חולרע!

חולרע!

בערך הדבר הכי טוב שיש, היה ויהיה במייספייס: שירים של להקת הפאנק הירושלמית חולרע, כפי שהם הוקלטו אי שם ב-1983, לפני שנולדתם וכשאפילו אני הייתי ילד ששיחק עם הבובות מ"מלחמת הכוכבים". שנים חיפשתי תעוד מוקלט של הפאנק הישראלי בשנות ה-80 והודות לדודיק (ברברה, קדבר אייז ולפני כן שלוש חית ו...חולרע!) זה סוף סוף קרה ועכשיו לנ"מ ו- A Sign Brigade יש חבר חדש-ישן. הדמו\ חזרה הזאת נשמעים כמו משהו בין פאנק אנגלי כועס של אותה התקופה לשירים מהאוסף -"Flex your head" . הגירסה שלהם לפיסטולז פשוט... אדירה. אני...רוצה...עוד!!! http://www.myspace.com/void21jerusalem

עכשיו לנ"מ ו- A Sign Brigade יש חבר חדש

לרגע גרמת לי לחשוב שלנונמם ולאייסייןבריגייד יש מייספייס

eyalpu

New member
נראה לי שהממצא האריכיאולוגי הזה

הוא הדבר הכי חשוב שנכתב כאן בפורום הזה. אני הגעתי לפאנק דרך מועדון הפינגווין בת"א ב- 87, אבל עד היום לא שמעתי את הדבר החשוב הזה. על השם שמעתי, אבל לא את ההקלטות האלו. פשוט מהמם לראות שב-82 הם עשו פאנק אנגלי יו.קי82. מי יצר את המייספייס הזה? האם אתה פדי או דודיק? פלג

היי פלג...

...קודם כל, זה דודיק עשה, אני רק נדנדתי וגם כך הוא היה עושה את זה בלי האימיילים שלי. כן, אני מסכים אתך שזה דבר אדיר מכל הבחינות. אחד הדברים הראשונים שעשיתי כאשר התחלתי לשמוע פאנק (סוף 1987 ותחילת 1988) זה לחפש להקות פאנק ישראליות וחומר מוקלט שלהן. היו הרבה דברים שבעיתונים ובמקומונים הגדירו כ"פאנק" אבל בסופו של דבר, רק הקסטה של נ"מ ואם אנחנו לארג'ים בפרמטריים, אז התקליט הראשון של פורטיס כולל כמה שירי פאנק (פלוס השיר שלו בפסקול של "דיזנגוף 99"). ידעתי שהיו עוד להקות - אם הזמן, שמעתי על חולרע, (אקס) תינוק, סמעק ,Twisted, מגנה קרטא, Satan's Family, הטרף, ועוד להקות ספק אמיתיות ספק דמיוניות. יש גם את קילר הלוהטת, שלכאורה הייתה "להקת פאנק" אבל בעצמם הודו שהיו צריכים "למתן את הסאונד" כאשר ניגנו מחוץ לחדר החזרות, שזה די מצביע עד כמה הם בעצם לא היו "פאנק". התקליט שלהם הוא לא פאנק בכלל, עד כמה שאני זוכר (אם כי אני מצטער שלא שילמתי את ה-13 שקל שהוא עלה אז). אבל אף אחד, להוציא את אבי, לא טרח להוציא את הקסטות מהבויידם בשביל הדורות הבאים. אני מקווה שהטכנולוגיה שיש בידינו כיום, יחד אם העובדה שבמקום להתבייש ב"עבר הפאנק" שלהם, בני 30 פלוס עד 50 מתחילים דווקא להתגאות בזה, ימשיך לספק עוד חלקים של הפאזל. אני בטוח לדורלקס היו שירי פאנק באחד הגלגולים שלהם ובלי קשר, הייתי רוצה לשמוע חזרות ודמויים שלהם. היה גם את הדמו הראשון של נושאי המגבעת שהיה די פאנק, לפחות השיר שקוטנר השמיע בתוכנית שלו ולא הייתי מתנגד בכלל לשמוע את כולו. אם מישהו יודע איך לייצור קשר עם האנשים האלה, או מכיר אותם, אז תגידו. פלג, לך יש דיבור אם מיכאל רורברגר, לא? תשאל אותו מה יש לו...

pitchon

New member
אין ספק שברמת היוקיי פאנק...

...חולירע היו הראשונים שניגנו את זה בארץ, בזמן אמיתי. איי סיין בריגייד הוקמה כמה שנים אחר-כך, ב86 לפני איזה עשר שנים שאלתי את רן סלווין שהיה הגיטריסט של חולירע אם יש הקלטות והוא טען שלא...גם בשבילי זו הפעם הראשונה שאני שומע אותם, אם להוציא את הפעם הראשונה שפגשתי את דודיק, בתור לגירלסקול בכניסה לקולנוע דן, והוא צרח לי באוזן שיר שלהם שהלך משהו כמו: יו מייק מי סיק יו מייק מי סיק יו מייק מי סיק יומ ייק מי איייייייייייייייייל יש לי איפשהו קלטת אודיו עם הקלטה מהרדיו מהאייטיז המוקדמים של שיר פאנק בעברית עם פזמון שהולך "האיש המצחיק שיושב בפינה, קוראים לו מנחם והוא ראש ממשלה". אין לי מושג אבל מי הלהקה.

בואנה יא אבי...

...תעלה את השיר הזה על בגין, אה? טוב, לא ממש פאנק, אבל אתה זוכר שהיה איזה אוסף בדיסק של להקות ישראליות של חילת שנות ה-80? אתה, או מישהו אחר, זוכר אולי איך קוראים לזה? היה שם איזה להקה עם סולנית סטייל סוזי והבנשיז.

למעלה