היי אמא של רום../images/Emo24.gif
ראשית התנצלות על חוסר היחס מוקדם יותר, פשוט הודעתך לא הקפיצה את השירשור הקודם ולא שמתי לב שהיתה שם עוד תגובה. אז סליחה וברוכה הבאה! שנית, אם אפשר לשאול מדוע נראה לך הגן כטעות גסה? (במיוחד לאור העובדה שכן טוב לו, ולרובנו זו השורה התחתונה). שלישית, מהם הרעיונות שכן מתגבשים אצלך? האם יש באיזורכם קבוצות חינוך ביתי (אני די בטוחה שכן כי יש אותן בהמון מקומות, רק צריך למצוא). אם לא אתם תהיו אלו שתהיו עם רום בבית, מי כן? אם אני יכולה לשתף אותך במקרה הפרטי שלי, ילדתי אלה נמצאת כבר שנה שנייה בגן פרטי והיא מאושרת ופורחת שם. ההתנגדות העקרונית שלי היא נגד בי"ס ולכן ההחלטה היא לשלוח אותה, בבוא הזמן, לבי"ס דמוקרטי שיאפשר לה להתפתח בדרך הייחודית לה ועם הדברים שמעניינים אותה. העקרונות שחשובים לי עבורה הם לאו דווקא אלה שקיימים במערכת הרגילה. אלה היא ילדה שזקוקה לחברת ילדים ואני יודעת שהייתי עושה לה עוול בהישארות רציפה בבית בלי מפגשים יומיומיים עם ילדים אחרים. ראיתי את זה בחופשת הקיץ. ולא שלא כייף לנו יחד...
מה שכן, אם באיזשהו שלב, בגיל 5 או 12 או 16, אלה תבחר שלא ללכת למערכת מסיבה כלשהי, לצד סיוע עבורה גם אאפשר לה לא ללכת. את שואלת מהן האפשרויות. מלבד גידול הילד בסביבה הביתית? ישנם בי"ס דמוקרטיים או פתוחים או זורמים, לא כולם זורמים באותה צורה ואת גם צריכה לבדוק מה יש באיזורכם. מערכות החינוך הקיבוציים הם בדר"כ חופשיים יותר, אם כי גם שם יש את הסיסטמה הרגילה של צלצול להפסקה ומבחנים... יש בי"ס מונטסורי אחד בארץ (כרגע...) ויש גם בי"ס אנתרופוסופיים. את צריכה להתעניין ולראות מה מדבר לעקרונות שלך. אשמח מאוד להמשיך את הדו שיח ולשמוע מה מניע אתכם להחלטה, מה הרעיונות שאת מגבשת... לילה טוב חגית