חוזרת לעדכן + סקר ויטמינים ותוספי מזון

MamaHen

New member
חוזרת לעדכן + סקר ויטמינים ותוספי מזון

קודם כל מעדכנת:
התלבטנו בין ללכת עם הקטנה לרופא שיניים פרטי לבין של הקופה לטובת סתימת חורים.
בסוף הוחלט ללכת לרופאת שיניים פרטית (מופלאה - מי שצריכה המלצה אשמח לתת). הבייבית יצאה מאושרת, והייתה מוכנה לחזור בשמחה לתור הבא.

סקר:
1) האם אתם נוטלים ויטמינים/צוספי תזונה
אם כן, מה אתם נוטלים, ועל איזה בסיס (יומי, שבועי...)

2) האם אתם נותנים לילדים ויטמינים/תופסי תזונה.

MamaHen

New member
עונה ראשונה...

1) האם אתם נוטלים ויטמינים/תוספי תזונה
אם כן, מה אתם נוטלים, ועל איזה בסיס (יומי, שבועי...)

לא נוטלת ע"ב קבוע.
אם אני מרגישה חלשה יותר אז מתחזקת בפרוטק פלוס של אלטמן.

2) האם אתם נותנים לילדים ויטמינים/תופסי תזונה.

לילדים נותנת כאשר הם רוצים ממתק סוכריות כוכב פרוטק של אלטמן ומטבע שוקולד ויטמין C של הדס.

*** התחלתי את הסקר כי אני שומעת יותר ויותר על אנשים שנוטלים אומגה 3 ו- Q10, וטוענים שזה חובה...

דונה31

New member
אצלנו...

הילדים אומגה 3
אני: B12 ופריפול כשאני מרגישה שחסר (או רואה בבדיקות דם)
החצי: כורכום באופן קבוע

ענבלית70

New member
לא לוקחות ויטמינים או תוספים על בסיס קבוע

לא אנחנו ולא הקטנה. אוכלות מאוד בריא ועושות בדיקת דם פעם בשנה. אני לא מאמינה בלקחת תוספים ללא סיבה.

regvuv1

New member
אולי הפעם תפוז יעבוד...

החצי ואני כמעט טבעונים (מידי פעם אוכלים משהו לא טבעוני, בעיקר אם מתארחים), לא לוקחים שום תוספים. משתמשים בפתיתי שמרי בירה מועשרים בb12 לבישול, כמחזק טעם.
אני לקחתי ברזל באופן די קבוע מגיל 14, והייתי עם ברזל נמוך למדי עד שעברתי לטבעונות, מאז לא צריך.
הילדים אוכלים מידי פעם בשר וביצים, התוסף היחיד שהם מקבלים זה אומגה 3, מדי פעם כשהם נזכרים לבקש (זה טעים להם, לא ברור למה), אז יוצא בערך אחת לשבוע. התחלנו עם זה כשראינו כל מיני בעיות התנהגות שמקושרות לחוסר בחומצות שומן, נתנו להם כמה פעמים בשבוע במשך חודשיים עד שהרגשנו שזה הספיק.

regvuv1

New member
פתאום נזכרתי...

אנחנו מבשלים הכל עם כורכום, מאז שגיליתי שבמשפחה שלי יש סרטן המעי הגס.
חוץ מזה לוקחים GSE כל פעם שמרגישים שמתחילה מחלה כלשהי - פעם בחודש, חודש וחצי - שלוש פעמים במשך יום אחד.

shashkavil

New member
GSE מתאים לכל מחלה?

למשל עכשיו ביתי בת ה-5 חולה בוירוס דמוי שפעת שכזה (חום וכאבים בגוף). כדאי לתת לה? ובאיזה מינון?
תודה!
(אוהבת את התגובות שלך
)

regvuv1

New member
כן, לפחות אמור..

GSE אמור להיות טוב למערכת החיסונית באופן כללי, יש כאלה שאפילו לוקחים אותו באופן קבוע לחיזוק.אני לא כל כך אוהבת לקחת דברים באופן קבוע.
אנחנו לוקחים כל פעם שמופיעים איזשהם סימנים למחלה: חולשה, חום, כאב גרון וכו׳ ובינתיים זה עובד מצויין. הכי טוב אם תופסים לפני שמתחילה ממש מחלה, אבל אם כבר התחילה אני מניחה שזה יעזור לגוף להתגבר מהר יותר. (או שלא, לא באמת נדע...)
המינון תלוי בסוג שיש לך, לרוב כתוב על הבקבוקון. אם זה המר של נוטריביוטיק אז שתיים-שלוש טיפות כנראה יהיו המקסימום שהיא תצליח לבלוע ואחרי זה תצטרכו דבש או משהו כדי להתגבר על הטעם... אם זה של אלטמן, אני פשוט נותנת להם ישר לתוך הגרון כמה שיוצא מהטפטפת לפני שהפה נסגר.
תודה, דרך אגב

regvuv1

New member
כן, בטח - אבל מהזיכרון...

על גיל שנתיים האיום שמעת? אז ממה שאני קראתי, בעיות ההתנהגות שמקושרות למחסור בחומצות שומן מאוד דומות לזה, רק מועצמות מאוד ובכל הגילאים.
היו לנו בבית שני ילדים עצבניים באופן קבוע, קופצניים ובלי יכולת לשלוט במצב הרוח - שינויי מצב רוח שהרגישו כאילו אנחנו על רכבת הרים, וזה הגיע משום מקום, מילדים רגילים ורגועים (יחסית, כן?
).
אחרי כמה שבועות כאלה, שהם גם לא הגיבו לכל מיני סוגים של תה עשבים מרגיע והומאופתיה/פרחי באך שסבתא רקחה, שלרוב עובדים טוב, קראתי קצת בנושא, הוספנו הרבה אגוזים לתפריט, הוספנו אומגה 3 לכמה שבועות - ובא לציון גואל...
אותן בעיות מקושרות גם למחסור בוויטמין b12 למען האמת, אבל לא היתה לי אז (או היום) סיבה לחשוד בחוסר, בעיקר שכולם בדיוק עברו בדיקות דם די מקיפות (אחת בגלל חשד לצליאק, אחד בגלל תאונה ביתית ואחד סתם כי הגיע הגיל ופה אוהבים לעשות בדיקות...)

תודה!

אין שום סיבה שיהיה חסר בי12 אצל צמחונית שאוכלת הרבה ביצים ומדי פעם חלב נכון?

regvuv1

New member
אני יודעת להגיד רק מהניסיון...

חברה שלי שהיא צמחונית מגיל 11 ואוכלת המון ביצים ומוצרי חלב, לוקחת תוסף b12 כבר שנים, היתה תקופה בתיכון שאמא שלי הזריקה לה את זה לישבן, כי עוד לא היו תוספים מוצלחים יותר... עד כמה שאני יודעת, בישראל יש המוני צמחונים כבר שנים ורובם מתמודדים עם החסר בעזרת כל מיני תוספים.
לדעתי הכי בטוח זה פשוט לבדוק אחת לשנה, עדיף דקירה כזו מאשר לגלות מאוחר יותר שהיה חסר...

l coyote l

New member
טבעונים. רק B12 באופן קבוע (פעמיים בשבוע)

ובדיקות דם סדירות.
בת ה-7 חודשים על פורמולה צמחית במשולב עם ארוחות מלאות של מוצקים טחונים.
כרגע מקבלת מה שצריך מהפורמולה, וכשתהיה רק על מוצקים התוכנית היא גם כן לתסף רק B12 (היא מראה נכונות לאכול הכל, כך שלא נראה תהיה בעיה להרכיב תפריט מלא מאוזן).
בבדיקות דם שנעשו לה עקב מחלה (וירוס) הכל יצא תקין.

ההנחיות הממסדיות המקובלות לתסף בויטמין D וברזל נראות לי מיותרות אצל אנשים שמבינים קצת בתזונה ובהרכבת תפריט תזונתי מאוזן (וחשיפה לשמש). תמיד אפשר גם להתייעץ בנוסף עם תזונאית ילדים.
אם אין בעיות מיוחדות, הכל אפשר להשיג בתזונה (למעט B12), ולעקוב כמובן.

regvuv1

New member
גם b12 אפשר לקבל בתזונה

או לפחות כך טוענים אורי מאיר ציזיק ואחרים. הטענה היא שאם נלקט מזון ונאכל אותו בלי לשטוף ממנו את כל שאריות האדמה - נקבל את החיידקים שמייצרים b12 למערכת העיכול שלנו.
לנו כרגע זה קצת קשה, משתדלים לא לשטוף ירקות אורגניים אמיתיים שמגיעים מלוכלכים, אבל אין לנו איפה ללקט או איך לגדל בעצמנו. מקווים שנוכל להתחיל לגדל בקרוב...

l coyote l

New member
זו שיטה לא בדוקה ולדעתי מסוכנת.

האדמה דלה, וההגיינה של סביבה אנושית (אנטיביוטיקה, סבונים וכו') + חומרי הדברה (גם בחקלאות אורגנית) מורידים את פוטנציאל קיום חידקים באשר הם, גם חיידקים מייצרי B12 (אין הבדל מבחינת היותם חיידקים ותגובתם לחומרים הורגי חיידקים).

מחסור ב-B12 מוביל לשפע השלכות, קלות בטווח הקצר שאת חלקן ניתן להרגיש לבד (אובדן זכרון, עייפות, דכאון) וקשות בטווח הארוך.

ויטמין B12 מסיס במים ועודפיו מופרשים בשתן, כך שלא רואה סיבה להתעסק עם הסיכון במחסור, בשעה שקל לקחת פעמיים בשבוע כדור מציצה מתחת ללשון וללא סכנת עודף.

איש הישר בעיניו יעשה.

regvuv1

New member
כמה דברים

ראשית, כמו שכתבתי - הטענה היא שניתן לקבל מספיק מהויטמין על ידי ליקוט, כתבתי גם מי טוען זאת בישראל - באתר שלו, ככל הזכור לי, ניתן למצוא סימוכין, לי אין כאלה. וכמו שכתבתי - אנחנו לא מסתמכים רק על זה כרגע, בעיקר מחוסר ברירה. ברגע שנוכל, נדאג לבצע בדיקות דם תקופתיות כדי לוודא שהכל בסדר ואין חוסר.
שנית, ליקוט משמעו ללכת למקומות שבהם צמחים גדלים בר, ללא ריסוס, ללא טיפוח ובטוח ללא שאריות של אנטיביוטיקה. האדמה במקומות כאלה (גבעות, הרים, בקיצור טבע) עשירה בהכל ובעיקר בחיידקים. כך חיו אנשים מאז שנוצרו וכך מתקיימות גם חיות צמחוניות בכל העולם, אם כך נקפיד לחיות לא נצטרך תוספים למיניהם. אנחנו זקוקים לתוספים בגלל שהחיים המודרניים, כולל מיעוט הזמן וריבוי האוכלוסין, לא מאפשרים לנו ללקט מזון. אם יש בין משתתפי הפורום מי שמסוגל לגדל את רוב מזונו בעצמו, או בשיתוף עם אחרים, בלי להיעזר בריסוס - הוא כנראה יוכל לקבל מספיק חיידקים מהאדמה שלו. ודרך אגב, גם לאדם כזה. מומלץ להבדק מידי פעם כדי לוודא שאין חסרים, לרגע לא טענתי שלא.

l coyote l

New member
לא באמת יש לי ויכוח איתך

כי מובן לי ומקובל עלי שלא הכל מדיד ושיש דברים שנכונתם עבורנו נקבעת לפי אינטואיציה ותחושה.
ראיתי לנכון להביא הבטים נוספים של הנושא.
העובדות הן שלאחוז ניכר באוכלוסיה יש מחסור ב-b12, בכל סוג תזונה (לפחות 30%). יש בעיה עם המצאות החידקים ועש בעיות עם ספיגה דרך מערכת העיכול.

l coyote l

New member
אנחנו כן מגדלים קצת ירקות לפעמים, אבל

לא מתכוונים להסתמך על זה בשביל B12, כאמור לעיל.

ענבלית70

New member
גם בכלורלה ובנורי

אומרים שיש B12 זמין. אנחנו אוכלות כלורלה על בסיס יומיומי ולא לוקחות תוסף. עד כה לא נצפה מחסור..

למעלה