חולצות לסוףשנה

אלהלה

New member
חולצות לסוףשנה../images/Emo13.gif

וכמו שהבטחתי הבאתי צילום יצאו נהדרות ממש, רק צריך לשים לב לא לשכוח להניח בתוך החולצה כמה דפים לבנים לפני הגיהוץ. הכנו את החולצות על ידי ציור בצבעי פנדה לבד PENTAL על נייר זכוכית גס. וגהצתי על החולצות.

ליידי10

New member
יצא מקסים

יצא מקסים. מעורר התפעלות. כיוון שלי בגן יש הרבה ילדים ,35 ואין לי סבלנות לשבת ולגהץ לכל אחד וכו'... קניתי לכל ילד חולצה ב- 9 שקלים עם ציור לצביעה, וכל ילד יצבע את הציור וכמובן יוסיף אלמנטים מקוריים. אני מתכוונת להישתמש בטושים, מה דעתך? סוף שבוע נעים.

אלהלה

New member
אז ככה../images/Emo13.gif

גם עם הטושים יש בעיה, קודם כל להקפיד לשים בתוך החולצה בריסטול או כמה ניירות כדי שהטוש לא יעבור לגב!!! הבעיה עם הטוש שהוא מתפשט על הטריקו וקשה לשלוט בו, אבל
שישתדלו. והכי חשוב, כדי לקבע את הצבע בחולצה את חייבת!!!! לגהץ אותה בסוף העבודה אחרת כל העניין ירד בכביסה הראשונה! כך שלא התחמקת מעניין הגיהוץ
או שתתני לכמה אמהות כמה חולצות מצויירות ושיגהצו ויחזירו אחרי הגיהוץ
בהצלחה

krn

New member
אני מכירה כמה שיטות לחולצות.....

1-לצייר על נייר גס ולגהץ על החולצה- חיסרון: הציור יוצא הפוך! 2-לצייר ישירות על החולצה עם גירים מיוחדים-חיסרון: לא כל כך פשוט לצבוע, אבל בסדר...... 3-להדפיס ולגהץ על החולצה - לא מצאתי חיסרון, יצא מקסים! אם הילדים בגן בוגר אפשר להדפיס ציור שהם עשו בצייר את כל החולצות בכל מקרה צריך לגהץ!!!!!

אלהלה

New member
ציור על חולצות

אז אולי כי הילדים צעירים ורוב העבודות היו אבסטרקטיות, לא יצא כלום הפוך
ואת השמות אני רשמתי למטה בטוש. ואיך בדיוק להדפיס לא הבנתי? לתת לבית דפוס או מה?

ליידי10

New member
מתלבטת../images/Emo24.gif

אלה עכשיו אני ממש מתלבטת ואשמח לקבל עיצה. כיוון שאאלץ לגהץ את כל החולצות ארצה לעשות זאת בדרך הטובה היעילה והמוצלחת ביותר. אז הינה כמה משאלותי- בגני יש 35 ילדים מגיל 1/2 3 עד 6 וחשבתי על חולצות שבסיס הציור כבר קיים ויש צורך רק לצובעו וניתן כמובן לשפר ולהוסיף כיד הדמיון הטובה עליהם. הסיבה בה בחרתי חולצות עם ציור קיים היא שחששתי שילדים בני שלוש וחצי יתקשו לצייר ציור חופשי אני רואה כי אינם אוהבים כלל ציור חופשי וכשכבר הם מצייר הציור הינו לרוב שירבוט. אז האם להשאיר את החולצה לצביעה לכל הגן או לתת לבוגרים לצייר ציור חופשי ולקטנים את חולצת הצביעה? האם הקטנים לא יתקשו לצבוע עם הצבעים בהבדל מהטושים? תודה רבה מראש

krn

New member
אני בעד הציור החופשי......

אז מה רע בחולצה עם "שירבוט".באופנה של היום הכל הולך........

אלהלה

New member
עיצות בעניין החולצות

זו לא השנה הראשונה שאצלי מציירים על חולצות אבל רק מפה למדתי ולא זוכרת ממי שכדאי לצייר על נייר זכוכית ואז לגהץ על החולצה. ותודה למי שלימדה את זה
והרעיון לדעתי הוא אדיר כי אז לא מלכלכים את החולצה בצבעים - שמאוד מלכלכים והתוצאה יוצאת ממש יפה ולא משנה אם זה שרבוט או ציור ממש - ו זאת במקרה שמשתמשים בצבעי הכמו פנדה לבד. הטושים בעייתיים בגלל שהם מתפשטים על הטריקו - גם אני לא מצליחה לצייר איתם על טריקו ולכן אני לא ממליצה להשתמש בהם. אפשר לתת לגדולים לצבוע את המשטחים בצבעי הפנדה האלה וכדי לא ללכלך את כל החולצה אני מדביקה מסביב מסקינג טייפ רחב כך שהם לא ילכלו את שאר המשטח. לילדים הצעירים יותר הייתי כן נותנת לשרבט אפילו ותוחמת להם את השטח שוב עם מסקינגטייפ - כך שנשאר להם חלון שבתוכו הם יציירו. כדי לייעל את העבודה הייתי מכינה את כל החולצות עם המסקינגטייפ. נותנת לקבוצה לצייר ומגהצת כמובן עם נייר בתוך החולצה ונייר מעל הציור. לדעתי זה לא לוקח יותר זמן מעבודות יצירה אחרות ויש גם זמן להכין בנחת בלי לחץ עד סוף השנה. התוצאה מרשימה יותר לדעתי כשהילדים מציירים בעצמם או משרבטים. ראי בתמונה את התוצאות ויש שם ילדים בני 3 עד 6 ולכולם יצא ממש יפה.

krn

New member
ככה...

לכל ילד בגנון יש סמל של חיה.
ועוד לפני שנהעשיתי לכל ילד את החיה שלו בגדול ואת החיות של יתר הילדים בקטן. הדפסתי על דפים מיוחדים מהמחשב במדפסת רגילה וגיהצתי על בחולצות, יצא מאוד יפה! צריך לקחת בחשבון שהציור המודפס יצא הפוך, אז צריך לתכנן את ההדפסה בהצלחה למי שתנסה.....

krn

New member
רעיון חדש לחולצות

ראיתי בחוברת לגננות מארגנטינההצעה לחולצות: מרטיבים את החולצה במים עם חומץ, מניחים קרפים על החולצה, מגלגלים את החולצה ונותנים לה להתייבש לבד יומיים-שלושה. הם מראים שם חולצה שעשו לה פסים, נראה לי שהילדים יכולים ליצור צורה שנראת להם, ואז לתת לזה להתייבש! מעניין עם זה יצא טוב!!!

למעלה