חולם מלא

• פותח הנושא noak
  • פורסם בתאריך

noak

New member
חולם מלא

בעידודה של נטע, החלטתי לשאול אותך בפורום: שמתי לב לאחרונה, שאני שמה נקודה בחולם במילים שאני כותבת, בעיקר בסיכומי שיעור בכתה שאז יוצא לי לכתוב ממש עם עט ונייר ולא במחשב פתאום מעל כל ו´ של מילים כגון: כחול, שומר, אוהב וכו´ אני מוסיפה את נקודת החולם מה זה אומר? יש לזה בכלל משמעות?

ענת מ.

New member
גם אני חולה באותה מחלה

פעם אמרו לי שקוראים לזה מגדלור.. יען כי אנשים שכל הזמן מסתכלים סביבם, על מה שקורה מסביב.. תנסי לשים לב אם בזמן שאת מחזיקה כוס שתיה הזרת שלך מורמת למעלה.. אם כן, זה מעיד על אותו דבר.. אגב.. אצלי הנקודה מופיעה על כל ו´. לא משנה אם זה או או שורוק.

jean

New member
על "ניקוד מוקפד"

יכולות להיות לו הרבה משמעויות. ניקוד מוקפד, אם הוא צץ פתאום באמצע הטקסט, הוא לא סתם שם. אני די חולק על "המגדלור", אני מאמין יותר, במשהו שאני מכנה "עמדת תצפית", בעבור תכונות המגדלור, כשיש מישהו שאוהב להשקיף על הכלל בכדי לקבל פרספקטיביה, נוצרת לפעמים גבעה במרכז המילה, בד"כ על ידי האותיות הגבוהות, זהו לדעתי ה"מגדלור". באשר לנקודה, תלוי איך נראה הכתב, האם הוא דינאמי (מהיר), או איטי, האם הנקודה, מוקפדת, או מהירה (נראת כמו קו קטן) האם היא בדיוק מעל האות, או במרחק מה, האם היא מלאה, או חלולה, האם היא חזקה יותר משאר הכתב וכו.. בגלל זה צריך לראות העתק של כתב היד כדי לקבל אינדיקציה טובה. אבל ככלל, דווקא הנקודה המופיעה כך פתאום בטקסט, יכולה ללמד על הקפדה, דקדקנות, משמעת, ואפילו, שמירה על מוסר גבוה. אבל גם יכולה להביע: קמצנות, גנדרנות, נטיה לקפריזיות. הכל במידה, צריך לראות כדי להבין את ההקשר... קאפיש?

זה גם קישוטיות יתר, כלומר קצת לעשות

דברים מיותרים ולא חשובים במקום אחרים כן חשובים. בעיקר אם היא מופיעה גם איפה שלא צריך (נגיד איפה שאמור להיות שורוק). בנות, האם אתן מתקשטות לכבוד מישהו כרגע ?...

ענת, אז בואי נחשוב רגע ברצינות

וזה בלי לראות את הכתב שלך, אז אולי זה שטויות........ אבל בכולאופן... אולי את משקיעה אנרגיה במקומות הלא נכונים ? אולי יש לך משהו ללמוד בעניין הזה ?

shonshon5

New member
מיכל - מבקש הבהרה וגם סיפור אישי

ז"א - את תבהירי ואני אספר. מזותומרת (נדבקתי בדפיקות הזו..) מזותומרת ענת משקיעה אנרגיות במקומות הלא נכונים? הכוונה לאנרגיה בחקר הסוגיה של סימון החולם, או באנרגיה שהיא משקיעה בחולם עצמו? כי אם זה מגיל 15 אצלה, ובשפה העברית יש המון חולמים, אז זה באמת המון, וכדאי לחשוב על משהו יצירתי בניצול מושכל של אנרגיה זו. והסיפור האישי שלי בנושא החולם הוא ממש עצוב ועשוי להכתב כפרק באיזו סדרה ארגנטינית. כמעט תמיד כשאני חולם על קבלת כספים או רכוש פיננסי אחר, אני מתעורר בדיוק לפני שהצלחתי לשים יד על הסטיפה. פעם אחת ויחידה, לפני חודשיים, באה לי בחולם בוחטה אדירת ממדים של שטרות ואפילו תפסתי את רובה, אך - אבוי! - היו אלו שטרות של רובלים רוסיים מתקופת סטאלין! שיט! מיכל - מה זה אומר? האמנם נדונתי לחיי בורגני שבע לעד? הלנצח אוכל קרואסון בזיעת אפי? האם אתלה מצב ביש זה בציון השלילי שקבלתי אצל המורה בתיה בדקדוק? אבי, נואש מלהתעשר במהירות, בחוזקה, ובאופן אלגנטי.

אוי אבי, חלומות ../images/Emo65.gif זה הקטע

שלי בחיים
... אתה לא מאמין איזה שוטרת אמיצה/פחדנית נמרה/שפנה או סתם טלנובלה/סרט תיעודי אני בחלומות שלי... מצד שני בחיים אין לי בעיה להחליט
...

ענת מ.

New member
אולי. לא יודעת. תמיד יש מה ללמוד

במיוחד לי.. אני מזדהה עם התאור של "לדעת מה קורה מסביב".. כזו אני באופי, אז הגיוני שזה יתבטא בכתב, אבל היי.. יכול להיות שעלית על מהו.. באמת שאין לי מושג.

Druyanizem

New member
אולי...

את חולמת... ואת מוסיפה את החולם המלא תחת השפעת המסרים התת-מודעתיים של הממשלה.... את יודעת... זה קורה לפעמים (ברצוני לציין שאני לא גרפולוג מקצועי... ידה ידה ידה...ושיש לקחת את מה שכתבתי בערבון מוגבל... ידה ידה ידה... )

למעלה