים

rinutza

New member
חולשה וכאבי שרירים

אני חושבת שזה משהו שקורה לכולם, אבל השאלה איך מונעים את זה או משפרים. יש לי מידי פעם תחושה של חולשה, כאילו הרגליים לא מחזיקות אותי. זה קורה בעיקר אחרי ארוחה כבדה (כמו המבורגר) ולפעמים יש ימים שכואבים לי השרירים בידיים וברגליים. אני לא מבינה מאיפה זה נובע. אני שוב אציין שעשיתי המון בדיקות דם, גאסטרולוגיה, אף אוזן גרון, אורטופד וכו, והכל בסדר.

aronyz

New member
החולשה שבאוכל

האם לא שמת לב שאת זוללת אוכל זבל המביא את גופך למצב זבל נסי להתחיל לאכול נכון ואם אפשר לפי סוג הדם מנסיוני זה פועל נהדר אגב מה עם בלוטת התריס

rinutza

New member
בדקתי את בלוטת התריס - הכל תקין.

כנראה שלא צריך באמת לאכול זבל. אבל תחושת החולשה והטשטוש השאלה לא כל כך משמחים.

רינה, התשובה פשוטה

אחרי ארוחה כבדה, במיוחד אם מערכת העיכול שלך לא מבריקה בביצועיה, מודגש יותר המעבר בין מערכת העצבים הסימפטטית וזו הפראסימפטטית. יש לנוט שתי מערכות עצבים שאינן מתפקדות בו זמנית. אחת למצבי חירום: ציד, סכנה או בעידן המודרני - ההישרדות היומיומית: פרנסה, המצב הביטחוני, המצב בדרכים, מערכות יחסים
השנייה, זו שאמורה לתפקד רוב הזמן. מערכת החירום מזרימה דם ללב, לשרירים, לריאות המערכת השניה מזרימה לעיכול, לעור לכן אנשים במתח מזדקנים מהר... לכן לאנשים במתח יש בעיות עיכול... לכן, אחרי ארוחה כבדה, כשהגוף "לוקח" את הדם והאנרגיה למערכת העיכול, את מרגישה חולשה בגפיים נאוה

rinutza

New member
זה ממש הגיוני, האם יש דרך לשפר

את מערכת העיכול כדי לא להרגיש ככה. מערכת העיכול שלי לא במיטבה בכל מקרה.

בהחלט!

בשביל זה כדאי להבין מהי הקיבה בראיה הסינית: הקיבה מדומה לסיר שנמצא על האש בו מתבשל המזון - אם נדחוס בסיר הרבה אוכל המזון יבושל לאט , אם נכניס מעט אוכל הוא יבושל מהר מדי , אם נוסיף הרבה מים או אם המזון יהיה קר נצטרך להגביר את האש או שתהליך הבישול יהיה ארוך.. ולכן, חשוב להקפיד על אכילת מזונות קטנים מס´ פעמים ביום , על המזונות לא להיות קרים מדי ולא חמים ( באיכותם ז"א לא מטובלים מדי ,לא חריפים , לא מטוגנים ..)כמו כן כדאי לשתות חצי שעה לפני ואחרי הארוחה ולא במהלכה ( המים מכבים את האש..). ממולץ ללעוס את המזון היטב ע"מ שיגיע כבר מפורק לקיבה ויקל עליה בתהליך הפרוק. כמו כן חשוב לאכול אוכל איכותי ולזכור שזהו הדלק של גופינו - דגנים מלאים , ירקות חיים ומבושלים ופירות על קליפתם חלבון מהחי ובעיקר מהצומח צריכים להיות עמוד התווך בתפריט נשנושים וממתקים כדאי להוריד למינימום. זהו הבסיס לחיזוק מע´ העיכול , במקביל כדאי לגשת למטפל שיעזור לך לחזק את אנרגית הקיבה והטחול הן ע"י דיקור וצימחי מרפא או כל שיטת טיפול אחרת. הרבה בריאות יעל

אני מצרפת קישור לתזונה בסיסית

זה הקישור נסי את זה... אפשר להוסיף חומצת קיבה, אנזימי עיכול, אצידופולוס ודברים נוספים שתומכים ומשפרים את איכות העיכול איך יודעים מה? כמה? מתייעצים עם תזונאי/ת או בדרך של ניסוי ותעיה - מה שעושה לך טוב - טוב לך... התרבות גאזים בשלב הראשון - לא בהכרח לא טוב... לא לקחת כדורי אנטי-אסיד (נוגדי חומצה) קונבנציונליים... אם יש צרבת, יש לעשות בירור ולהשתמש בפתרונות תזונתיים או בחומצת קיבה (צרבת נובעת מעודף או מחוסר חומצה) סיוע של טיפולי רפלקסולוגיה / דיקור יכול להיות לתועלת וחיפוש מעמיק אחר גורמי המתח - ושחרור... חשוב שתלמדי להרפות, לא לקחת ללב ולא לשמור בבטן בהצלחה!!! נאוה

למעלה