חוטמן ?

Roial12

New member
חוטמן ?

היי את מכירים חיה בשם חוטמן ? אתם יודעים במקרה עם היא יכולה להתאים לגידול בייתי ?
והיא יכולה אולי להסתדר עם חמוס ? וכל מידע נוסף יתקבל בשימחה
!
( ואני יודעת שזו חיה לא חוקית אבל בכל אופן אני רואה אנשים שמוכרים אותה אז זה לא משנה עם אני יקנה או לא
אחרת זה פשוט יכול להגיע לידיים אחרות )

תודה רבה לכל העונים

latch

New member
לא חוקי, לא מתאים לסביבה ביתית

לא נמכר ללא היתר מיוחד, ולחלוטין לא מתאים לחוטמן. הם צריכים את חברת בני מינם וסביבה שמדמה את הסביבה הטבעית שלהם, שזה בעיקר מרחב ועצים גבוהים.

הם בד"כ נמכרים לפינות חי, גני חיות ולמקומות אחרים בסגנון, לא לאנשים פרטיים.

Roial12

New member
ובכל זאת ...

אני רואה אנשים פרטיים מוכרים אותם . האמת אמול ראיתי מודעה ביד שתיים של מכירת חוטמנים .
ולכן שאלתי ! אבל עם אני יארגן לו כלוב בגינה שבתוך הכלוב יהיה כמה עצים שיוכל לטפס עליהם ?
הוא אולי יוכל להיתחבר עם הכלבים ובכך יהיה חופשי כל היום בבית וגינה ? ועם הוא מגיע בתור גור
הוא לא מתרגל כבר לחיות בבית בכך שהוא לא הרגיש אף פעם מה זה לחיות בטבע ?

תודה רבה לכל העונים !

WTR

New member
זה שאת רואה לא אומר שאותם אנשים מתנהגים בסדר

צריך היתר מיוחד לגדל חיית בר וכל מי שאין לו אישור כזה מסתכן בזה שילשינו עליו לרשות הטבע והגנים
יש אנשים שמחזיקים גם קופים וטיגרסים, זה לא אומר שזה בסדר
מעבר לסיכון שבקנס כספי ובלקיחת החיה, למה שתרצי להחזיק חיה אשר מיועדת לחיות בטבע? מתישהו יצוצו בעיות התנהגותיות כי החיות האלו לא מיועדות לחיות בין 4 קירות

שירלי317

New member
יש מספיק מיני חיות מבוייתות

וגם זה מקורח ההכרח.
לא צריך להוסיף לזה.
וגם,
חמוסים, חתולים, כלבים ודומיהם.. בויתו לפני מאות ואלפי שנים, איבדו ע"י הכלאות מבוקרות חלק נכבד מהאינסטינקטים הטבעיים שלהם ורכשו בעיות גנטיות ורפואיות מגוונות. הכל בגלל האנוכיות שלנו.

אז נכון,
שאם הם לא היו הופכים לחיות מחמד, סביר להניח שסופם היה מר כמו סופם של חיות בר רבות מדי. כתוצאה מאיבוד אזורי מחייה ואינספור סיבות נוספות שכולן ידי אדם.

אבל,
בימים כאלו שקיימת אכיפה, גם אם לא מספיק אפקטיבית.
אין שום סיבה לעודד את זה.
להפך, ראית מודעה? היית עדה למכירה/מסירה/חילופי ידיים שכוללים חיית בר מוגנה?
התקשרי לרשות הטבע והגנים, דווחי על המקרה או המידע, הסבי את תשומת ליבם.

והם יוכלו לאתר את בעל החיים, להחרים אותו, למצוא לו מקום מחייה מתאים וחוקי (במידה ומדובר בבעל חיים החי בארצנו והוא נתפס מהטבע ניתן גם להשיב לטבע בחלק גדול מהמקרים)
וכמובן, הסוחר יועלה למשפט ובמקרה הטוב ביותר יכנס לכלא (למרות שלרב, לצערנו, מדובר בקנס לא מספיק בעליל.. אבל גם זה משהו)

כל בעלי החיים יפים, מיוחדים ומדהימים בדרכם. אבל אם ניקח אותם מהטבע לשווא, כל היופי נעלם, וגם בריאותם הפיזית והנפשית. ולאט לאט, לא ישארו בטבע. ולאט לאט לא ישארו.
לא חבל?

chatulika

New member
חוטמן כחית מחמד

לא דומה בכלל לחמוס!
החוטמן אינו מבוית לעומת החמוס שבויית לפני כאלפיים שנה.
חמודים נורא כגורים,כבוגרים יכולים להיות תוקפניים מאוד.
דורשים שטח מחייה גדול ומגוון,ונוטים לברוח אם מאפשרים להם.
עדיף לגדל בפימת חי או גן חיות ולא בבית!!

coka75

New member
מה את אומרת על שבת בגן ארלוזרוב?

הטלפון שלי 054-5717560 יובל

תתקשרי ונתאם מפגש

למעלה