חולית *

אופס...

New member
חולית *

בראשית, באה הרוח וחצבה לעצב כל זיז וקימור וחגו היאה לך ולקחת את עוז פנייך מאימך הסופה וירשת את יופייך מן הסלע. הנופים, צבעיהם נטפו עלייך כנטוף תשוקת אמן המיכחול ודבקה בך טביעת זימתו של הליל המבקע באבן להוליד את החול. אחר כך, ראו כל עוברי דרך איך גבהו גבעותייך במישור התם וצמא כל זר ומטונף והלך לבוא אל ניקבת מעיינך הנם. בגאון עירומך נישבו בני הפרא נאספו אל נווך תאבי גוף ואוכל ונפתח פונדקך להם לעת ערב ופרעו בבתולייך כפרוע רוח באוהל. והיית מחנה לשכירי מלחמה, לקצין מרוט כותפת, פליט ונס שביקש למצוא בגופך השבוי נקמה לקלונו, לחרפת גדודו המובס. את חלקם גם דרשו נהגים של שיירת, נעצו דורבנם והיכו בך בשוט ונבעלת תחתיהם מיוסרת כפרד, פשוקת אחורייך כהיבעל אתונות. המוות! ייטיב לך המוות החד כפסיעת נמיה, צריחת הכוס, מבט התינשמת ובל ימצאך גוהרת אל זיקפתו הזבה של נווד ומתת תחת אחרון בועלייך, קרועה ונכלמת. נוחי, אישה חולית, האספי אל החול בהסתר ונמס זכר זנונייך בהנץ החמה. אז ידעו כל עוברייך את שמך לספר: פיית אובדי דרך היתה. אחות רחומה. --------- * חולית = Dune, דיונה, גיבעה של חול נודד.

מ ג י

New member
אופפפה

כמעט ופיקששתי את השיר, יופי של תמונות יש בשיר הזה

אופס...

New member
גם אני...

כמעט ופיקששתי את השיר. פעמיים הוצאתי אותו מסל הניירות אחרי שכמעט והתייאשתי סופית. שמח שהצלחתי להוציא מזה משהו שראוי לפירסום, ושמח על התגובה. תודה, מגי !

שרי42

New member
ואוווווווווו אופס

מהרוח בראשית ועד מותה קרועה ונכלמת, ראיתי וחשתי כל משפט, איזו דרך מיוחדת לספר על דיונת חול במדבר נפלאה דרכך במילים...אהבתי עד מאד (ואתה כבר יודע כמה אני אוהבת את המדבר) תודה

אופס...

New member
תודה שאהבת, שרי!

ודעי לך שדרכי במילים גם קשה למדי, אחרת קצב הכתיבה שלי היה יותר משיר לחודש-חודשיים ולפעמים יותר, אבל זה גם עושה את התוצאה למהנה עבורי, מעין תחושה של הזדככות הנפש (מה שבשיעורי ספרות בביצפר קראו ``קתרזיס``, עאלק...). ודרך אגב, בהתחלה כתבתי ``...קרועה ומדממת``, אבל החלטתי שזה כבר יותר מדי לחולית המסכנה...

שרי42

New member
אופסי.....

קרועה ונכלמת חזק בעיני מקרועה ומדממת...החלטה נבונה ידידי

אפרת.א

New member
ולבסוף....באת אתה....

עם שירה חדשה, ללא אפשרות להגיב...מילים תקועות בגרון...חונקות. ושוב, לו יכולתי לבחור - - -- - - זו היתה היצירה הנבחרת של היום של אתמול ושל מחר.... אהבתי ... אוהבת אותך - איריס.

אופס...

New member
תודה שנחנקת, איריס!...

בסל הכל, הודעות נבחרות שה עניין של טעם וריח (טוב, נו, אולי גם דברים אחרים...). למה לקחת את זה ברצינות רבה מדי??? ובשם כל הקדושים, אל תחנקי לי מהמילים! לא מספיק מה שעובר על חוליתנו הנ``ל???

חן.

New member
ואני קראתי חולית, אך דמיוני

הראה תמונה אחרת, והכל השתלב זה בזה והיה ונגמר ונשאר צער. אהבתי את אשר כתבת...

אופס...

New member
זה מה שיפה, לא???

שקוראים את אותן המילים, את אותו השיר, אבל כל אחד רואה את התמונה מנקודת השקפתו הוא, כי הרי... ``דברים שרואים משם לא רואים מכאן...`` ולחשוב שבבית הספר ניסו כל הזמן ללמד אותנו לדקלם: ``מה רצה המשורר לומר בשירו``. הוא את שלו אמר, ומשאיר לאחרים להבין כראות עיניהם. וכמובן, תודה חמה, חן.

אופס...

New member
תודה חמה...

בשם הכותב ובשם הנכתבת... לא צפיתי לתגובה כה רגישה.

למעלה