חולה ושוב חולה

חולה ושוב חולה../images/Emo7.gif

הבן שלי בן שנה וחצי, נכנס לגן לפני חצי שנה. מאז כל שבוע וחצי-מחלה. אם זה וירוס קטלני שכלל אישפוז, אם זה דלקות אוזניים חוזרות,צינון קבוע של נזלת לא נגמרת,עיניים עם מלא הפרשות ירוקות (בשבוע האחרון) הבנתי שהומיאופטיה מטפלת בדברים אילו, האמנם? האם יש עוד דרכים? מה הדרך הכי מומלצת? לאחרונה צימצמתי לו את צריכת מוצרי החלב, מאחר והבנתי שהם מגבירים ליחה. לצערי גם אני בחורף הזה כבר חליתי 4 פעמים ועוד היד נטוייה.. עכשיו כואב לי הגרון אחרי שסיימתי מחלה לפני שבוע.. נמאס לי ואני רוצה לטפל גם בעצמי, מה מומלץ?

כיסופון

New member
היי היילית

אכן ילד בן שנה וחצי, זהו הגיל שבו אוספים הכל פעם מחלה אחרת, ועוד לפני שהגוף מתגבר על בעיה אחת, מופיעה בעיה שניה, ילדים בגיל הזה חשופים יותר למחלות לדעתי ולדעת רבים לפניי, הפתרון היעיל ביותר לבעיות מסוג זה הוא "כוסות רוח" - אצל ילדים זה עובד מהר יותר מאשר אצל מבוגרים, והכוסות עושות עבודה מצויינת הגורמת לייבוש הנזלת,( צינון טורדני ) וכיוח הריאות, כמו כן, יוצרים סירקולציה של דם המאיצה את מערכת החיסון וחילוף החומרים בגוף. ובכך הילד מתגבר מהר יותר על מחלות שאותן תיארת בפנייתך. והעיקר שיהיה בריא...... אגב, גם לך ולכל אחד ואחת טיפול בכוסות רוח יכול להיות יעיל שיטת טיפול עתיקה שמקדמת בברכה כל אחד ואחת הפונים אליה. אם ברצונך לקבל יעוץ טלפוני בשמחה! |סלינק|

היי איילית

במה מומלץ לטפל? זה תלוי בך ובחיבור שלך. המון תחומים מתחום הרפואה המשלימה יכולים לעזור. העיקר, בגיל הזה, זה לחזק את המערכת החיסונית של הפעוט. מה זאת אומרת צימצמתי לו את צריכת מוצרי החלב? ובגן צימצמו? מהם עם צריכת מוצרי החלב שלך? לא בהכרח שזה הפיתרון אבל את יכולה לנסות. אני אישית, כהילרית, מאוד אוהבת לטפל בדברים האלו בהילינג, מבחינתי גם יש קשר בין דלקות אזניים, נזלת שלא נגמרת ועיניים עם הפרשות, אבל כל קביעה מעל דפי האינטרנט תהיה בלתי מקצועית לחלוטין. וגם את מתעייפת מלטפל כל הזמן בילד חולה. טבעי ולגיטימי. מה יכול לעזור? הילינג, הומאופתיה, דיקור, רייקי, תמציות תדרים, ועוד ועוד... את והבן שלך צריכים להתחבר למטפל ולשיטה וזה כבר עושה חלק ניכר מהעבודה. בהצלחה ובריאות. יעל

מוצרי חלב

בגן לא צימצמו, אבל מצד שני הם נותנים רק בבוקר איזה כף או שתיים של גבינה לבנה ובזה מסתכמת הצריכה היומית בגן. הוא גם לא שותה חלב לא בבית ולא בגן. אני גם צימצמתי את צריכת החלב שלי לכמעט כלום. מצד שני הבנתי שצריך להשתמש בתחליפים למוצרי חלב, חוץ מסויה,חלב שקדיםוחלב אורז יש עוד משהו? לגבי דיקור,למרות שאני חוששת,כמה טיפולים צריך (בגדול) לחיזוק המערכת החיסונית?

אשכר

New member
יש מוצרי איפור בבית?

וכמו כן, למה בכלל את נותנת לבן שלך חלב וגבינה לבנה? (כדי לחסוך לך תשובה ושאלה - זה לא בגלל הסידן, כי סידן יש גם בטחינה, ובירקות שונים)

קראת את מה שרשמתי??

אני *לא* נותנת חלב, וגבינה הוא אוכל מעט בגן. ברור לי שזה לא מקור לסידן. לגבי איפור בבית ,מכיוון שאני מאפרת יש לי כמויות איפור בחדר שלי, והוא לא נוגע בזה. מה הבעיה עם איפור?

0 אור 0

New member
תחליפים למוצרי חלב

אילית יקרה, קודם כל, ובניוגד לדיעה המקובלת אצל מרבית תושבי הפורום, אני לא מאמינה בסיסמה לגבי "מוצרי חלב גורמים ליחה" - כי לטעמי היא סיסמה פשטנית כמו כל סיסמה אחרת. אולי דוקא בגלל הפחתת מוצרי החלב את מגדילה בתזונתך או תזונת הילד רכיבים אחרים שמזיקים לך פי כמה יותר. בגדול - התאמת תזונה צריכה להיעשות בצורה אישית ומול מישהו שרואה את כל התמונה. אולם, מאחר ואכן יש לא מעט אנשים שיש להם רגישות לחלב או התנגדות עקרונית לחלב, אין שום בעיה עם ההחלטה שלך להוציא את המוצר הזה מהתזונה, ואם את רואה שזה משפר את הבריאות סימן שזו היתה החלטה נכונה. הבעיה שלי היא עם שאלתך על התחליפים: המשותף לתחליפים שציינת - סויה, חלב שקדים וחלב אורז - הוא שלשלושתם אין שום קשר תזונתי לחלב והדמיון הוא רק ויזואלי. הסויה הינה מזון שהוא ברובו חלבוני ונחשב איכותי מאד - אך יש להזהר מצריכה מופרזת שלו בעיקר לילדים בגלל השפעה דומה לאסטרוגן, שקדים (כמו כל סוגי האגוזים) הינם מזון משובח מאד בהרכבו אך מכיל אחוז שומן גבוה ויש לצרוך בכמות קטנה, אורז הוא בעיקר פחמימות תזונת האדם התבססה במשך שנים רבות על מוצרים מן החי כמו חלב וביצים , לא בגלל הצורך האנושי לצרוך נוזל לבן, אלא בגלל הרכב תזונתי שמספק חלבונים, סידן ועוד. לכן אם אינך אוכלת מוצרים אלו, עלייך לדאוג לתזונה עשירה ומגוונת שתספק לך את אבות המזון שבעבר סיפקו לך המוצרים מן החי, אבל בלי לנסות לחקות את המרקם והטעם של מוצרי החלב, מאחר שהחיקוי נעשה על ידי עיבוד תעשייתי שמקלקל את התועלת של אותו מזון שאת רוצה לקחת - אלא אם כן את מייצרת בעצמך את חלב השקדים על ידי טחינה של שקדים ומים, ואז כמובן אין נזק של תוספים שאת לא מודעת להם. תבני בעזרת מומחה תזונה שמכילה מוצרי מזון טבעיים בהרכב נכון, שיותאם לתקופת השנה ולמצב הגופני והנפשי (כאשר ירודים אוכלים יותר מזונות מחזקים למשל)

הומאופתיה מטפלת בדברים האלה

ובהצלחה . אבל צריך להחליט שמטפלים להתקשר להומאופת ולהתחיל. חבל לחכות למחלה הבאה. כשמערכת החיסון לא מתפקדת טוב המחלה הבאה בדרך. ממליצה מאד גם לך וגם לבנך. כל טוב עירית

harduf9

New member
תשובה שונה

בתור אב אני מבין את הקושי אך חשוב להבין שלכל מחלה יש תפקיד בין אם הוליסטי (מה המחלה באה לאמר לנו) ובין אם פיזי (לחזק את הדורש חיזוק). אתחיל בפן הפיזי שהוא קל וקצר יותר. כרגע מערכת החיסון של בנך חלשה או אולי נכון יותר להגיד לא מאומנת. עכשיו היא (ואתם) עושים טירונות, המערכת לומדת להתמודד עם מספר רב של פתוגנים (גורמי מחלה). לימוד זה הוא שיעניק לבנך את החיסון הדרוש לו בשנים הקרובות אך גם הרחוקות של חייו. לכן אני לא ממליץ למנוע מחלות אילו אלא רק להקל. כלומר, ברגע שיש סימפטומים, סימן שמערכת החיסון נכנסה לפעולה, אז ניתן לעזור לה. עם מנוחה, תזונה קלה לעיכול, תמציות צמחים, הומאופתיה ועוד. לא ממליץ לקחת פורמולות שאמורות למנוע את מחלות החורף או דומות כי בצורה זו אתם עלולים לפגוע בהתפתחות מערכת החיסון. הפן ההוליסטי, בא להגיד לנו על חייו של הילד. למשל אם דלקות אוזניים הן הבעייה יתכן שבגן רועש לו מדי, אם קשיי נשימה אז בד"כ מצביע על בעיות רגשיות חוסר באהבה או חוסר של אחד ההורים כמו למשל המצב הנפוץ שילד רואה את אביו רק מיום ו' בצהריים ועד מוצאי שבת מאחר האב יוצא מוקדם וחוזר מאוחר. אם בעיה במערכת העיכול סימן שהמצב קשה לעיכול / ספיגה וצריך לתת יותר תמיכה, אם במערכת השתן אז אולי מדובר בפחדים וכן הלאה. אז קצת סבלנות, הרבה אהבה ומזון בריא. ואם צריך להקל בזמן מחלה. כמובן שחייבים לטפל בכל מצב ובעיקר במצב שקיימת סכנת חיים, אינני שולל טיפול קונבציונלי כולל הגעה לבית חולים. בריאות שלמה גיא הרדוף

../images/Emo10.gifחולקת על דעתך

1. אם הילד חולה הרבה זה סימן שמערכת החיסון שלו לא מתפקדת היטב ולכן באות אליו יותר מחלות ממה שהוא יכול להתמודד ויותר קשות. טיפול טוב יהיה כזה שיחזק את מערכת החיסון שלו כך שיחלה פחות ויצא מזה יותר טוב. טיפול טוב איננו כזה ש"לוקח" ממנו את המחלות אלא כזה שעוזר לו להתמודד איתן ובכך אכן מתחזקת מערכת החיסון. 2. ההסברים למה ילד יחלה באוזניים דוקא או בגרון נשמעים יפה...אבל לטעמי ההסבר הוא יותר פרוזאי. ילד או מבוגר יחלו באיבר היותר רגיש לשהם. והאיבר הזה הוא רגיש בד"כ מסיבות גנטיות. ז"א-ילד לא מגיע לעולם לוח חלק והוא נהיה חולה באיבר זה או אחר לפי "צרכיו" אלא ילד מגיע עם DNA ורגישויות שנרכשו לאורך הדורות וכשמגיע זמן לחוץ שבו הגוף לא יכול להתמודד עם יותר מדי בעיות הוא יחלה באיבר/מערכת היותר חלשה. 3. אין שום סיבה לחכות למצב של אישפוז. צריך לטפל הרבה הרבה קודם... ובדבר אחד אני מסכימה-צריך גם סבלנות אהבה ומזון בריא
עירית

harduf9

New member
האמת שלא ממש (חולקת על דעתי)

1. כתבת "שמערכת החיסון שלו לא מתפקדת היטב" ואילו אני הגדרתי אותה כלא מאומנת. לי שתי ההגדרות נשמעות זהות רק טרימינולוגיה שונה. אם המערכת הייתה מאומנת היא הייתה מתפקדת היטב. 2. לגבי הפרוזאיות, מאחר ואנו כותבים בפורום נתתי כמה דוגמאות שכיחות, כאשר אני מול מטופל אני בודק האם מתאים לו הפירוש אותו אני מקבל (אינטיאוטיבית). 3. אין צורך לחכות לאשפוז זה נכון, רק לא רציתי שיובן שאין צורך ללכת לאשפוז כי בפורום נכתב שזה רק סימן ל.... ולכן הדגשתי שכאשר קיים מצב שמחייב אשפוז ללכת לאשפוז. בריאות שלמה גיא הרדוף

../images/Emo10.gifחולקת על דעתך

1. אם הילד חולה הרבה זה סימן שמערכת החיסון שלו לא מתפקדת היטב ולכן באות אליו יותר מחלות ממה שהוא יכול להתמודד ויותר קשות. טיפול טוב יהיה כזה שיחזק את מערכת החיסון שלו כך שיחלה פחות ויצא מזה יותר טוב. טיפול טוב איננו כזה ש"לוקח" ממנו את המחלות אלא כזה שעוזר לו להתמודד איתן ובכך אכן מתחזקת מערכת החיסון. 2. ההסברים למה ילד יחלה באוזניים דוקא או בגרון נשמעים יפה...אבל לטעמי ההסבר הוא יותר פרוזאי. ילד או מבוגר יחלו באיבר היותר רגיש לשהם. והאיבר הזה הוא רגיש בד"כ מסיבות גנטיות. ז"א-ילד לא מגיע לעולם לוח חלק והוא נהיה חולה באיבר זה או אחר לפי "צרכיו" אלא ילד מגיע עם DNA ורגישויות שנרכשו לאורך הדורות וכשמגיע זמן לחוץ שבו הגוף לא יכול להתמודד עם יותר מדי בעיות הוא יחלה באיבר/מערכת היותר חלשה. 3. אין שום סיבה לחכות למצב של אישפוז. צריך לטפל הרבה הרבה קודם... ובדבר אחד אני מסכימה-צריך גם סבלנות אהבה ומזון בריא
עירית

izackv

New member
מתוך התעניינות כנה...

זה אומר שלפי הגישה של ההומאופטיה הקלאסית אין קשר מלא בין גוף לנפש? האם קיימת התנגדות לקישור (המאוד מקובל בתחומים אחרים של גוףנפש) של אזורים פיסיים לנושאים ריגשיים? או שאין התיחסות בכלל לנושא וההתנגדות קשורה יותר להשקפות שלך?

מתוך רצון כן להסביר.....

לפי שאלתך אני מבינה שממש לא ביטאתי את הדברים בצורה ברורה אז הנה אני משלימה את החסר.... לפי ההומאופתיה יש קשר מלא בין גוף לנפש! אבל...... הקשר איננו בהכרח כזה שהאיבר ה"חולה" מעיד על מהות המחלה. כמו למשל שכאב בגרון מעיד על כך שלאדם יש קושי לבטא את עצמו. (ואגב-אם אני יכולה לעשות את הקשר הזה אני עושה אותו בשמחה) אלא.... כאב בגרון מעיד על מצוקה נפשית כלשהיא ואת מהות המצוקה יש לברר בעזרת אינפורמציה מקיפה. כך יכול להיות שאדם שמרגיש לחץ כלשהוא בחייו יבטא זאת בבטן או בגרון או בחלומות. אותי מענין יותר מהות הלחץ ואני פחות מקישה מהאיבר למהות. האיבר החולה יהיה האיבר הרגיש/חלש של האדם. לכן בראיון שלי אני אראיין אותו 10 דקות על האיבר ה"חולה" ועוד שעה על ה"מהות החולה". אם הבנתי את המהות הנפש/רוח/מהות פנימית "תבריא" וזה מה שיאפשר למערכת החיסון לעבוד במלואה ולרפא את מה שצריך בצד הפיזי. מקוה שעכשיו אני מובנת. עירית

izackv

New member
כלומר מבחינתך אין שום הבדל אם הבעיה מציגה את

עצמה דרך כאב גרון או דרך כאב בטן או דרך חלומות. הבנתי נכון?

יש הבדל

אבל הוא לא בפרשנות לגבי האיבר.... כי כשאנחנו אומרים-"לילד יש בעיה באוזניים, סימן שהוא לא רוצה לשמוע"......אנחנו נתנו פרשנות לאיבר. אני, לעומת זאת, רוצה לשמוע את המטופל ואת ה"הסבר" האישי שלו למצב. ותחשוב על זה מעוד כיוון-בתקופה הזאת יש המון ילדים עם דלקות אוזניים. אז מה-כולם פתאום לא רוצים לשמוע משהוא?..... ובבוא האביב והקיץ הם ישובו לרצות לשמוע?...... מבחינתי כל פרשנות שנותנת תובנה לגבי קבוצה גדולה יכולה ללקות בחסר. בהומאופתיה ההסתכלות היא על כל אחד כפרט נפרד. עירית

freearth10

New member
לכל איבר

יש הרבה יותר מתפקוד אחד בלבד ולכן גם מגוון ההקשרים הרגשיים מגוון מאוד. וכן, יש סיבה שבחורף אנחנו לא רוצים לשמוע ובאביב אנחנו שוב רוצים.

freearth10

New member
ואין קשר...

בין המצוקה הנפשית ובין האיבר הרגיש? "אם הבנתי את המהות הנפש/רוח/מהות פנימית "תבריא" " מה שאת בעצם אומרת זה שאם אדם הלך להומיאופת והמחלה שבגללה היגיע עדיין מציקה סימן שההומיאופת לא הבין את המהות הפנימית? איפה האדם שפנה אליך בכל התהליך?
מאיה

יש קשר

אבל אני רוצה שהמטופל יאמר לי מה הקשר ולא שאני אשמיע לו פרשנות (שאולי תהיה נכונה ואולי לא). אם המחלה שבגללה האדם הגיע לא נרפאה, אז בתחום הטיפול ההומאופתי זה סימן שעדין לא נמצאה עבורו הרמדי המתאימה. ואיפה האדם? הוא צריך להיות בקשר עם הטיפול, להבין אותו, להיות שותף בו, להגיע לפגישות ולהקשיב לשינויים הפנימיים והפיזיים שלו.....תאמיני לי שזה לא פשוט.... עירית

freearth10

New member
וזה מה שרובנו עושה.

כאן בפורום לא נתחיל לתשאל את האדם, (למרות שאני תמיד שמחה לעשות את זה), אבל בטיפול זה שונה . מה שאנחנו חושבים הוא רק חלק ממה שאנחנו עושים. עדיין לא נמצאה? ומי צריך למצוא? יכול להיות שהאדם עוד לא נרפא כי הוא עוד לא מוכן לתהליך הריפוי? לפי מה שכתבת בהודעה עליה הגבתי מדובר בהבנה של המטפל. ואם מדובר בהבנה של המטפל אז מה שאת אומרת זה שמטפל טוב ימצא מייד את הרמדי ומטפל פחות טוב יקח לו יותר זמן למצוא את הרמדי המתאימה לכן שאלתי על תפקידו של המטופל. ובכלל למה המטופל צריך לשלם על ביקורים נוספים אם כל מה שקרה הוא שהמטפל לא הצליח להבין את מהותו של המטופל? מצד אחד את מתנגדת לפרשנויות מצד שני את חושבת שרק פרשנות "נכונה" של המטפל תביא להבראה של המטופל. אין פה איזושהי סתירה?
מאיה

למעלה