חולי ניקיון וocd

main231

New member
ההחלטה

היא רק שלך אם את רוצה לשפר את איכות החיים שלך או את מוכנה להגיד טוב לי כמו שאני ואני לא מעוניינת בשינויים

חולי ניקיון וocd

בס"ד יש במשפחה שלנו התנהגויות מאוד מוזרות! הם כולם במצב זה או אחר חולי ניקיון {האחיות של אמא שלי} אנחנו לא לקחנו את זה בתור משהו כ"כ מוזר אבל... בזמן האחרון יוצא לי ללמוד על הפרעות וכו' {לימודים} וזה גורם לי לחשוב... דוגמאות: פעם דפקתי על דלתה של דודתי היא יצאה לי עם ספריי ניקוי ושאלה איפה בדיוק דפקתי... דודה אחרת {גם אמא שלי ואני בטוחה שגם כולם כך} יוציאו בגדים מהארון בשביל לכבס אם אין כביסה. בלאגן בשבילם זה נעל שנשכחה בחדר מסודר לגמרי. אמא שלי לא מסוגלת שיהיה לה בבית משהו שהוא לא שייך לבית לדוגמא אם הבאתי לה צלחת עם משהו היא ישר תחזיר לי את הצלחת כי אין לה מקום!!!! הבית שלה ענק! {גם אם זה דברים שהיו אצלה בבית מקודם כמו בגד שלי שבוע לאחר החתונה כבר פתאום אין לו מקום}. שירותים: אמא שלי מחטאה את השירותים כל פעם שמישהו נכנס {מזה נגרם שאני ואחותי לא מתפנות בבית של אמא לפני השאלה " אמא השירותים נקיים?" אני אישית בבייתי לא מתפנה בשירותים רק באויר כי לא משנה כמה אני אנקה בשבילי רק הניקיון של אמא שלי נחשב. עוד שירותים: אני ואחותי שבזמן האחרון מדברות על זה בצורה פתוחה יותר החלפנו רשמים בשהיה בשירותים. אין דבר כזה להתפנות יותר מכמה שניות בודדות כי אח"כ עוברים מרגלים ליד הדלת {אמא} ככה שאתה אף פעם לא מרגיש בנוח להתפנות שלא נדבר על שצריך קצת זמן יותר ארוך.. {להתפנות זה נראה כלא נורמלי} אני תמיד העדפתי להתפנות שאף אחד לא בסביבה שלא יגלו את "האסון" הבנתי את זה יותר כשהתחתנתי וראיתי שלא כולם ככה. אחותי אמרה שהיא חשבה שזאת רק היא שהוזה שיש מרגלים ישר כשנכנסים לשירותים {להוריי 2 קומות ואמא תעלה בכל פעם שמישהו בשירותים} אמא שלי שותפת את הבית כמה פעמים ביום גם אם היא יודעת שעכשיו היא צריכה לטגן וברור שאחרי טיגון שותפים היא תשתוף בכל זאת! ואז אחרי התיגון היא תשתוף שוב וסביר להניח גם אחרי האוכל! אחותי בכלל לא מטגנת! כלום! רק לאחרונה חביתה בגלל הילדים! אה... היא גם מונעת מהם הרבה דברים שחלילה לא ילכלכו {לי בזה יש הרבה פחות בעיה} אחותי שוטפת את הבית 4 פעמים רצוף! כי עדיין יש לכלוך {אני היחידה שיוצא לה באמת מיים מלוכלכים בשטיפה להן המיים שקופים!} שתיפת ידיים! זה הדבר הכי מדובר במשפחה שלנו כל שניה בערך שותפים ידיים כמובן שעם הרבה סבון!אם היית שניה בחוץ אז שותפים ידיים אנחנו כולנו שותפים ידיים סתם לא כי הם באמת מתלכלכות {ברגע השתיפה ברור לי שהן כןמלוכלכות גם אם זה לא באמת נכון זה צורך כזה זה מרגיש בידיים עצמם שזה מלוכלך הרגשה מוזרה בידיים}. אנחנו משטלתות על כולם!!! על הבעלים ועל כל אחד שרק יעז לגעת במשהו בלי לשטוף ידיים. כשיש בבתי חולים את ההודעה קולית ששואלת האם שטפת ידיים אנחנו צוחקים על זה שזאת סבתא שלי ז"ל המציאה את זה {כן זה התחיל ממנה} אני שוטפת ידיים עם סבון תוך כדי מקלחת נכון שזה מוזר ומצחיק אבל אם אני לא עושה את זה אני נגעלת במקלחת! מלא פעמים אני מתקלחת ומרגישה שעדיין אני לא נקייה ומסתבנת שוב ושוב... אני אישית מאוד מבולגנת!!! אבל לא יכולה לראות בלאגן זה מתסכל אותי! וגורם לי לצאת מדעתי. התחתנתי בשנה שעברה ועד אז הייתי מבולגנת תמיד אבל אמא שלי תמיד תוך שניות היתה מסדרת אחריי אף פעם לא היה לנו בלאגן בבית {כשהיינו ילדים ביחים הבית לא היה מלוכלך היום שאני יודעת שזה לא יכול להיות בת דודתי אמרה לי שאמא שלי לא נתנה שניה ללכלוך להשאר} אחרי שהתחתנתי המשכתי לבלגן אבל פתאום אין מי שיסדר {בעלי מסדר אבל לא כמו אמא} אני לא מסוגלת לסדר בגלל שאני לא יכולה לראות בלאגן אני לא יודעת להתמודד עם בלאגן אז הייתי פשוט בוכה כמו ילדה קטנה והייתי יוצאת מהבית עד שבעלי היה מסדר. {אחותי ואמא וכללל המשפחה חולות סדר} היום אני משתדלת קצת יותר לסדר או יותר נכון לא להגיע למצב שיש בלאגן כי אם יש בלאגן אני משותקת! אם אני מסתכלת על כל המשפחה הרחבה של אמא {הבנות} כל האחיות חולות ניקיון ולפחות ילד אחד יצא כזה ואצל השאר יש דברים אחרים מוזרים בקשר לכך {לא לכולם ממש}. אפילו הבת של בת דודתי לא היתה יוצאת עם כריך לבחוץ כדי שלא יעלה עליו חיידקים. ולאכול בבית חולים בכלל לא בא בחשבון... טוב יש עוד מלא דוגמאות... אבל נראה לי שזה מספיק בנתיים להבהיר את הרקע הכללי.. אני בטוחה שכך לא מתנהלת משפחה רגילה אבל אולי זה לא קשור לכאן? {סיפרתי דוגמא מכאן למרצה שלימדה אותנו על זה והיא אמרה שזה נשמע שכן} מה עושים? צריך בכלל לעשות משהו? {פתאום התחילו לעלות לי דברים בראש שיכול להיות שזה קשור....}

main231

New member
אם

אתם צריכים עזרה בלתת לכם דברים לנקות אשמח שתנקו אצלי בבית ותעשו סדר (-: עכשיו ברצינות - אם הנקיון וסדר כפייתי גורמים להרגשה שזה מפריע בתפקוד יום יומי וגורם למצוקה נפשית שפוגעת בהתנהלות של החיים אז קיימת בעיה כמו שאת מתארת לגבייך שאת יוצאת מהבית ובוכה אני מבין מכך שאת נצאת בסוג של מצוקה

התפקוד היום יומי של אמא שלי

בס"ד הוא לנקות! היא לא תצא למקומות כי יש לה לנקות {היא תמיד תמצא מה בית גדול...} היא קמה מוקדם בבוקר כדי לנקות! אם היא קמה ביום שישי בשבע זה אסון! כשהיינו קטנים והיה ערב חג יצא שפעם קמה בשבע והיא העירה אותנו בצעקות ובלחץ! קומו!!! נכנס החג נכנס החג! מתוך שינה לא הבנו איך עוד מעט נכנס החג פתאום גילנו שהשעה שבע בבוקר. אז אמנם זה כביכול לא מפריע לתפקוד כי היא כל היום מנקה! זה התחביב שלה! הכל סביב הניקיון ולבקר את כולם על חוסר שלמותם זה עוד דבר שמעצבן שמים לב לפרטים... אחותי ואמא שלי רואים כל דבר שבד"כ לא שמים לב אליו. אחותי הביאה תאומים אחרי ניסיון של 5 שנים והם מושלמים! {בעיניי} חכמים יפים בראים וכו' ומה שמפריע לה זה שיש לבן תלתלים ולבת אזניים בצורה של האזניים שלה {אני לא יחודעת איך להסביר כי לי ולכל אחד אחר הן נראות אזניים נורמליות. והיא כפייתית לגבי אוכל {לא אוכלת כלום בקושי שוקלת וסופרת פרוסות} זה לא שהיא לא רעבה היא בכוונה לא אוכלת אני בטוחה בזה! וכן זה סוג של מצוקה שאני לא יכולה לראות בלאגן או יותר נכון להתמודד איתו}

אמא11

New member
היי שינשן וברוכה הבאה לפורום../images/Emo13.gif

אני מציעה לך לקרוא ב"קישורים" של הפורום על OCD. יש לינק לקישורים בעמוד זה מצד שמאל וכאשר הלינק נפתח, יש בצד ימין הרבה מאד קטגוריות. הראשונה הינה "מהו OCD" ואני חושבת שכדאי לך לקרוא גם ב"אפשרויות טיפול" וב"טיפים של חברי הפורום". לדעתי האישית והלא מקצועית, כדאי לך להתרכז בינתיים רק בעצמך. האם ההתנהגות שלך מפריעה לך בחיי היומיום? אם כן, כדאי לפנות לאיבחון ולהתיעצות אצל פסיכולוג שמטפל בשיטה קוגניטיבית התנהגותית. רק טוב תמי

אבי 122

New member
טיפול משפחתי

שינשן שלום הסימפטומים אותם את מתארת, נראים כסימפטומים של OCD אני חושב שרצוי לשתף את כל בני המשפחה- כולל בני זוג בקבלת טיפול משפחתי-קבוצתי- בשיטת CBT. תנסו לקבל תעריף טיפולי לפי שעה- ולא לפי מספר המשתתפים. קבלת הטיפול דרושה גם לטובת ילדיכם הקטנים, ללא טיפול, גם הם יפגעו ! גמר חתימה טובה אבי

למעלה