חויה שרציתי לשתף אתכם בה->

yoov13

New member
חויה שרציתי לשתף אתכם בה->

שלום לכל פורום סימולטורים, החוויה שברצוני לשתף אתכם בה היתה בישבילי באמת אבל באמת מרגשת. אין לי מילים לתאר זאת אפילו... [ואני מודה שאני די ניסחף..] בסוכות [2004] לאחר בר המצווה שלי[ 25.8.91 ] החלטתו הורי לארגן לי טיול בר מצווה לפריז.[המראה מבן-גוריון ונחיתה בשארל דה גול] , על הפעם הסתבר, שההפתעה הגדולה באמת שציפתה לי היתה תחת חסותו של אבי שאירגן לי אותה.והיא להיות נוכח בקוקפיט 767 של אלעל [שזאת היתה טיסתנו ליעד] מסתבר שביישובינו גר קברניט שעובד באל -על ידיד די טוב של אבא. ואבי ביקש ממנו רשות בשמו להיכנס לקוקפיט בזמן הטיסה. היום המיוחל הגיע. יצאנו בלילה והגענו לבן גוריון [אז היה את הטרמינל הישן] וכשקראו לנו לגשת לשער, גשנו.לאחר מכן עלינו על אוטובוס שהסיע אותנו ל- 767. בהדרת כבוד חיכה לנו בחנייה ה767 . נכנסנו למטוס ותפסנו את מקמונו ליד הכנף השמאלית. וכאן מתחילה ההרפתקה האמיתית. לאחר ששלחנו לדייתלת את מכתב הבקשה לבקר בקוקפיט בעט ההתנעה, חזרה התשובה בחיוביות. והדיילת הוליכה אותנו לקוקפיט שכל כך ציפיתי לו... נכנסנו לקוקפיט, הכל היה מלא בכפתורים ומחשבי טיסה ושעונים ועוד. הקברניט והקצין הראשון קיבלו את פנינו בברכה והזמינו אותנו לשבת עד ההמראה ולאחריה.וכאן כבר הייתי נירגש לחלוטין. הסענו, עד שהגענו למסלול 30, התיישרנו, והתחלנו להאיץ על המסלול. לאחר שהמטוס המריא ראיתי את כל תל-אבי ביופיה הרב בלילה. היתה זו חוויה מדהימה לראות את הכל מלמעלה [יותר מאשר בפלייט זה בטוח...] לאחר שעזבנו את ארץ הקודש ההינו כבר בגובה שיוט, ולטייסים היה זמן לפלרטט איתנו חופשי ולספר להם קצת על "המחלה" שגם אני נידבקתי בה. ברגע שההינו מעל איטליה רצינו [אני ואבי] כבר לחזור לקבינה. וביקשנו לחזור כמה דקות לפני ההנמכה. באותו הזמן היתחוללה סופת ברקים עזה מתחת לרדגלינו באיטליה.היה אפשר לראות מופע ברקים מרהיב ביופיו מלווה בענני קומולונימבוס כבדים מעליהם סדן ענק והמטוס היטלטל הנה והנה בגלל לחץ האוויר שהשתרר במקום. לאחר שחזרנו לקוקפיט התחילו הטייסים בהנמכה. היה אפשר לראות מבעד לחלון את הירח בשלמותו לבן, בהיר, וצח. השמים היו די נקיים מעננים: למעלה שייטו להם צירוסים דליליים [ענני נוצה] ולמטה השתררו להם ענני סטרטוס שהיו מין ענן ערפל כביר. לאחר שנגשנו לגישה למסלול היה בישבילי הרגע הזה שיתכתב בהיסטוריה האישית שלי כהרגע הנפלא והמרגש ביותר בחיי. הנמכנו למסלול, ובאותו הזמן ההינו בתוך ערפל סמיך ביותר של סטרטוסים שלא הרפה מאיתנו. לצערנו לא ראינו דבר מבעד לחלון. רק את תאורת המטוס מבחוץ משתקפת בערפל. [קצת היצטערתי שלא ראיתי את עיר האורות ביופיה הרב בלילה] ואז, בזמן שלא ראינו דבר, התמסוסס הערפל הכבד, ההינו תחתיו. ווו ראינו ישר לפנינו את המסלול בהדרת כבוד מצפה לנו בקוצר רוח. היתה זו הרגשה נפלאה, כל המסלול זרח לא באור צח ורענן, פשוט חדר עמוק לתו עינינו. הקצין הראשון נתו לקברניט "הלא כל כך מנוסה" [תכף תבינו למה]... להנחית את המטוס. כשהגיע העת, הקברניט הרים את האף ולאחר מכן נגע במסלול בטפיחה עזה שהרעידה מין הסתם את המטוס במכה דיי חזקה.[ בו נגיד שיש לו עו מה ללמוד...] לאחר שפנינו את המסלול, פנינו היו מועדות בערתו האדיבה של ה fllow me לשער [לא זוכר איזה] ולאחר שחנינו, עצרנו את המטוס והודנו לטייסים על החוויה שעברנו . זהו זאת החוויה שלי. חשוב להזכיר שגם ההינו נוכחים בקוקפיט גם בעת הנחיתה חזרה בבן גוריון, אולם היא לא היתה מעניינת בגלל שהיא היתה באור יום. זהו שיטפתי אתכם בחוויה מרובה סיטואציות שהייתה מרגשת על סף אילפון... מקווה שנהנתם מהסיפור, יובל

eladי

New member
מגיע לאביך חיבוק גדול ממך ../images/Emo24.gif

מחווה יפה.

yoov13

New member
תשוב ל- eladי

אתה חושב שהוא לא קיבל? הוא קיבל יותר ממיליון. אני רק מקווה שלא חנקתי אותו בכל החיבוקים שקיבל ממני....

eladי

New member
לי ולאיתי יש פתרון נהדר לזה

(ג'ודו - התירוץ האולטימטיבי לחנוק חברים).

אכן../images/Emo127.gif

אין משהו שגורם הנאה לסאדיסטים יותר מאשר אימון נחמד... אם הוא גם קשה (פיזית) אז הוא גם יתן מענה טוב למזוכיסטים. אתמול אחרי האימון, בשעה 2220, כ-20 דקות לאחר סוף האימון, עוד התקשיתי למצוא את הכוח לעמוד- השקעתי את כל כולי באימון.

תגובה

אחלה, אני שמח שנהנית! באמת בפעמים הראשונות זו חוויה מאלפת. דרך אגב, אני מניח שלא תהיה לך בעיה לבקש להכנס לקוקפיט גם אם אין לך RELATIVES. הטייסים באלעל כמעט תמיד שמחים לארח אנשים בקוקפיט, לפחות בשיוט. ככה יצא, למשל, שאבא שלי החזיר את אריק זאבי מהאולימפיאדה (אותו אני מעריך גם כמדליסט וגם כג'ודוקא משום שאני גם עוסק בג'ודו מספר שנים לא מבוטל... 9 שנים) ופגש אותו כשבא לבקר בקוקפיט, כך הוא פגש באחת מהטיסות את מתי כספי (שההורים שלי מאוד אוהבים את המוזיקה שלו) והוא סידר להם כרטיסים חינם להופעה... וחוצמזה כמעט כל טיסה שלי יש איזה נוסע שמעוניין לראות את "תא הטייס" והטייסים מקבלים אותו ברוחב לב בקוקפיט (בעוד שאני צריך להצטופף בקוקפיט הקלסטרופובי בעליל של ה-737
). עוד חוויה עוצרת נשימה בקוקפיט, שקיימת בכל טיסה וחבל לי שלא חווית גם אותה... היא למעשה החוויה שיש עוד מישהו על הנתיב שלך, בנתיב מנוגד ו-1000 רגל מעליך. 1000 רגל הם 300 מטר. אתה פעם עברת 300 מטר מתחת לג'מבו כאשר הוא בשיוט ואתם חולפים אחד על פני השני במהירות של כ-600 קשר מכשירית?!?! חוויה מדהימה! הכי יפה זה ביום חול מעל אירופה, המטוסים פשוט חולפים על פניך אחד אחרי השני, ובמרחק כ"כ קטן, שזה באמת מדהים.

yoov13

New member
וווואוווו

באמת נשמעת חוויה נפלאה ביותר, אולי בטיסותי הבאות אני יהיה נוכח בסיטאוציות כאלו כמו שאמרת.

vasp

New member
בתור אחד שהראש שלו נדבק לחלון

האמת שאחרי כמה טיסות כבר נתחיל להמאס לך , אבל עדיין אני משתדל להביט בחלון כמה שיותר , בכל אופן ראיתי שתי חליפות מדהימות שעד היום אני לא שוכח אותן. אחת , אנחנו עם 737 של טרנסאוויה ( הולנדית ) ומטוס של LOT חולף/חוצה אחרינו טיפה נמוך יותר , אתה שקוע בחלון ובהבזק של שניה אתה פתאום רואה טיל מופיע ומתרחק ממך , ממש יפה . ופעם שניה עם 757 ( אלעל ) מביט למעלה ג'מבו של לופטהנזה ממש קרוב מעלינו טס לכיוון הנגדי. כמובן שהכל מהחלון הקטן לצידי , בקוקפיט מעולם לא הייתי . תנועה אווירית אפשר לראות הרבה בעיקר מעל אירופה , אתה רואה את כל סוגי המטוסים ( אם אתה מחפש ) .

בקוקפיט הכל נראה אחרת.

שדה ראיה של 180 מעלות, חלונות גדולים, והמטוסים החולפים בכיוונים מנוגדים ב-1000 רגל יותר גבוה מאיתנו נראים כשואפים להתנגש בנו חזיתית, ואז חולפים מעליו במרחק כ"כ קטן שאפשר לראות מה הדיילת עושה בקוקפיט של המטוס השני...

PhaNToMI

New member
תגיד סתם שאלה

אתה יכול לטוס עם אבא שלך לכל מקום בכל זמן שלא תבחר??

זה עולה כסף מן הסתם...

הרבה פחות ממחיר כרטיס רגיל, אך עדיין עולה כסף... בוא נגיד שאם אני מחליט להתלוות לאבא שלי לאיזה סופ"ש זה סיפור של כמה מאות דולרים.

eladי

New member
איתי - תאר לעצמך

ראנדורי בתוך קוקפיט של 737....
אפשר לעשות יופי של חניקת קטה-הג'ימה מסביב לכסא של הקצין הראשון... קצת טכניקות קרקע בים של כפתורים. נוכל להמציא לזה שמות חצי יפנים.... כמו שימי-מצערת, מדפים-וואזה, להעזר בחגורות הבטיחות בשביל הלפיתות והבריחים
אגב, הטייסים אולי חמודים ומסבירי פנים, אבל המשוכה הקשה היא הדיילים והמאבטחים ("מה יש לך לחפש בקוקפיט ?"). צריך שם ויטמין P.... דבר עם אבא (סחבק אלעדי טס עוד שבוע וחצי לארה"ב).

בעע...../images/Emo4.gif

במקרה זה (של נסיעה לUS) אני לא יכול לעזור לך מעבר להצעה לבקש בנימוס...
ראנדורי שם באמת יכול להיות מעניין אבל יש בעיה... אתה בא להתהפך בניסיון להתחמק מריתוק ומוצא את עצמך לחוד בבריח בין כיסא הק. ראשון לבין הפדאלים, כאשר הקונטרה לבריח זה המצערת... בעע...

master drums

New member
יפה מאוד!

גמני פעם אחת נכנסתי לקוקפיט אבל של ה-757 וזה היה רק אחרי הנחיתה כשעצרו והכל וכולם ירדו.. כשחזרתי מארה"ב ונחתנו בב"ג הייתה לנו נחיתה ממש קשה!(גם 767) לאדע בדיוק מה קרה כנראה הוא בא לאט מידי ופשוט נפל על הגלגלים-כתוצאה מהמכה לאחת הנוסעות נפתחה המסיכת חמצן מעליה!גם אחד הארונות שמעל הנוסעים נפתח!

PhaNToMI

New member
נכון זאת סיטואציה מדהימה!

שטסתי עם 777 של אלעל להולנד וגם בדרך חזרה עם 757 (בשתי הפעמים שנכנסתי לקוקפיט) עברו מלא מלא מלא מטוסים לידינו במרחק קטן מאוד (2000-1000 רגל מתחתינו) וזה היה מדהים לראות אותם וגם טס אחד 737 לקפריסין ממש בגובה שלנו והיה אפשר לראות אותו במדויק לידינו וכמובן גם את השובל שלו אני יעלה תמונה שתראו

fsMYLIFE

New member
צודק זה באמת מדהים

לפני חודש וחצי חזרתי מגרמניה ובערך חצי שעה אחרי ההמראה טס מימין למטוס שלנו בערך בגובה שלנו ג'מבו

arielguelman

New member
כשטסתי לברצלונה לפני כשנתיים

גם ראיתי מהחלון המון מטוסים מעל ליוון ואיטליה שהחלו לנחות

למעלה