חוזרים למרצ?

blackcat2

New member
מלכתחילה לא כולם שבעו רצון ../images/Emo9.gif

מהשם יחד (ישראל חברתית דמוקרטית) במיוחד נבחרי הציבור שמכהנים היום ומזוהים עם השם "מרצ". התחושה היא שהשם יחד לא תפס אבל לא במקרה. לא השקיעו די בחשיפתו והטמעתו בקרב הציבור . ההתעקשות לשם חדש נבעה מעצם החיבור שבין מרצ לתנועת שחר שהוביל להקמת מפלגה חדשה. ייערך בקרוב סקר כאשר אחת השאלות תתייחס לנושא זה. ניתן להניח שלאחר קבלת התוצאות הנושא יובא להצבעה אולם אינני יודעת בפני מי. עוד חזון למועד.

סטירת לחי לפעילי המפלגה

ייתכן ונעשתה טעות שהוחלט להחליף את השם מלכתחילה, אבל ההחלטה התקבלה. מהרגע שהחלטנו ליצור מותג חדש, צריך לאחד כוחות ולעמוד מאחוריו. אינני יודע מי הוציא את ההודעה הנ"ל לתקשורת ומי קיבל את ההחלטה, אך זו מהווה סטירת לחי לפעילי השטח של המפלגה. למעשה אומרים לנו כי אפשר לזרוק לפח את כל הפעילות שעשינו בשנה האחרונה. מצפים מאיתנו שנצא לרחוב ונתמודד עם הציבור שישאל אותנו, ובצדק, למה לתמוך במפלגה שאפילו על השם שלה היא אינה מצליחה להחליט. האם זו הדרך שבה המפלגה מוקירה את פעילה? האם זה תקין שאנחנו נשמע על הידיעה הזו בחדשות? האם לא היה שווה לשאול אותנו לפני כן מה אנחנו חושבים? הרי אנו המשושים של המפלגה אל הציבור! הולך להיזרק על הסקר הזה כסף שיכול היה להיות מושקע בפעילות שטח. המאמץ שהושקע על-מנת לדברר את הידיעה הזו יכול היה להיות מושקע למשל בלדברר את ההפגנה של הנוער שנערכה היום מול הפגנת המתנחלים בכנסת. האם זו ההתנהגות של אנשים בוגרים ומנוסים שחרדים באמת לגורלה של המפלגה? מפלגה לא בונים על סמך שם, מפלגה בונים על סמך אידאולוגיה וקשר אמין ורציף עם הציבור. מאוכזב ומצפה להסברים, אלון

blackcat2

New member
לא רק על הסקר הולך להיזרק כסף

רק לחשוב על הפלריגים, הפליירים, הסטיקרים, עיצוב האתר וכדומה.

כן ולא

את/ה טועה לדעתי. שום חומר לא יעלה כסף כי יש ה-מ-ו-ן חומר של מרצ שנותר במחסנים, חלקו חדש לגמרי! כל פעם שאני שם צר לי על הבזבוז. א-ב-ל, הסיבה האמיתית לתסכול שמובע כאן לדעתי מונחת בדבריו של אלון. אני מסכימה לגמרי עם אלון. אני לא אהבתי את המעבר לשם החדש, ואלה מבין חברי במפלגה יודעים זאת. עם זאת, לא היה זה מנוגד להגיון לעבור לשם חדש, אפילו אם קליטתו ב"שוק" כביכול בשלב זה לא תואמת את הציפיות. שנית, יש הוגנות כלפי הגופים שהתאחדו עם מרצ, שלא לבלוע אותם לגמרי בתוכנו, ולפחות לתת להם הרגשה, גם לציבור, שאכן מדובר באיחוד גופים ובמשהו חדש (אגב, עם פי כמה וכמה יותר מתפקדים!!!). כמו כן, כפי שיכולתם להבין מדבריו של אלון - ומדובר באחד מהאנשים הכי פעילים במפלגה - החזרה לאחור תפגע דווקא בפעילים ביותר ואלה שניסו באמת לקדם את השם החדש, אפילו או למרות שלאו דווקא הסכימו עם השינוי ואפילו אם הסכימו עם השינוי - לאו דווקא עם השם הספציפי שנבחר. אלה שרוצים לחזור לשם הישן לא עושים זאת מסיבות נוסטלגיות (נוסטלגיה יש לי בכמויות, כולל דגל מרצ בבית, For old Times' sake), אלא מסיבות מפוקפקות יותר - או בשל תבוסה בבחירות (בין אם היתה מוצדקת או לא) ואחרים עקב חוסר מחויבות להטמעת השם החדש מלכתחילה. וכפי שהסברתי לקבוצה פעילים רק לפני כמה ימים - ברגע שאתה לובש את החולצה הזו לפחות פעם בשבוע ומגיע איתה לכל פעילות ומחזיק שלטים ומחלק פליירים - וכל זה עם הלוגו החדש - אתה יוצר קשר גם למותג החדש. חבל מאוד על היוזמה הזו, אם אכן מדובר בידיעה אמיתית... ויקינגית

אין כבר חומר במחסנים

לקראת השנה החדשה, ספירת המלאי וניקיון המחסן, נזרקו כל החומרים הישנים של מרצ.

EO117

New member
האמת?!

אינני פעיל ביחד\מרצ אינני אוהד המפלגה ולגלוי הנאות אני חבר במפלגת "שינוי"... סבתי הייתה חברה ופעילה במפלגה עוד מימי שולמית אלוני ומזל שמצבה הבריאותי לא מאפשר לה לדעת מה קורה היום במפלגה שלה... המעבר מהמותג "מרצ" לדעתי הייתה טעות לחלוטין, יחד לא קליט כלל ואין בו שום עוצמה כמו שהיה במרצ. מצד אחד אני מבין היה איחוד של מס' מפלגות ורצו לאחד ולספק את כולם תחת שם חדש, אך מרצ היה ויישאר מותג. גם היום אף אחד לא קורא לכם בשמכם החדש אלא מרצ וכל העיתונים הגדולים רושמים "יחד\מרצ" או מרצ-יחד. לדעתי הייתם צריכים להשאר מרצ וזהו או שביילין היה נשאר בחוץ עם מפלגתו "שחר". זאת הסיבה ששינוי סירבה להתאחד עם מרצ ב-99 וקבוצה בראשות ח"כ פורז חזרו לשינוי העצמאית. חבל שזרקתם את החומר הישן וכמו שאמרה המנהלת {סליחה שאני לא זוכר את שמה}, ממש ביזבוז. מה שמוזר לי שבעירי עדיין מופיע שלט של מרצ על בניין משרדי הסניף המקומי שלכם. להערכתי ויש לי הבנה קלה בעולם הפוליטי, אם תרצו בבחירות הבאות תחת השם "יחד" אתם ממש תקברו עם 2-1 מנדטים וזהו. מקווה שתחזרו לשם הישן-מרצ.

blackcat2

New member
אני חושבת שלא נעשה די מאמץ ../images/Emo4.gif

להשריש את השם. לפני "מרצ" היינו רצ-מפם- שינוי וגם המעבר לשם "מרצ" לווה בקולות צורמים. לוקח זמן להתרגל וצריך להתאזר בסבלנות ובמיוחד לעבוד קשה על החדרה למודעות ציבורית. על כל מקרה חשוב לי להדגיש כי לא מדובר באיחוד של מספר מפלגות אלא באיחוד שבין תנועת מרצ לבין תנועת שחר.

הפעם הראשונה בה שמעתי על כך

היתה כאשר לפני כמה חודשים ח"כ שריד הביא הצעה לחזור לשם מרצ להנהלה. ההצעה נדחתה ברוב גדול. הפעם השניה היא היום...

blackcat2

New member
זה ברור למה זה בא משריד

מרצ מאד מזוהה עימו וקשה לו לראות עצמו כ"יחד".

רוצים לחזור למרצ../images/Emo42.gif../images/Emo70.gif

שלום לכולם/ן, אני חדש בפורום. אני ב"נוער יח"ד". מה שבאתי להגיד זה שאני מאוד מאוד מאוד מאוד מיחל לכך שהמפלגה תחזור לעצמה ונחזור לשם הישן, הטוב, המוכר והמכובד: מרצ
אני ממש לא סובל את השם הזה:יח"ד. הוא, איך לאמור בעדינות
ממש דוחה
מרצ הוא שם עם משמעות. שם שכששומעים אותו מיד מבינים מה האג'נדה. ממש כמו השם "שינוי". אני מתכוון לפעול לשם כך שנחזור לשם מרצ. שינוי השם ל:"יח"ד" דורש, בשביל שהשינוי יצליח, כסף רב. כסף שאין לנו
אף אחד לא יודע מה זה יח"ד. כולם יודעים מה זה מרצ
בואו נחזור יחד לשם מרצ
אולי ככה המרץ יחזור לזרועותינו (זרועות הפעילים) ולזרועות מפלגתינו
יש לנו "מרצ" בארצנו

blackcat2

New member
יחד זה בלי גרשיים../images/Emo187.gif

ויחד משמעותו- ישראל חברתית דמוקרטי. כך שהמשמעות כפולה.

eopeace

New member
מפלגת יחד

א. מפלגת יחד היא מפלגה חדשה שהוקמה בדצמבר 2003. ב. 60% מחברי מפלגת יחד לא היו חברים במפלגת מרצ קודם לכן. רובם לא רצו בעבר להיות חברים במפלגת מרצ - שינוי השם יפגע באמון החברים כלפי המפלגה וידחה אותם. ג. גם בהנחה שכל הטיעונים שהועלו נכונים, שינוי השם היום מיחד למרצ יפגע במפלגה יותר מאשר יעזור לה שכן היא תיהפך למגוחכת בהתנהלותה. ד. בניגוד למה שנאמר, המותג יחד נכנס עמוק יותר למודעות הציבורית מיום ליום - כרגע בכל הדיווחים התקשורתיים משתמשים במותג יחד, או סיעת "יחד-מרצ" בכנסת. בכל מקרה, לא קשה להבין כי במהלך תעמולת בחירות, גם אם לא נשכנע את רוב הציבור להצביע בעבורנו, הרי שכולם ידעו שיחד היא המפלגה המייצגת את עמדות השמאל כפי שאנו רואים אותן. בנוסף, ניתן יהיה לרשום על פתק ההצבעה "יחד - מייסודן של תנועות מרצ ושחר". ה. כל התעסקות נוספת בנושא רק פוגעת במפלגה.

Alexco

New member
תגובה

מרגיש לי מוזר לשחק את הגרוש הממורמר אבל שיהיה... השינוי הראשון היה מוצדק לא רק כי היה מדובר באיחוד בין מרצ לשחר כמו גם פנייה לקהלים חדשים, אלא גם משום שהייתה אז תקווה שגופים נוספים יצטרפו למפלגה החדשה. מעבר לשאלה האם חכם או הוגן לשנות עכשיו את השם, עצם ההתעסקות בימים אלה בחזרה לשם הקודם כאילו זה מה שיפתור את בעיותיה של יחד, לדעתי מצביע על איזה שהוא ריקבון מחשבתי. אחרי בחירות 2003 בהם תחת השם מרצ קרסה המפלגה אלקטורלית לקח יוסי שריד אחריות והתפטר. יואיל בטובו לקחת אחריות גם עתה במקום לתלות אותה בזוטות. יחד היום לא פופולרית ושמה לא תופס כי יחד לא נושאת היום בקרבה שום אמירה משמעותית לציבור הישראלי. אני לא בא לזלזל באמונותיהם ודיעותיהם של חברי יחד שרבים מהם חברים טובים שלי, אלא רק לציין שלעניות דעתי אותן אמונות ודיעות לא מעניינות ציבורית ותקשורתית. מי שמחפש את המפלגה ה"לאומית" ה"אחראית" שמותירה את ממשלת ההתנתקות על כנה יכול לשים בקלפי אמת. למעשה היום ב"פוליטיקה" המנחה שאל את ביילין למה להצביע לו ולא לליכוד. אתן קולטות? מה שאנחנו היינו אומרים לעבודה... אנשי יחד צריכים להבין שיחד לא רלוונטית. אם יחד רוצה להיות רלוונטית היא צריכה להיות נחרצת, או במילותיו של ביילין "כוחנו בחדותנו". "כוחנו בחדותנו" זה לא שאומרים ככה, מצביעים אחרת ומסבירים בדיעבד. זה שעקביים, מתמידים ונחושים, והכי חשוב - לא מפחדים להפסיד בבחירות כי אין ממה לפחד חוץ מהפחד עצמו, הפחד אשר מסרס את החדות של האמירה ואת הרלוונטיות של המפלגה. חזרה לשם הקודם תועיל ככוס רוח למת.

eopeace

New member
צודק

ולכן הגיע הזמן לשים כבר מאחורינו את הדיון על השם, להתחיל ולסיים כפי שהיינו צריכים, את הדיון על מצע המפלגה (שהוא ברובו הרי מוכן) ולדאוג שקולנו ישמע - ובצורה חדה. נעור המפלגה עושה זאת בצורה מצויינת בדרך כלל, אבל שאר המפלגה מלבד יוצאי דופן, לרוב נשארת בבית. אתה צודק במאה אחוז - לא צריך לפחד להביע את עמדותינו!

tali_le

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה

אם כל ההתנגדות שהייתה לי בזמנו לשינוי השם היום זה כבר מיותר ומגוחך לחזור אחורה

למעלה