חוליות שרשרת תקועות

elkanakohn

New member
חוליות שרשרת תקועות

----לפני ששאלתי חיפשתי בפורום ולא מצאתי תשובה---- החלפתי אתמול לשרשרת חדשה. כשסיימתי הכל היה נראה טוב, אבל התברר לי שהחוליה שאותה הכנסתי לא מסתובבת חלק סביב הפין כמו שאר החוליות אלא בקושי. ניסיתי לשחק איתה קצת, להכניס ולהוציא מעט את הפין משני הכיוונים- ושום דבר. נראה לי שפשוט ה"נעילה" של שני החלקים החיצוניים על הפנימיים חזקה מדי (הקפדתי להכניס את הפין ישר, ולכן לא נראה לי שיש בעיה עם הפין). האם זה נגרם בגלל המפתח שרשרת שלי (topeak hexa) שהוא חלק ממולטיטול ולא יעודי (או שהוא לא 100% ולכן זה קורה) או שיש משהו שפספסתי? תודה לעונים אלקנה

nintense

New member
תזיז את הפין עוד קצת...

נדרש פה נסיון על מנת להצליח פעם ראשונה. תנסה להרגיש את הנקודה החופשית של הפין. וכן עם כלי יעודי הרבה יותר קל לעשות זאת.

Aviel D

New member
תנסה .....

תשחק עם שתי החוליות כדי שהפין ישתחרר קצת ואם לא עזר תפתח את הפין ותשים בחור של החוליה טיפה גריז זה עזר לי כבר מה פעמים

ronenal10

New member
סגירת חוליית שרשרת.

בכדי להבטיח השהחוליה תנועה בחופשיות. יש לאחר הכנסת הפין למקום לבצע פעולה הפוכה. ולשחרר את החוליה בעדינות. יש להיזהר ולא לשחרר יותר מדי. אך ללא השיחרור החוליה תנועה עם הרבה קושי.

יעקב 471

New member
אלקנה , במקום כל הקשיים בהרכבה

חולית חיבור מהיר פותרת לך את הבעיה ביעילות. אומנם לא צריכה להיות בעיה בהרכבת שרשרת בצורה קונבנציונלית אבל לחולית חיבור מהיר יש לדעתי הרבה יתרונות על פני חיבור קבוע.

elkanakohn

New member
חוליות תקועות- הפתרון

שרשרת תקועה, תקציר הפרקים הקודמים: הרכבתי שרשרת חדשה בעזרת מפתח שרשרת של מולטיטול (hexa topeak). החוליה שהרכבתי היתה תקועה, כלומר זזה בקושי סביב הציר לעומת שאר החוליות שנעו חופשי. הסיבה- החוליות החיצוניות נתפסו חזק מדי על הפין. ניסיתי להכניס ולהוציא את הפין בכמה וריאציות, עם גריז ועוד- ושום דבר. הלכתי לחנות האופניים הסמוכה למקום מגורי (טרק בחשמונאים, וכאן המקום להודות על העזרה והשרות- תודה רבה!) והמכונופן תפס את החוליה התקועה עיקם אותה לצדדים בעדינות (על ציר ימין-שמאל של האופניים) ובא לציון ולאופניים שלי גואל. אז תודה על הטיפ והתיקון הפשוט (בחינם), למכונופן החביב (צר לי אני לא יודע את שמו) ולטרק בחשמונאים. אלקנה

למעלה