חוטף מכות

חוטף מכות

בחודשים האחרונים החלפתי אומנות לחימה מקונג פו שאוליני לאומנות המשלבת הרבה עבודת קרקע ,ושם על הקרקע אני ניכנס למצבים קשים ,למרות שאני לא קטן ולא חלש. כל עיצה תיתקבל בברכה (כולל יקח זמן..ועד לטלפונים של מורים לג´ודו בירושליים).

לא מלמדים אותכם שם?

סלח לי על השאלה המוזרה, אבל המורה לא מלמד שם? או שמצפים ממכם לעשות את ההשלמות לבד? אני לא להבין. האפור

אמל"ח מיוחד - חובה לכל שיעור לחימת

קרקע (בתמונה). חכה חכה עד שיכניסו אותך לגארד. אוטומטית הוא תוקף. וברצינות: 1. מצטרף לשאלה של גוטמן. 2. נשאר לצטט את דוד: "שאל את המורה שלך". הכי כדאי.

sgracie

New member
אתה יודע זה מוזר,

אבל עד היום הוא לא תקף אותי אפילו פעם אחת,והייתי הרבה בגארד! מי אחראי עליו,אני רוצה להתלונן

אתה אולי לומד לכרסם צוואר? כי מזה

הוא הכי מפחד כמו שאפשר לראות בקטע מהראיון שנערך איתו. אלא אם כן אתה יודע דים-מאק ותקיפה לנקודות מוות שאז בכלל אין סיכוי שהוא יתקרב אליך. ובאמת, מה עם איזה שרשור על יעילות ברחוב? מזמן לא צחקתי קצת.

מלמדים מלמדים

אבל הפער בין הקרקע לעבודה גבוה כל כך גדול שאני מרריש צורך מידי בתיגבור ץבכול אופן תודה על ההתיחסות

budoka

New member
בהצלחה במקום החדש

ואל תדאג, זה בא עם הנסיון והתרגול.

crane

New member
תגובה

אני יכול לתת לך מס´ עצות מנסיוני הדל, מכיוון שאני מכיר את המצב בו אתה נמצא, רק קח בחשבון שאלה לא עצות של איש קרקע מקצועי: * קודם כל, קנה ספר. אני השתמשתי ב"למד עצמך ג´ודו" של סיד הוארה ואני ממליץ עליו, אם עדיין אפשר להשיג אותו (הוצאת כתר, נדמה לי)- יש בו חלק מאוד יעיל וברור בנושא הקרקע. *כלל שאימצתי לעצמי לקרקע- תפריע ליריב שלך ככל האפשר. במיוחד אם הוא מנוסה ממך ואתה לא מבין בדיוק מה הוא עושה. ככל שתתקדם, תלמד להכיר את התרגילים ואז תוכל לנצל את הנסיונות שלו לביצוע תרגילי נגד. בינתיים, פשוט תפריע לו לזוז. *למד כמה ריתוקים. מצאתי שהם כלי יעיל מאוד. על הקרקע, נסה להגיע לאחד מהם. אז יהיה לך זמן לנוח ולחשוב. *למד מס´ בריחים וחניקות המתאימים לריתוקים שלמדת. כך תוכל להגיע למצבי הכנעה מהריתוק. *אל תשתולל. השאר רגוע, גם אם מרתקים אותך. אחרת יגמר לך האויר מהר מאוד. ושוב, זה רק נסיוני האישי. יכול להיות שמומחי הפורום יגידו לך בדיוק ההפך. אני מקוה שעזרתי.

עושה שיעורי בית

תודה לכולם על העצות רשמתי לפני והפנמתי .דרך אגב חזרתי עכשיו מאימון ויש לי שאלה בקשר למצב .הגיע בחור חדש וגם אני ותיק במקום בערך חודשיים מה גם שהתנועות הסניות והמקושטות שלי לא מתאימות לאופי השיטה ,, בכול אופן הבחור העוד יותר חדש תפס אותי כדי שאלמד אותו. במהלך האימון הוא לא הפסיק ללמד אותי עד שנישברתי (בערך אחרי שני תרגילים )ואמרתי לבחור בשיא העדינות שאני רואה שהוא הבין את התרגיל ושיראה לי. ובלב הוספתי לעצמי שאים יהיה קרב אני אראה לו.מה אתם היתם עושים במצב כזה????

מתעצבן נורא בלב, נכנס לדיכאון,

נרגע, חושב איפה טעיתי, מנסה לתקן. ברצינות.

קוזושי

New member
בדיוק ההפך ../images/Emo13.gif

טוב, לא הכל, אבל חלק גדול מהדברים שכתבת ממש לא נכונים. ספר זה תמיד נחמד, אבל אי אפשר ללמוד ממנו הרבה, ואפילו מי שיש לו נסיון יכול רק להזכר בדברים שכבר ידועים לו, אך לא בדיוק ללמוד דברים חדשים, (אני כבר נכשלתי בזה בעבר) הטובה הגדולה ביותר שמתחיל שלא מנוסה בתנועה בקרקע יכול לעשות זה לנסות להפריע לי ככל האפשר, מי שיודע כיצד לזוז בקרקע ידע לנצל כל תנועה כזאת של מתחיל לרעתו. העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך היא לעבוד עם מתקדמים ולבקש מהם להסביר לך כמה שיותר דברים ושיצביעו על הטעויות שהם מזהים בתנועה שלך. וכמה שיותר נסיון יותר טוב. עם שאר הדברים אני בהחלט מסכים. בהצלחה.

crane

New member
אוקיי....

לגבי ספר- לי זה עזר (חחחח, נראה אותך מתוכח עם זה!). לגבי להפריע ליריב, תן עצה אלטרנטיבית. אני מדבר כאן על שלבי ההתחלה של הלימוד. אני יודע כמה זה מתסכל להגיע לקרקע ולאלץ להכנע כל חצי דקה. אמרת שהטובה הגדולה ביותר שמתחיל יכול לעשות עבורך היא להפריע, אבל מה החלופה שלו? לשכב סטטית על הרצפה?

nitzano

New member
תראה , יש כאלה שמציק להם

שבן הזוג ששוכב למטה לא זז בכלל או קורא עיתון ,זה יכול לתסכל !! אופס טעיתי בפורום

budoka

New member
עצה אלטרנטיבית

תנסה לזהות מה היריב שלך עושה ותלמד ממנו. אח"כ תחזור על מה שהוא עזה ותלמד מהתגובות שלו וכך הלאה.

קוזושי

New member
אז ככה

עם כל העצות שקראת בספר, ועם כל העצות שתקבל כאן בפורום, עדיין תצטרך להכנע כל שנייה אם תעבוד עם מתקדם. הידע של הטכניקות עדיין לא מאפשר לך לבצע אותם בצורה מספיק טובה בשביל שהמתקדם שאתה עובד אתו לא יוכל לנצל את התנועות שלך לרעתך. בשביל ללמוד צריך המון תרגול, גם כשאתה עובד עם מתקדם הוא לא אמור לעבוד אתך בצורה מלאה, אלא לתת לך להכנס ולאפשר לך לעשות לו את הדברים שאתה מנסה למרות שהוא ללא ספק יכול להתחמק ממך ללא קושי. קרב קרקע עם מתקדם לא יוכל להתחיל בכלל אם הוא לא יוותר לך. אני חושב שמי שנותן לך לשכב סטטית על הרצפה ולא מלמד אותך כיצד אתה יכול לצאת מהמצב הזה, או לפחות מאפשר לך לצאת מהמצב הזה ולהמשיך הלאה, אין שום סיבה שתעבוד אתו. הוא לא מעוניין ללמד אותך אלא להתחרות בך, זה לא אחד שבאמת יודע, אולי הוא קצת יותר טוב ממך אבל לא בהרבה, ונגדו אתה באמת יכול לנסות את כל הדברים הללו הם גם עשויים להצליח. האמת שהדברים הללו נכונים גם בעמידה, אבל בקרקע הם הרבה יותר בולטים.

למעלה