חוכמה

חוכמה

האם חוכמה תלויה רק בניסיון חיים? או שיכולות מולדות הם אלה שמקנות אותה ברמה משמעותית? הרי לא כל אדם חכם, אני לא חכמה. אולי אינטלגנטית ברמה מסויימת, אבל חוכמה חסרה לי. איך אנשים הופכים לחכמים? (אולי אני מפספסת משהו במונח?) האם הרצון להיות חכמה מרחיק אותי מהחוכמה? המורה שלי לאזרחות היה אחד האנשים החכמים (והמופלאים) שהכרתי והוא גם העיד על עצמו.

גרא.

New member
ומופסה היה אומר,חכם בהגדרה המילונית שלו,

(אבן שושן),משמעותו,קנה בינה,רכש דעת,השכיל,בעוד שחכמה מוגדרת כפיקחות,תבונה,הכושר לשקול כל דבר בהגיון ושכל ישר...הכושר הזה,הוא מן הסתם,תכונה מולדת,שאינה שווה או דומה בין בני האדם,ואילו אדם חכם,הוא זה שידע,בתנאי שקיבל הזדמנויות מספקות לכך מהסביבה התרבותית,המשפחה והחינוך,לקנות בינה,ללמוד ולהשכיל.יש בוודאי חשיבות מרובה לנסיון,להתנסות,כך אפשר להפריד בין אינטליגנציה טבעית,מה שמקובל לחשוב שאדם נולד איתה,אבל לא זכה ללמוד ולהתפתח,לבין אינטליגנציה שהוזנה וזכתה לסביבה עשירה ומטפחת.מכאן,אפשר לומר שאנשים הופכים לחכמים (לא ברור לפי איזה הגדרה),בתנאי שיש להם מטען תורשתי ראשוני מעולה,כמובן לעומת אחרים.ההזדמנות ללמוד ולהתנסות עשוייה לשפר את "רמת החוכמה",אבל כפי שנאמר גם "אין חכם כעל הנסיון" מלמד שגם אנשים עם מטען גנטי ירוד יותר עשויים להחשב כחכמים.לגבייך? קשה לדעת,האם את מבקשת להתחכם? או לגלות את האמת.

חבל

שאנשים תמיד חותרים למצוא כוונה שלילית או פגם מאחורי כל משפט שאני מוציאה מהפה. אני לא מתחכמת, החוכמה בוערת לי. ואתה לא תגלה לי את האמת או מה אתה חושב, בטח לא באמצעות ההגדרה המילונית שבינתיים לא הצלחתי להבין אותה כמו שצריך... נשתמע. סופ"ש טוב

גרא.

New member
ומופסה היה אומר,רק אדם שהוא "אובר חוכם",מבין

את המשמעויות הנסתרות שיש בתשובה מפורטת למדי בתגובה לשאלותייך.מכאן ,אם יש לך תשובה ענינית יותר טוב למה ששאלת כאןקודם לכן,אשמח לדעתה

Bakbook1

New member
אם הבנתי נכון

כשגרא אמר מתחכם הוא התכוון למתחכם מלשון ח.כ.ם. (פעולה של הכנסת חכמה למוח) ולא למובן הרגיל של המילה התחכמות.

תשמעי

את אומרת שהמורה שלך לאזרחות היה אדם חכם, לדעתך. אולי אם תספרי לנו במה התבטאה לדעתך החוכמה שלו, נבין מה ההגדרה שלך לחוכמה? על פניו, השאלה הכללית, בצורה ששאלת אותה, נשמעת לי יותר פילוסופית מאשר פסיכולוגית.

nutmeg

New member
החכמה תלויית תרבות

ותלויית הקשר. בעולם העתיק "חכם" היה בהכרח גם "זקן" כי היה מדובר על שנות ניסיון וידע שצבר יותר מאחרים. כשאת אומרת שאת "לא חכמה" סימן שאת יודעת מה זו אותה חכמה שאת לא. לא? מה בדיוק את מרגישה שחסר לך?

למעלה