חוטי נפח

lirola

New member
חוטי נפח

מישהי יודעת היכן ניתן למצוא גלילים בגודל בינוני? איך מכנים אותם באנגלית?

כפר גלעדי

או רחוב השומר סביב מספר 30 אם איני טועה יש חנות צרה של תורכים (אלא מה) שם אני קונה אבל אם תחפשי בטח תמצאי אלה חוטים לאוברלוק

רחוב השומר לא מגיע למספר 30, נדמה לי

החנות הצרה היא של יוסי? אם כן אז זה מס' 4. כדאי לקנות ברחוב הקישון, מקביל לכפר גלעדי. בקטע שבין וולפסון ומטלון יש שתי חנויות חוטים, אחת ליד השניה. בזו הקרובה יותר למטלון יש מבחר יותר גדול, כנראה.

lirola

New member
אלו הם חוטים שנראים קצת כמו ניילון נכון?

את הרגילים של האוברלוק אני לא צריכה. וחוטי נפח שמצאתי אצל זינגר ענקיים, וקשה לי לתפור איתם על האוברלוק הביתית.

lirola

New member
חושבת שעלה 15

זינגר תמיד יוצא לי יותר זול מאצל יוסי. אפילו החוטים הרגילים של DMC עולים פחות בזינגר בהשוואה ליוסי. אני לא קונה אצל יוסי אלא אם אני חייבת. המחירים שלו גבוהים יותר. למשל rotary cutter קניתי אצלו ב115 ואחר כך ראיתי בזינגר ב98. מעצבן. אנסה לשים על הרצפה, לא חשבתי על זה.

נכון, זינגר זולים יותר מיוסי, אבל בקישון

המחירים בדרך כלל נמוכים יותר. אני יכולה לשאול בשבילך, אם את רוצה ואם שווה לך להגרר בשביל זה עוד קילומטר. חוטים זה הדבר היחיד כנראה שמוכרים באזור הזה גם בכמויות קטנות.

חוטי נפח הם מניילון

מה זה לא הרגילים של האוברלוק אני לא ממש מבינה מה את מחפשת חוטי נפח הם חוטי ניילון לא שזורים לאוברלוק

lirola

New member
גם חוטי נפח וגם חוטים רגילים לאוברלוק

עשויים מ-100% פוליאסטר. חוטי נפח נראים ניילוניים יותר אבל אני לא ממש יודעת מה ההבדלים באופן הייצור. אלו שנראים כמו ניילון כנראה לא שזורים. כשאני תופרת במכונת פלאט לוק שלי עם חוטי נפח בלופר התחתון התפרים יוצאים מעולה וכשאני תופרת עם חוטים רגילים אז היא מדלגת המון על תפרים . מה שהבנתי משלמה מזינגר זה שחוטי נפח מעבירים רק בלופרים של מכונת אוברלוק או פלאט לוק אבל לא במחטים. זה עושה את התפר חלק יותר ופחות גלי.

שש שבע

New member
אני תופרת באוברלוק רק בחוטים רגילים

אומנם עובי 60/3, אם יש לך בעיה בתפירה, אז זה ענין של השחלה או כיוון. יש לי את חוטי האוברלוק האלה, הם לא שווים לדעתי, כי הם חלשים, ובמהירות גבוהה הם נקרעים בתדירות גבוהה יותר מהחוט השזור, ואז זה סרט להשחיל מחדש. אגב יש להשיג אותם אצל חוטי בכר.

לירולה מדברת על פלטלוק, לא אוברלוק

ובשום אופן לא במחטים. אני גם לא אוהבת את החוט הזה. הוא נורא מכוער בעיני.

חוטי נפח

רק ב'ברבורים' של האוברלוק, לא במחטים הם עשויים ניילון ולזה יש נטיה להתבלות מהר בחום ובשמש אם הם מאיכות טובה הם לא נקרעים, והיתרון שלהם שהם שטוחים

lirola

New member
אני מדברת על שניהם

גם על אוברלוק וגם על פלאטלוק. באוברלוק אני מסתדרת גם בלי אבל כשאני תופרת איתו התפרים יוצאים יותר שטוחים ויפים.

למעלה