חוט חשמל

Mr Boggy Man

New member
חוט חשמל

טוב, אז אני חדש בתחום ב3D, והכוונה ממש ממש ממש ממש ממש חדש (ניסוח טוב ל3 ימים התנסות ב3Ds Max 4). בקיצר, אני רוצה לעשות חוט חשמל, אבל אני לא מצליח. ניסיתי משהו עם הLine, אבל זה לא מצליח לי.... מה לעשות (היותי חדש מאוד, אנא דברו אלי כאל ילד בן חמש וחצי תודה)

ejay

New member
הדרך הכי פשוטה-

צייר את החוט כמו שעשית, באמצעות ה line , וסמן באפשרויות שלו את התיבה "renderable" . זה לא ישנה כלום בחלון העריכה, אבל כשתרנדר את הסצינה יהיה לו עובי , לפי ערך הthickness שהגדרת.

Druyanizem

New member
לא יותר טוב

לעשות צילינדר עם טקסטורה? יותר מציאותי... לא? ואם גם צילינדר... איך אני מכופף (band)צילינדר בכמה מקומות?

ejay

New member
לא בהכרח..

אפשר לשים טקסטורה גם על renderable spline , וברוב המקרים זה יספיק. אם אתה חייב להשתמש בגליל (ואתה לא), אתה יכול לבצע Bend בכמה מקומות שתרצה ע´י הפעלת המודיפייר על גבי מודיפייר של mesh select שבו אתה בוחר את הפאות או הורטקסים שנכללים בו. (וזה נכון לגבי כל מודיפייר, וניתן לחזור על זה שוב ושוב על חלקים שונים של האובייקט). על כל פנים, שימוש בbend זאת לא הדרך המומלצת ליצירת כבל חשמלי- עדיף להשתמש בpath deform שמאפשר לקחת כל אובייקט ולעוות אותו לאורך spline שיצרת קודם. אתה צריך לודא, כמובן, שהגליל שלך כולל המון חתכי רוחב כדי שהתוצאה הסופית תהיה חלקה.

למעלה