חוזרים הביתה

שרוֹן

New member
חוזרים הביתה ../images/Emo82.gif

אחרי שנתיים וחצי בגולה, אנו שבים. יודעים מתי (דצמבר), עוד לא יודעים הרבה על מה ואיך ואיפה. הטווח הכללי הוא מהשפלה ועד השרון ואולי קצת יותר צפונה. יש גם דיבור על פריפריית ירושלים. מה שברור הוא שאנחנו רוצים גן חם וטוב לעידו. עידו יהיה בן שלוש וחצי כשנחזור. לגבי איזה גן - קשה לי לאמר. חשוב לי שתהיה גננת נעימה, טובת לב וסבלנית שיודעת לקבל מגוון של ילדים ולתת להם להתבטא ולהרגיש שייכים. אני אשמח לגן שיתופי כזה- שילדים יכולים ממש להיות חלק מהעשייה בו (הכנת האוכל, גננות, עבודה יצירתית), ושיש בו גם מספיק זמן למשחק עצמאי. אנחנו די קצרים בכסף מחד, מאידך חשוב לי מאוד שיהיה לו טוב בגן. אני עוד לא סגורה על זה אבל 2000 ש"ח בחודש הם גבול עליון. מה שאני בעצם צריכה מכן, אלה המלצות על גנים שאתן מכירות וממליצות עליהם באופן אישי. ההודעה היא כמובן גם לאבות
, הפניה בלשון נקבה, היא כי רובנו כאן בנות... אני אשמח לשמוע פירוט על מה עושים בגן, ומה הילד/ה חושב/ת עליו. אם זה בסדר מצידכן, חשוב לי גם לדעת מה העלות של הגן ומה שעות הפעילות. את התגובות להעביר בבקשה אך ורק במסרים ולא על גבי הפורום. תודה גדולה
< הולכת לעשות מקום בתיבת המסרים שלי
> שרון

צריך 10 תוים להקפצה, כמדומני ../images/Emo13.gif

אז מזל טוב וברוכים השבים. לאיזה עיר מגיע עידו? קליטה נעימה בארץ....את לא קצת מצטערת על החזרה לקלחת?

שרוֹן

New member
../images/Emo13.gif אנחנו לא יודעים לאן חוזרים

כי רק עכשיו אנחנו מגששים בעניין עבודה (ולא בטוח שנשיג עבודה לפני שנשוב). בכל אופן, אני רוצה לברר על גנים טובים, באזור המרכז כולו, ובפריפריית ירושלים, כדי שאיפה שלא ניפול, נוכל מראש ליצור קשר עם גן טוב, או לפחות לנסות. עשיתי לי מחברת "יומן מסע", אני מרכזת שם את כל החומר... בכל אופן, שמחה לחזור לקלחת, שמחה להתחיל לעבוד אחרי אבטלה כפויה של שנתיים, מכירה את הנפשות הפועלות, ולא כמו כאן, צריכה לנחש את האנשים האלה כל יום מחדש. הדבר היחיד שבאמת יושב לי על הראש זה המצב הבטחוני, אבל גם שם היינו, ונקווה שהחיים יעברו בשלום...

שרוֹן

New member
אוקי, מסטטיסטיקה שנאספה ביומיים

האחרונים, מלבד שתי נשים, אף אחת פה, שמשלמת פחות מאלפיים לחודש לא מרוצה מהגן של הילד/ה (או שהיא גרה בגליל או בנגב.. ). הכצעקתה?

irisgh

New member
איפה אספת סטטיסטיקה?

אשמח לקרוא. כשגרתי באזור ישובי גדרות (ליד גדרה), היה לי משפחתון מעולה ב 1650 ש"ח לחודש, עד 4. הייתי מאוד מרוצה. בצפון ת"א, הדבר היחיד שהתקרב למחירים הללו ושנשחשפתי לו, היה משפחתון של חב"ד. יש פה גן לילדים בני שנתיים, שהוא עד אחת, ועולה עוד פחות מזה, וההורים מאוד מרוצים. השאלה מה עושים אחרי אחת. במקום הזול הנ"ל, גם החופשות הן מרובות מאוד (כל סוכות, כל חנוכה, וכיוב'). בירושליים עצמה אני מכירה אנשים שמרוצים מגנים זולים מ 2000. וגם מגני עירייה.

שרוֹן

New member
אז למה לא מספרים לי שומדבר? ../images/Emo13.gif

תקראי את ההודעה המקורית...

סטטיסטיקה מופרכת

אני משלמת 1300 לפני דרוג משרד העבודה ומ-א-ו-ד מרוצה מהגן. האם יש סיכוי שכולם כאן קושרות מחיר לאיכות? אני מסופקת....נראה לי שבחרת מדגם סטטיסטי לא מייצג (מבחינה סטטיסטית)

שרוֹן

New member
נו, אז תשלחי לי מסר..

בהודעה המקורית ביקשתי המלצות חמות על גנים באיזור שפלה עד שרון, ופריפריית ירושלים, שעולים פחות מ-2000 ש“ח לחודש. הכל הולך. עניין הסטטיסטיקה היה סתם פרובוקציה מטופשת (לא רואים?
) כי קיבלתי רק שני מסרים בעניין. אבל את יודעת מה, נהפוך את זה לסקר שביעות רצון מגני עיריה וגנים פרטיים במחירים סבירים, אה?

לאה_מ

New member
גני עיריה כולם בתקציב שלך

(נדמה לי שאפילו כולל הצהרון, אבל תקנו אותי אם אני טועה). אבל לשנה הקרובה אני חושבת שפספסת את הרישום, כך שאת לא יכולה לבנות על מקום פנוי בגן עירוני, אלא יקבלו אותו לגן שיהיה בו מקום פנוי באמצע השנה. (ועל גני עיריה יש גם לי המלצות
).

שרוֹן

New member
אין טעם לרשום

כי כעד דצמבר-ינואר אנחנו לא יודעים פנינו-לאן. הרעיון הוא לדעת איפה יש לי גנים טובים, ואולי זה יעזור בניווט בין היתר. ברור שנברר קודם אם יש לנו סיכוי להיכנס לגן בינואר.

maya100

New member
אני מרוצה מאודדד מגן שעולה 2200 ש"ח

אז לשלוח לך פרטים או שיקר מידי? (האמת גם לי יקר מידי, אבל זה מה יש..
)

שרוֹן

New member
האמת היא

שבשלב זה אלפיים הוא כבר חריגה מהתקציב (אם לדייק, 2000 מסתמך על תקציב עתידי, ומתוך הנחה שלא תהינה בעיות אקוטיות מידי במציאת עבודה). אבל מכיוון שהבטחתי לליליה סטטיסטיקה פורומית, תישלחי לי את האיזור או העיר שבה אתם גרים. ואם יקרה איזה נס כלכלי, אני אדע שאפשר לפנות אליך לפרטים...

ליאת +

New member
קרית אונו ב -1700 , נמכר? ../images/Emo13.gif

(לא סגורה אם זה מחיר לשנה הבאה, אבל משהו בסביבה)

שרוֹן

New member
לכי על זה ../images/Emo8.gif

תפרטי לי במסר חוות דעת אימהית, ופרטים מזהים למינהם (מיקום, שם וכדומה)

אוזי2

New member
הילדים שלי בגן בהרצליה.

עד 16.00 עולה 2000 ש"ח. אני מאד מרוצה מהגן, הוא מגיל שנה, יש שתי קבוצות קטנים ובוגרים, יש שתי גננות מוסמכות נפלאות, אמא ובת, חמות חיכניות מחבקות ומנשקות, יש 4 מטפלות + שתי מתלמדות שבאות פעמיים בשבוע. כל הצוות מקסים. יש שלושה חוגים: התעמלות, ריטמיקה, וטבע. מלמדים שם את הילדים המון חוץ מחגים, למשל: פרי הדר, חיים נחמן ביאליק, תוצרת בעלי החיים, ועוד... אוכל: בשרי, הגננת (האמא) מבשלת בערב ומביאה בבוקר עם הסירים לדן, אוכל אמיתי, טריפוליטאי טעים מאד: קוסקוס עם שועית+קציצות, שניצל אמיתי, עם אורז וירקות מבושלים, מפרום +קוסקוס וכו'... חצר: לא מאד גדולה אבל נקיה ומושקעת, צעצועים חדשים וכל שנה מתחדשים (זורקים לא טובים או דהויים וקונים חדשים גם לחצר וגם לגן עצמו). יש בחצר טפטפת עם רסיסי מים לימים חמים וצל.

שרוֹן

New member
שלום אוזי2 ,

תודה על התשובה, אבל לפי תקנון הפורום אנחנו מתבקשים לא לפרט על גנים במסגרת הפורום. הגן נשמע מקסים, וקנית אותי לגמרי בעניין האוכל הטריפוליטאי (מותר גם להורים לבוא לצהריים?
) אבל רק במסרים. אז אני כבר שולחת לך מסר, אה?

איליטה

New member
שלום שרון

רק לידע כללי, מאיפה אתם חוזרים? אנחנו בארה"ב חמש וחצי שנים ובעלי לא מוכן לחזור. מה עושים
תודה ובהצלחה, אילה

שרוֹן

New member
../images/Emo6.gif גם לך המפרום מדגדג בבטן?

חוזרים משוויץ. קשה לענות בלי להכיר את הנפשות הפועלות, אבל אני יכולה לספר לך את הסיפור שלנו. הגענו בשביל לימודי מוסיקה לאיש (שלוש שנים). הכוונה היתה שאני אמצא עבודה בתחום שלי ויהיה גם לי מעניין. השוויצרים קשים לאללה כשזה מגיע לאישורי עבודה לזרים (בעיקר כאלה שאינם מהאיחוד האירופי), ועל כן נותרתי ללא עבודה. הצירוף המופלא של אין עבודה, הגרמנית המקרטעת שלי, מזג אויר זעוף או עגמומי וקפוא חליפות (רק הקיץ פה שווה לפעמים), והשוויצרים הבילתי-מובנים-לישראלית-המצויה, גרם לכל עניין החזרה. האיש ביוזמתו (טוב נו, אחרי שהבהרתי לו את ההבדלים הדרמטיים בין איכות החיים שלי ושלו כאן), הציע אפשרות שהוא יבקש קיצור התואר בסימסטר על סמך ציונים טובים, ונחזור ארצה באמצע הסמסטר הבא. וכך היה (כלומר יהיה). ולעניינך- למה את רוצה לחזור ולמה הוא לא? אולי תעני לי במסר.. אלא אם כן זה שייך לגיל הרך

למעלה