חוזרת על עצמה

חוזרת על עצמה

שלום לכולם האמת אני מיואשת הבת שלי בת שלוש ויש לה דבר חדש בחודשיים האחרונים כול דבר נאמר שוב ושוב ושוב במשך שעות לדוגמא שלשום היא ביקשה שנביא מספריית הוידאו את סינדרלה היינו בדרך לחברים אמרנו לה שאין שום בעיה ברגע שנחזור נלך ונביא את הסרט הילדה במשך כמה שעות טובות לא הפסיקה לחזור על הנושא אז נביא את הסרט שנחזור כן אמא הבטחת אז נראה את סינדרלה אבא אתה יודע נביא את סינדרלה ושוב ושוב ושוב ורק על זה היא דיברה או בין דברים אחרים זה שוב חזר הסברתי לה שנביא את הסרט אחר כך הסברתי לה ששמעתי שהיא ביקשה את הסרט באיזה שהוא שלב התעלמנו ממנה אבל שום דבר לא עוזר וזה לגבי כול דבר שהיא רוצה,השבוע מנענו ממנה משהו שהיא רצתה והסכמנו לתת לה בגלל אות הסיפור שהיא לא סתמה את הפה ולא הפסיקה לדבר ולהזכיר את אותו הדבר מה עושים זה מוציא אותי ואת בעלי מהדעת

צימעס

New member
ככה זה...

ניחוש אחד שלי הוא שהחזרות האלה הן חיקוי של החזרות שלנו. ניחוש נוסף - הם לומדים ככה. זה ממשחקי-האימון האלה שלהם.

Adi 2606

New member
החזרות שלנו...../images/Emo4.gif

אחרי הדיון שהיה פה השבוע, שקושר (על ידך?) לדיון ב"באופן", ניסיתי להיות מודעת לחזרות שלי כלפי גיא. וזה עובד! אבל... זה "התפרץ" כלפי אבא שלו, שבסוף רטן - "שמעתי אותך בפעם הראשונה - למה לחזור עשר פעמים..." [ואני בסה"כ התרעתי שהאוכל יתקרר...
] צריכה לעבוד עוד קצת על המודעות...

לאה_מ

New member
ברוכה הבאה, הילה ../images/Emo142.gif

אני חושבת שזו לא תופעה נדירה בגיל הזה. חלק מהעניין זו ההתרגשות, וחלק אחר נוגע לחוסר היכולת שלה לצפות פרקי זמן בעתיד (היא לא יכולה לאמוד את הזמן שנותר עד שתלכו לספרית הוידאו). אני דוקא לא מציעה למנוע ממנה דברים בגלל שהיא חוזרת על עצמה. תארי לעצמך שאת היית חוזרת על עצמך שבערב אתם הולכים לפגישת מחזור שלך עם החבר'ה מהכתה שלא ראית כבר 25 שנה, ובעלך היה מונע ממך ללכת, כי הוצאת אותו מדעתו עם החזרות המעצבנות שלך... אבל אני מבינה את הניג'וס
, ולכן נראה לי שכדאי אולי להיות אמפתים להתרגשות שלה ("את כבר מאד רוצה שניקח את הקלטת של "סינדרלה"... "כבר אין לך סבלנות לחכות" וכד') וגם לתת לה מושג טוב יותר על לוחות הזמנים (עכשיו אנחנו הולכים לבקר את יוסי, את תשחקי עם יוסי בצעצועים שלו, ונאכל אצלו ארוחת ערב, ואחרי ארוחת הערב ניסע לספרית הוידאו וניקח את הקלטת של "סינדרלה").

חוזרת על עצמה-2

בוודאי שהבאתי לה את סינדרלה העניין הוא החזרות החוזרות ונשנות וזה לגבי כול דבר שהיא רוצה ומבקשת מה שמפתיע ברגע שאנחנו אומרים את המילה כן הפה לא נסתם לרגע אם יש משהו שאנחנו לא מסכימים היא מנסה עוד פעם פעמיים מקסימום וזהו טוב נותר לנו לנשום שוב ושוב עמוק בתקווה שאכן הגיל יעשה את שלו ובבקשה אלוהים מהר תודה לכולם על התשובות

תמר,

New member
במקום להתעלם - תרשמי את זה

זה מראה שאת מתייחסת אליה, וגם מבצעת פעולות כדי לא לשכוח. אם היא תאמר שוב - תראי לה שרשמת את זה (ואולי גם תציירי, כדי שהיא תבין) רעיון נוסף: תני לה לצייר לך את הבקשה על פתק. (אני לא מבטיחה שזה יעזור בגיל הזה, אבל שווה לנסות) נראה לי שגם לאה כתבה, שבגיל שלוש לילד אין מושג של זמן, ולכן אם אומרים לו "כשנחזור מ..." או "עוד חמש דקות" - זה לא אומר לו כלום (אני ניסית להסביר לילד בן חמש מה אומר כל מחוג בשעון, ומה זה "שעה" או "עשרים דקות", ולא כ"כ הלך לי).

דסי אשר

New member
ומעברל מה שלאה,צימעס ואחרות כתבו

אולי הילדה מרגישה מה החזרה הזו עושה לך- שזה מזיז אצלך משהו- אולי היא מפרשת זאת, שכך אולי אכן, זה יגיע יותר מהר. היא בהחלט הבינה מה אמרת, וגם אם זה לא דברים שקשורים למימד הזמן - היא מבחינתה רוצה לחזור על כך, כמו שאת, לקראת כנס המחזור של כתתך מגן חובה, חושבת כל הערב על הפגישה. מה שאת יכולה, מעבר לכל ההצעות שהוצעו למעלה- לאפשר לה להגיד זאת עוד פעם ועוד פעם- בלי להכנס ללחץ- לה מותר להגיד מה שהיא רוצה, ואת תעלי בהתאם להגיון ולתכנית שהצעת לה. דסי

למעלה