כן ולא
את/ה טועה לדעתי. שום חומר לא יעלה כסף כי יש ה-מ-ו-ן חומר של מרצ שנותר במחסנים, חלקו חדש לגמרי! כל פעם שאני שם צר לי על הבזבוז. א-ב-ל, הסיבה האמיתית לתסכול שמובע כאן לדעתי מונחת בדבריו של אלון. אני מסכימה לגמרי עם אלון. אני לא אהבתי את המעבר לשם החדש, ואלה מבין חברי במפלגה יודעים זאת. עם זאת, לא היה זה מנוגד להגיון לעבור לשם חדש, אפילו אם קליטתו ב"שוק" כביכול בשלב זה לא תואמת את הציפיות. שנית, יש הוגנות כלפי הגופים שהתאחדו עם מרצ, שלא לבלוע אותם לגמרי בתוכנו, ולפחות לתת להם הרגשה, גם לציבור, שאכן מדובר באיחוד גופים ובמשהו חדש (אגב, עם פי כמה וכמה יותר מתפקדים!!!). כמו כן, כפי שיכולתם להבין מדבריו של אלון - ומדובר באחד מהאנשים הכי פעילים במפלגה - החזרה לאחור תפגע דווקא בפעילים ביותר ואלה שניסו באמת לקדם את השם החדש, אפילו או למרות שלאו דווקא הסכימו עם השינוי ואפילו אם הסכימו עם השינוי - לאו דווקא עם השם הספציפי שנבחר. אלה שרוצים לחזור לשם הישן לא עושים זאת מסיבות נוסטלגיות (נוסטלגיה יש לי בכמויות, כולל דגל מרצ בבית, For old Times' sake), אלא מסיבות מפוקפקות יותר - או בשל תבוסה בבחירות (בין אם היתה מוצדקת או לא) ואחרים עקב חוסר מחויבות להטמעת השם החדש מלכתחילה. וכפי שהסברתי לקבוצה פעילים רק לפני כמה ימים - ברגע שאתה לובש את החולצה הזו לפחות פעם בשבוע ומגיע איתה לכל פעילות ומחזיק שלטים ומחלק פליירים - וכל זה עם הלוגו החדש - אתה יוצר קשר גם למותג החדש. חבל מאוד על היוזמה הזו, אם אכן מדובר בידיעה אמיתית... ויקינגית