חוזרת-בהודעה משלי

עונה6

New member
חוזרת-בהודעה משלי

בינתים רק קראתי, עכשיו אני גם אשאל-בני בן 9 והמצב מחמיר, כנראה מתח ונסיבות מחמירות אחרות. מה שהכי קשה לי לראות, זה את הקריצה בעינים, פעם בימין ופעם בשמאל, מהסיבה שאני יודעת שזה גם כואב וגם מפריע האם זה ישתפר? האם יש תקווה? נוירולוג המליץ לא לעשות כלום אבל...

ש ל י ק

New member
ראשית ברוכה הבאה ושמחה שהחלטת

גם לשאול... ומתוך שאלתך אני מבינה שילדך אובחן כלוקה בטוראט. הטוראט מאופיין בגלים וגם הטיקים משתנים ולא תמיד נשארים קבועים (כך אצלנו למשל) ידוע בעיקר שבשינויי מזג אויר בתקופות קיץ/אביב/חורף/סתיו הטיקים מתגברים יותר, יכול להיות גם מצב שתהייה רגיעה אפילו לתקופה ארוכה שוב בגלל הגלים של הטוראט.... האם הנוירולוג שבדק את ילדך בקיא בתסמונת? לצורך אבחון ודרכי טיפול מומלץ להבדק רק אצל מי שבאמת מכיר את התסמונת ויכול לתת לכם מענה בכל שינוי שמתרחש... והכי הכי חשוב למרות הכאב שלך שמאוד מובן לשדר לילד שהשד לא נורא ואפשר להתגבר על זה אם בעזרת תרופות, או תרפייה או כל דבר אחר ובעיקר לדבר עם הילד על התחושות שלו לגבי מצבו ולהסביר לו שיש דרך לעזור לו ולהקל עליו. מאחלת לכם המון בהצלחה

שלום עונה6, וברוכה הבאה.

הטיק בעיניים (מה שאת מכנה "קריצה"), נחשב לאחד הטיקים ה"קלאסיים" של טוראט. הטיק הזה אמנם מפריע, אבל לא מכאיב (לפחות לא אצלי). אצלי הטיק הזה נשאר במשך שנים (לעומת טיקים אחרים, ש"התחלפו" מידיי פעם). באופן כללי התרשמתי שהטיק הזה מהווה "טיק מרכזי" אצל הרבה טוראטניקים. (אגב, טיק נוסף שנמצא אצל רוב הטוראטניקים שאני מכירה הוא הטיק בצוואר). לגבי שיפור - עם השנים כל הטיקים נוטים להתמתן. עצתי לך - הניחי לילד. יכול להיות שמה שהכי מפריע לו זה לקלוט אותך מסתכלת עליו ומתבאסת. אני זוכרת את עצמי בערך בגיל של בנך, אמא שלי מסתכלת עליי כל הזמן מהצד ועושה קולות פולניים של "אוי מה יהיה עם הבת שלי, כמה שהיא סובלת, כמה שרע לה, כמה שזה מבאס אותי לראות שרע לה". היא כמובן לא אמרה שום דבר בקול רם, אבל אני קלטתי בדיוק את מה שעבר לה בראש. ואני אספר לך משהו - זה הפריע לי הרבה יותר מהטיקים. זה גרם לי זעם רב, ובשלב מסויים לא יכולתי לסבול את נוכחותה. תהיי בטוחה שהילד מרגיש שהטיקים שלו גורמים לך להרגיש רע, אפילו שאולי את חושבת שהוא לא שם לב לזה. אל תנסי "לתקן" אותו, ואל תחשבי כל הזמן על "כמה שהוא סובל". תאמיני לי, זה עלול להפריע לו יותר מהטיקים עצמם.

ברוכה הבאה עונה6 ../images/Emo24.gif

זה לא כואב...אולי מציק קצת...ולא נעים. לגבי שיפור- ה"טיקים" הם של טוראט
כי זה יכול להתחלף ב"טיק" אחר

דר קסלר

New member
דר קסלר

שלום עונה מודאגת, שמתי לב ש"המצב מחמיר" לדברייך. מקריאת הדברים ניתן להבין שהמצמוצים הבלתי-רצוניים כנראה החריפו בתדירותם או בעוצמתם ואולי אף באופן בו הם מגיעים כיום. האם המצב קבוע או כפי שציינת מתאים רק לתקופת מתח ולחץ - בה באמת חלה החמרה במצב הטיקים בהרבה מקרים. הסירי דאגה מלבך- טיקים אלו של מצמוצים אינם כואבים, ומשתנים. כפי שנכתב על ידי אחרים הם אולי מטרידים- את הילד ובעיקר את סביבתו אך בהחלט אינם כרוכים בכאב כלשהו. רק מעט מהטיקים במצבם המקורי (לפני שגרמו, אם גרמו, לתופעות לוואי כואבות או מזיקות) גורמים כאבים. ההתיחסות לתסמונת נתונה להשפעת מקור ההתיחסות. הסבר: חשוב להבחין במה מטפלים, למה מטפלים ומהם המחירים של טיפול ואף חוסר טיפול.לעיתים קרובות, הטיקים כשלעצמם אינם גורמים לקשיים בעוצמות נמוכות ואף בעוצמות בינוניות. לעיתים מה שמזמן טיפול הם הקשיים-בעיות נלוות שכרוכות לעיתים בתסמונת דוגמה: בעיות רפואיות: עצירויות, הרטבה (נוירולוגית!) לילית ובעיות שרותים שונות, אסטמה, כוליטיס או מעי רגיז, טשטושי ראיה, רגישות ע"ג העור, סירבול, בעיות קשב, רגישויות ועוד (לעיתים מטופלים במנותק מהתסמונת בטעות). בעיות התנהגות ופסיכיאטריה: שליטה בדחפים (בולמוסי קניות), דכדוך ודכאון, כפיתיות ועד לפ.ד.ד, אספרגר ועוד. בעיות חברתיות לימודיות וכו. בעיות אלו אמורות להיות מאופיינות על ידי איש מקצוע המוסמך לאבחן ולאמוד דברים אלו. ניתן לעזור רבות בכל אחד מהמישורים שציינתי וכפי שכבר ניכתב- חשוב יותר מהכל לחזק את הילד- נער או המבוגר. בברכה ד"ר קסלר - נוירופסיכולוג

חגית35

New member
איורזיס ואנקופרזיס

אלו המונחים המקצועיים- תופעות של אי שליטה בשתן ובצואה גם על רקע פסיכולוגי רגשי של מועקה וגם עקב טיקים שמשפיעים על השליטה בסוגרים כגון על שלפוחית השתן ועל החלחולת (פי הטבעת). אם זה קשור לטיקים מוטוריים יש תרופות המסייעות ואם זה רגשי יש מגוון טיפולים להרפיה שיכולים לסייע אך אין לשלול טיפולים כגון ביו פידבק ואחרים המוכרים מטכניקות של אי שליטה על שתן או צואה שהם מועילים כגון אימון שרירי רצפת האגן והבטן לעידוד שליטה על הסוגרים ועוד טכניקות המתריעות על הרטבה על מנת ללכת לשירותים ולא לתת לזה לברוח. הביו פידבק מאוד יעיל לכך כי יש משוב מיידי.

למעלה