חוזרים לסיני

ReefDiver

New member
חוזרים לסיני

לאחר הדיון הלוהט שהיה כאן לפני מספר שבועות על הסכנה בסיני, מתפרסמת היום כתבה בוויינט על כמות הנוסעים לשם:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4872579,00.html
עם כל כך הרבה נוסעים, קשה לי להאמין שמישהו חיפש דוקא את אידוב

אידוב, מה לגבי איזה דיווחון?

דיווחון כבקשתך

תודה Reef Diver.
אני נכנס לכאן בתדירות די נמוכה, לכן לא ראיתי את ההודעה כה. עכשיו עם הקפה של הבוקר ... זה הסתייע. היה דיווח שלי ושל אחרים בפייסבוק מיד כשחזרתי, אשלים את החסר בקצרה גם כאן... גם אם זה יעורר עלי את מומחי הביטחון, הפרשנים וכל אלה שהנבואה ניתנה להם (...).
למען האמת אין לי כוונה לעורר מהומה ולכן אני אומר מראש שלא אכנס לויכוחים חסרי תוחלת וטעם. אתחיל בכמה מילים על סיני ואמשיך בעניין שלשמו התכנסנו כאן בפורום.
כידוע (לחלק מחברי הפורום) במהלך החודשים האחרונים היו בסיני אלפים רבים של ישראלים ולא רק כאלה ששפת אימם ערבית, נהפוך הוא! הרוב המכריע הוא אלפים רבים של ישראלים ששפת אימם עברית בכל הגילאים אשר הגיעו לנפוש בסיני. יש רבים מאד שמעולם לא חדלו מכך וכל השנים המשיכו להגיע לחופי סיני ולהרים. אנשים שאוהבים שקט, אוהבי טבע, אוהבים לטייל בהרים ועוד. בשנה האחרונה יש גל גדול של חזרה לסיני אשר לדעתי התעורר בזכות פעילות ענפה בפייסבוק. מי שלא מכיר את הנושא מוזמן להצטרף לקבוצת הפייסבוק "אוהבי סיני Sinai Lovers ולהתרשם בעצמו מאופי הפעילות שם. אומר רק כי הקבוצה מנוהלת בידי עורך דין תל אביבי חביב. איש סיני ותיק שכבר חצה מזמן על פי הערכתי את שנתו הארבעים. איש שמעולם לא ויתר על ירידה לסיני עם משפחתו. לצידו רבים וטובים בקשת רחבה של גילאים. הקבוצה הזאת צמחה תוך חודשים ספורים מאלפים בודדים של חברים ופחות מכך עד כדי 17,000 איש ומעלה (אין לי מידע מדוייק אך אני זוכר כי לפני כחודשיים היו שם 10,000 איש או פחות). קצב ההצטרפות הוא עצום.
אפשר לומר הרבה על האנשים הללו... יש שיגידו דברי בלע כאלה ואחרים... אינני רוצה להתייחס לזה. אגיד רק כי רבים וטובים נוסעים לסיני מסיבות רבות ולא רק בגלל שזול שם. לסיני יש קסם מיוחד כפי שרבים כאן וודאי יודעים וזה הרבה מעבר למחיר הזול. העניין הבטחוני נתפש אצל כל אחד בדרך אחרת. זאת זכותם המלאה של האנשים הללו לרדת לסיני מבלי שיתנפלו עליהם מיני פרשנים וידענים שחושבים שהבינה ניתנה להם וייחסו ליורדים לסיני חוסר אחריות או טימטום. אני חושב כי למידע שיש לנו על סיני יש ערך רב כולל לאזהרות המסע ולידע המופלג (ברצינות!) של אנשי הביטחון. אך מצד שני זכותם של האנשים שיורדים לסיני לקבל החלטה על בסיס שיקול דעתם מבלי שיזכו לזלזול ולגיבובי מילים ופרשנויות שונות. בכלל, אם כבר רוצים לקיים דיון עדיף שזה יהיה דיון בשפה שמכבדת את שני הצדדים ולא דיון מזלזל או כזה שמשובץ בניבולי פה כפי שכבר היה כאן (כדי להרגיע את אלה שהדיוק יקר לליבם... כן... גם אני קצת איבדתי את הסבלנות).
לסיכום הפרק הזה בדיווח אגיד רק שאלפים רבים נהנו מסיני וממשיכים לרדת לשם בכל יום. הכל שקט ונעים, מארחים את הישראלים בחום רב ושמחים על בואם. המצרים עושים מאמץ גדול לשמור על השקט. בעלי העסקים והבדואים בכלל מבינים שאם יקרה משהו זה יגרום לירידה גדולה בתיירות ויש להם אינטרס עצום לשמור על השקט. דעתי האישית היא שאכן יש בעיות בסיני אך האזור הבעייתי הוא רחוק מאד כדי מאות ק"מ מחופי סיני ומההרים הגבוהים בהם מטיילים ישראלים. ברור לי לגמרי שטרור יכול לזלוג לכל מקום בעולם. אך המציאות מראה כי בסיני יש פחות פיגועים במאות אחוזים ויותר מאשר בישראל. אני מכיר את כל התיאוריות על כך שפיגוע שם חמור מפיגוע כאן ועוד כל מיני תסריטי בלהות למיניהם. דעתי הפרטית והבלתי קובעת בעליל היא כי פיגוע הוא דבר חמור מאד בכל מקום ואין טעם להפליג בתסריטי בלהות. גם אם מחר יהיה פיגוע בסיני זה לא ישנה את דעתי בדיוק כפי שפיגוע בתל אביב לא יגרום לי להגיע לשם.
לגופו של עניין. היה פשוט נהדר.

מעבר הגבול היה חלק ומהיר למדי. היינו קבוצה של 14 צוללים. בצד השני חיכה לנו נציג של מועדון הצלילה יחד עם נהג ומאבטח. הנסיעה עברה בלי כל בעייה ואחרי 3 וחצי שעות והפסקה שכללה צילומים בפיורד המפורסם וקצת מנוחה הגענו למעגן הסירות בשארם שם קיבלו אותנו בחום ועם ארוחת ערב ותדריך מפורט. בערב נסענו לעיר כדי לקנות כרטיסי SIM עבור אלה שחשוב להם להיות בקשר עם העולם. את הלילה העברנו בלינה על הספינה במעגן ולמחרת יצאנו לים ל-4 ימים נהדרים בהם צללנו במיטב האתרים של ראס מוחמד, קצת מדרום לראס ולאחר מכן ביום האחרון באזור טיראן. 3 צלילות ביום ואחת בלילה בתנאי צלילה נהדרים. המים בטמפרטורה של 26-28 מעלות על פני המים (התחלנו לצלול ב-5 באוקטובר) ומזג אויר נהדר. בבוקר יש רוחות... הים אינו עולה אך כדאי להצטייד בחלוק מגבת כי אחרי צלילת בוקר הרוח מורגשת היטב. לאחר מכן זה נרגע. פינקו אותנו באוכל טוב, ביחס חם ובהדרכה מקצועית וחביבה. המצרים מאד משתדלים לתת חוויית צלילה נהדרת. לא אספר על האתרים בפירוט אך אומר רק כי צללנו בטיסלגורם (ספינת מלחמה ומשא בריטית שטובעה במלחה"ע השנייה) ובשאר האתרים המוכרים לרבים כאן. גולת הכותרת מבחינתי הייתה JACK FISH ALLAEY – אתר נהדר ומגוון מאד, ממש קסום. הזרמים היו קלים למדי והראות הייתה טובה. שפע של מראות מסוגים שונים. עוד שיא היה בצלילה עם דולפינים...

להקה של 15 דולפינים כולל דולפינים צעירים הסתובבה סביבנו במשך שעה ארוכה ושיחקה איתנו עד שנאלצנו להיפרד. ראינו מיני דגים, להקות דגים, אלמוגים, מניפות עצומות ועוד. מעורר קינאה ממש נוכח מה שיש לנו בחופים האהובים של אילת. ראינו כריש WHITE TIP אחד בלבד למשך כמה דקות. בערב התנחל כרל"ו ליד אחת הספינות שעגנה בסמוך... מתחת לאלומת האור שהטיל הזרקור האחורי של הספינה כך שמי שרצה יכול היה למהר לשם ולראותו. בסה"כ חוויה בלתי רגילה. הייתי עם הבן שלי ומספר חברים ונהנייתי מאד. בעתיד אארגן עוד הפלגות כאלה, מי שמעוניין מוזמן להתקשר אלי. אני יוצא בשבוע הבא פעם נוספת הפעם על ספינה אחרת אך עם אותו צוות נהדר. אני ארגנתי את ההפלגה עד לפרט האחרון בתיאום מדוקדק עם מועדון הצלילה VIP DIVING COLLEGE שעליו אני ממליץ בחום רב.
תודה שוב... ואני מקווה שאם יתפתח כאן דיון כלשהוא הוא יהיה מקצועי בתחום הצלילה. אם רוצים להרחיב את זה לתחום הבטחוני אני אתייחס לדברים כל אימת שהדיון יהיה מכובד וראוי ללא זלזול, התנשאות וניבולי פה. תמונות יש בפייסבוק, אצרף משהו קטן גם כאן. אני לא מצלם מתחת למיים כך שהקרדיט על הצילומים הוא לחברי הצוללים. הקרדיט על הסרטון לדוד אלחנתי.

ReefDiver

New member
שמח לשמוע שנהנתם

נשמע שהכל כרגיל מעבר לגבול. איך אני מתגעגע. אפילו כרלו הגיע, ואני מתאמץ לנסוע לאוסלוב בשביל לצלול עם כרלו פיליפינים

אני צריך לעשות רציונליזציה של המצב ולחזור לשם ...

כרל"ו...

צללתי עם כרל"ו במלדיבים וגם באוסלוב.
תמונת הרקע שלי בפייסבוק EDOV TOREN היא מאוסלוב. תמונה נהדרת ומרגשת של רגע מרגש במרחק קצר מאד מכרל"ו.
בוודאי כבר צללת איתם (?).
באוסלוב הם התקרבו ממש למרחק נגיעה.
יחד עם זאת יותר אהבתי את החיפוש והגילוי של הכרל"ו במלדיבים. זה היה קצר יותר ודרש מאמץ אך ההתרגשות הייתה גדולה.

לגבי סיני... אתה מוזמן כמובן. את דעתי כתבתי, אני אף פעם לא מנסה לשכנע אף אחד שבטוח שם. רק אומר מה דעתי, מה אני עושה ואיך אני רואה את המצב. רציונליזציה כפי שקראת לזה.
באביב של 2017 יהיו הפלגות נהדרות לשם ויש עוד 2 בנובמבר ודצמבר...

ReefDiver

New member
3 מפגשים עם כרלו בסיני עד היום

פעם ראשונה לפני יותר מ-20 שנה, נכנסים למים, אוטובוס מגיע מולנו, חולף, מסתובב ושוב עובר לידנו.
פעם שניה ב-2008, גם מייד בכניסה רואים ממרחק כרלו קטן.
פעם שלישית ב-2010 הייתה הכי מרשימה כשאחד די גדול הופיע ליד היאכטות בין הצלילות ונשאר בינינו כחצי שעה כשכולם משנרקלים סביבו.

במלדיבים חיפשנו אבל לא מצאנו אותם. מקוה שבאוסלוב יהיה מוצלח - מתכננים שם שתי צלילות ושנורקל בין לבין. התמונה שלך בפייסבוק מוצלחת מאוד!

יפה...

מכיר את ההתרגשות...
במלדיבים המדריכים חיפשו אותו במשך שעה. אחד מהם ירד למים ושחה שעה שלמה הלוך ושוב במרחק גדול מהספינה עד שהכרל"ו נראה פתאום. הצללית שלו נראתה ממרחק. הורידו אותנו למים עם שנורקל במסלול של קו האוטובוס והוא פשוט הגיע מולנו בלי להתרגש. התנועות של הזנב שלו קלות ונראה כאילו שהוא לא זז אבל לנו היה קשה לנוע בקצב שלו... לא הצלחנו.
לאחר מכן ירדנו עם ציוד צלילה ושוב הייתה חוויה נהדרת. הוא פשוט בא מולי והסתובב לאחור במרחק שני מטר ממני, אפשר היה להרגיש את דחף המים מהזנב שלו.
באוסלוב זה בטוח כי הם מאכילים אותם כל בוקר והם באים. יש שם כמה כרל"ו בכל פעם. פחות מרגש אבל עדיין מרשים.
סיני מחכה לך...

למעלה