חוטף מכות

isaacl

New member
../images/Emo45.gif נכון תמיד

אלה הם דברים של טעם, מן העצות החשובות שנאמרו בפורום, ואני לא אומר זאת מהכרות מסוימת שלי של קוזושי. הדברים יפים לכל אמנות לחימה בכל מצב, ובעצם לכל יחסי מורה תלמיד. יצחק

בודוקאן

New member
קרקע ועוד קרקע

אנסה לנדב לך את הניסיון הדל שלי. אני מסכימה עם ההערה שבד"כ הניסיונות של היריב "להפריע" לי, במידה והוא לא מיומן ולא מבין מה אני עושה, לרוב זה יהיה לטובתי. למדתי מעמוס גלעד כלל מאוד חשוב בקרקע: הוא קורא לזה "להתעלק" או להתקרצץ. ככל שהתקדמתי מצאתי את עצמי יותר צמודה ודבוקה ליריב. קשור לשליטה. דבר שני שלקח לי הרבה זמן לתפוס: אני צריכה יד אחת של היריב אצלי. לא לפספס אף הזדמנות ללכוד יד. מה לעשות שהגוף חייב ללכת אחרי היד? אי אפשר לנתק. אכן לוקח המון זמן ללמוד קרקע, התיחכום ממש מדהים כשרואים חברה שבאמת יודעים, אבל עוד לא ראיתי מישהוא שהשקיע והתוצאות לא היו ברורות מאוד. חשוב מאוד לעבוד עם חברה שיודעים, בתנאי כמובן, שהם מבינים מה תפקידם. ותפקידם הוא לעצור (להקפיא) את המצב ולהראות לך: היכן הסתכנת, ומה ההזדמנות שיש לך ברגע זה. רק כדי לסבר את העין, אני ממליצה לך להציץ בשיעורי הקרקע באתר שלנו, יש שם כמה טכניקות מענינות שמהן אפשר לקבל הרבה רעיונות או עקרונות. אני לא זוכרת אם יש שם טכניקה של "קשירה", אבל זו טכניקה יעילה ביותר הניתנת לביצוע מהמון מצבים, וכדאי להשקיע בה הרבה תרגול (כמובן אם יש גי). קישור לשיעורים.

magic goldfish

New member
נכון ביותר....

אחת הטקטיקות הכי טובות זה תפיסת יד. גם אם לא תוכל להגיע לבריח, זה יפריע לו ויציק לו. אחת הטעויות הכי גדולות שלוחם קרב קרקע יכול לעשות זה לשלוח יד- לדוגמא, כאשר יריבך נמצא עלייך והוא שולח יד לחנוק אותך, תפוס את ידו ותהפוך אותו ותמשוך אותה. ככה אתה יכול להפוך אותו, ולהגיע למצב ששכחתי איך קראו לו כאן בפורום, אבל זה כאשר אתה נמצא ב90 מעלות יחסית אליו, שם את הרגליים שלך עליו והיד שלו בין הרגליים שלך, ואתה לוחץ את המרפק לירך. וזו רק דוגמא אחת. יש עוד הרבה דוגמאות כאלו. בקיצור, מה שאני מנסה להגיד בתוך כל הזיוני שכל האלה זה שזה טוב שיש לך את היד של היריב שלך. life is as heavy as a mountain, but death is a ligt as a feather-gangis khan

למעלה