חולצה שתפרתי לבן שלי

נגה אר

New member
חולצה שתפרתי לבן שלי

רציתי לתפור לבן שלי חולצה לראש השנה, הפעם אפילו מדדתי את הגזרה לפני שחתכתי ותפרתי! מצאתי בד ישן ששימש וילון כשהבת שלי נולדה, חלקו היה דהוי בכפלים, אך כמו שאפשר לראות, רובו נשאר בצבעו המקורי... ערכתי שינויים קלים בגזרה כי נראה לי שיש עומס של תפרים ולא התאים לי. מה דעתכם? נכון מדליק?! כרגיל הגימורים לא משהו, אך אף אחד לא רואה אותם, הם בפנים... נוכל לחיות כך עוד קצת זמן, עד שאלמד לעבד אותם כמו שצריך

רות מלר

New member
איזה כיף

על הצמיחה על המיחזור כעת תתחילי להתאמן על הדיוקים כי כל זמן שזה לא מדוייק יחשבו שזה תוצרת סין- ובשביל מה את עבדת כלכך קשה ?

נגה אר

New member
../images/Emo51.gif

דודה שלי הזמינה אותי לעבור אצלה קורס מזורז לגימורים
ואתמול נתנה לי גזרה מדליקה לשמלה לבת שלי, יש לי בד מקסים שיכול להתאים ומיד אחרי שאסיים להכין שנות טובות עם הילדים, אתחיל לתפור אותה, כלומר... בטח מחר בערב.... אולי אפילו אספיק לקראת ראש השנה... יכול להיות מאוד נחמד שהם יגיעו עם בגדים שאני תפרתי....

../images/Emo52.gifתוצרת סין הלואי עלינו תלוי מי המזמין

וכמה הוא רוצה להשקיע .שכר נמוך לשעת עבודה או לתפירת מוצר אינו מעיד על טיב העבודה . דיוקים זה לא החלק הכי חשוב בתפירה .את מזכירה לי את ה"מפקחת" שבחנה אותי ב בחינות הסיום בתפירה בכיתה י"ב. ישר ניגשה לבדוק לי דיוקים בבגד עוד לפני שראתה את הדגם האם הוא לפי הציור ? כיצד הוא מונח על הגוף ?אני ברוב חוצפתי אמרתי לה שתבדוק קודם את הגיזרה,את הדגם וכיצד הוא מונח על ה גוף כי אם הבגד יהיה תפור במדויק אבל הגזרה לא תהיה מונחת טוב או דגם שאינו מתאים ללובש מה יעזור שהתפירה תהיה מדויקת ולהיפף . דרך אגב אני מעונינת את הבייבי החדש שלי דווקא לתפור בסין . תור הזהב של המתפרות בארץ לצערי חלף .

רות מלר

New member
אוי אטי

הגיזרה לא טובה לא גוזרים בד הגענו לגימור וכאן אוכלים עם העיניים יש גימור- ישראה נפלא גמור רע- עדיף לא לצאת את מתעתדת לתפור בסין ? את ערוכה לשווק מינימום 5,000 (יש שמקבלים רק ברבבות ) מאותה המידה ומאותו הדגם ? למה את חושבת פוקס הקימו רשת בינלואומית ? כי הם רצו להיות גלובאליים ? זה לא תמיד רווח רק בשילוב של ייצור כמותי פראי עם חנויות משלהם היה להם לאן להעיף את הסחורה אני מאחלת לך שנה פרואה במיוחד תפרי בסין וכיבשי את העולם

סבבה של חולצה סחטיין על ההשקעה

גימורים בפנים מסיימים ביחד בתפר זיג זג או באוברלו ק ואז התפרים נקיים .

נגה אר

New member
למה הכוונה מסיימים ביחד?

יש מקומות שצריך לתפור בזיגזג או אוברלוק לפני התפירה לחולצה, לא? תפרי צד כמו חיבור חזית וגב, מן הסתם בסוף, אך למשל החולצה הזו, בגב, בנויה משני חלקים שהם בעלי צורה... יודעת מה, אולי הייתי צריכה לתפור אותם באוברלוק לפני חיבור השרוולים ואז זה כן היה אפשרי... איך אתן מסמנות מידה מדוייקת של שוליים? יש מכשיר מיוחד שמאפשר לכן למדוד מהתפר שוליים קבועים? לגבי סיום החולצה למטה, אם עושים מכפלת, היא לא לוקחת את הסיבוב, אז רק כפל אחד ואובלוק? הבד לא מתפורר/נפרם? לפעם הבאה
ותודה לכן על המחמאות

תסתכלי איך בגד מוכן תפור ותביני

הדרל הטובה ביותר ללמוד היא לדעתי על ידי התבוננות בבגדים מוכנים ונסיון לחשוב איך הם נתפרו כך אני נוהגת גם כשאני מטיילת בחנויות . .

נגה אר

New member
זה מה שעשיתי, ההסברים היו בגרמנית

ולא תירגמו לי אותם אלא באופן כללי ביותר עקב קושי בתרגום מילים מקצועיות... תודה לך

נגה אר

New member
באופיס דיפו מוכרים דפים שאת יכולה להדפיס עליה

עליהם ציורים או תמונות מהמחשב ואז לגהץ על הבד. זה מקדימה ואחר כך רקמתי ביד עם חוט תפירה כפול והוספתי אבני שיבוץ שמגהצים אותן. מאחור זה על אותו עיקרון, במקום להכין שבלונה. חברה שלי הביאה לי דפי גיהוץ כאלו, עם נצנצים בתוכם ואחרי ההדפסה אפשר לגהץ על הבד. רק צריך לשים לב שאם יש כיתוב, צריך להדפיס הפוך על הדף כי את הדף את הופכת עם הפנים לבד ואז הכיתוב מתהפך ונכתב טוב. אנסה לצלם חולצות שקישטתי לבת שלי בצורה כזו ולהעלות כמה תמונות. מוסיף המון לבגד חלק (שאני מעדיפה לקנות) ואז הבת שלי בוחרת את הדוגמאות שהיתה רוצה ואותם אני מדפיסה.

lirola

New member
על המכונה עצמה

בדרך כלל משורטטים קווים שמציינים מרחק מהרגלית, חצי סנטימטר, סנטימטר וכו' אם אין לך אפשר לצייר עם עט בלתי מחיק על גבי המכונה.

למעלה