חוזר לעולם הקטנועים

rossonero65

New member
חוזר לעולם הקטנועים

ערב טוב לכל משתתפי הפורום.
מאז גיל 16 ולאורך שנים ארוכות קטנוע היה כלי התחבורה שלי.
בשנים האחרונות הסתדרתי בלי (איך אני לא יודע) ועכשיו החלטתי לחזור לעניינים אבל אני קצת לא מעודכן.
שאלתי היא - אני זקוק לקטנוע שיבצע נסיעה באופן יום יומי נסיעה בין עירונית 40 ק"מ כל כיוון (אשדוד - ת"א) כשאני רוכב לבד.
הבעיה שאני בתקציב מוגבל - עד 5000 ש"ח לקטנוע עצמו.
ראיתי שבמחיר כזה אני יכול להשיג למשל דינק 250 משנים 2006-2007.
האם קטנוע כזה יוכל לבצע את העבודה (במובן של לא להיתקע כל שבועיים כי המעמסה גדולה עליו, ובמובן של לא יילך מנוע \ גיר תוך 3 חודשים למשל אלא יחזיק איזה שנתיים פלוס).
כמו כן לקנוע כזה כל כמה זמן צריך לבצע טיפול של החלפת שמנים ברקסים וכו' ?
האם יש אופציות אחרות עדיפות (למשל ראיתי שאפשר להשיג ג'וי רייד 200 שנת 2008 - מתלבט האם הסמ"ק קטן מידי או שיכול להספיק)

תודה לכל מי שיוכל לעזור

תקציב נמוך מדי ביחס

לרצון שלך להנות מהכלי שנתיים.

לקנות טייואני בשנתון 2006-2008 עם קילומטראז' לא קטן (לפי ממוצע רכיבה זה בערך 40,000) ולדרוש ממנו לא ליצור בעיות בכלל זה לדעתי קצת מופרך..

דעתי האישית היא שעדיף לך למתוח את התקציב ל-7000 שקל (בערך - אולי טיפה יותר ) וללכת על הונדה ג'אז שנים 2003-2005 לפי ההיצע בשוק.

ואל דאגה,בטייוואני ה-2000+- ילכו לך בשנה הראשונה רק על תיקונים מזדמנים של פה ושם אז כבר עדיף שתבזבז אותם מראש על איכות ושקט נפשי (בלי ללכלך,ומתוך ניסיון.בטח בשנתונים מוקדמים כל כך)

בהצלחה

פרארי1

New member
מסכים עם הגיטריסט

התקציב נמוך יחסית למה שאתה מחפש ומצפה מהקטנוע.
עדיף יפני משנתון נמוך יותר על פני טאיוואני, גם אם הוא מעט חדש יותר.
אופציה נוספת - פיאג'ו X8 משנת 2007, הם נסחרים בלא הרבה יותר מהתקציב שלך ונותנים תמורה טובה.
בכל מקרה, מומלץ לבדוק היטב כל מועמד ואת זה שנראה לך לקחת לבדיקה מקיפה, שאמנם עולה כמה מאות שקלים אבל עדיפה על ריצות למוסך כל שני וחמישי, שיעלו אלפים.

rossonero65

New member
תודה.

אני מבין שX8 הוא 250 ? אצלי בראש היה שפיאג'ו פחות אמין מהקטנועים מהמזרח הרחוק...
אבל נשמע אופציה מעניינת.
תודה

פרארי1

New member
אכן 250

החל מ-2008 הוא נקרא XEVO, קטנוע מצויין שהדעה הרווחת לגבי אמינותו היא משהו באמצע בין הטאיוואנים ליפנים.
היו שנתונים עם משאבת דלק בעייתית והיו עוד כל מיני מחלות שדווחו כאן, אבל כולן היו עם ה-XEVO, איכשהו נראה שה-X8 היה טוב יותר מבחינת אמינות, לא יודע להסביר את זה.
אישית היה לי X8 במשך 3 שנים ו-60K קילומטר והוא עשה עבודה מצויינת.
נמכר ב-7.5K שקל לפני כשנה וחצי, כיום, כמו שאמרתי, כנראה שהם נסחרים לא רחוק מהתקציב שלך.

rossonero65

New member
שינוי בתוכנית - בבקשה עזרה.

אז לאחר שבנדיבותכם עזרם לי והבנתי את המסר,
החלטתי לשנות תוכנית ולקנות קטנוע חדש בתשלומים.

אז -מה מומלץ לצרכים שלי ? (חשוב שיהיה 250 בגלל עלות ביטוח - הבנתי שזה איזה 2000 ש"ח הבדל בחובה).
(בתקווה שאני לא טועה ו250 יספיק לצרכים האלה )

תודה

פרארי1

New member
250 בהחלט יספיק

לדעתי, ג'וירייד לא יספיק.
הוא נקרא 200 אבל בפועל 174 סמ"ק, בכביש אשדוד-ת"א אתה תהיה כל הזמן על הגבול העליון שלו וזה גם יגביר את הבלאי שלו וגם לא ישאיר לך כל רזרבה למקרי חירום.
250 ישתלב בתנועה עם רזרבה מסויימת ופחות יישחק.
בדוק את תנאי התשלומים שמציעים בעופר אבניר על ה-XEVO ובמטרו על הג'וימקס החדש, לטעמי שני הטובים בקטגוריה.
סביר שיציעו לך גם את הג'וימקס הישן במחיר נמוך יותר, הוא יכול לעמוד במשימה בקלות, אבל לטעמי הוא הרבה פחות מוצלח מהחדש.

למעלה