חוזה שכירות

REVI41

New member
חוזה שכירות

שלום! השכרתי את דירתי, ערכנו חוזה סטנדרטי( כזה שקונים בחנות). עם אופציה להארכה לשנה נוספת. אני מעונינת לחזור ולגור בדירתי בסוף תקופת השכירות, האם יכול להווצר מצב שבגלל סעיף אופציה להארכה בשנה נוספת לא אוכל לחזור לדירתי? אני בהחלט רוצה לחזור ולגור בה ולא להשכיר אותה שוב. נ.ב. כרגע אני גרה אצל הוריי... בתודה מראש רויטל

matan_druker

New member
רויטל - הכל בסדר- בלי פאניקה

מאחר ובחוזה מצוין מפורשות כי השכירות היא לשנה עם אופציה להארכה, הרי שמבחינתך את "מכוסה" מכל הכיוונים. עצם המונח "אופציה" מבחינה משפטית הינו אפשרות להארכה רק לפי רצונם ולפי כוונתם של שני הצדדים לחוזה, קרי אם את ו/או השוכרים או מי מבינכם, לא ירצה לממש את אופצית הארכת החוזה, הרי ששני הצדדים יפרדו איש איש לדרכו. לא זו אף זו, חשוב מבחינתך להודיע לשוכרים בפרק זמן סביר לפני תום החוזה (לפחות חודשיים מראש) באם את מעוניינת לחדש או שלא לחדש את החוזה עימם. אם יש לך עוד שאלות - אני כאן.

דובי123

New member
עליך לבדוק בחוזה

בדקי למי ניתנה האופציה ומהי הפרוצדורה להפעילה [בדרכ כלל ניתנת לשוכר ולא לשני הצדדים - מוריק אותה מתוכן] אם האופציה ניתנה לשוכרת ולא מילאה אחרי התנאים להפעילה זכותך לדרוש פינוי הדירה בכל מקרה כדאי לדבר עם השוכרת וליגע אותה על רצונך ולראות אם ניתן למצוא פיתרון שיתאים לשניכם ,זאת אם כמובן האופציה בידה ופעלה להפעילה או שעדיין לא הגיע הזמן להפעילה

אופציה

מתן אופציה להארכת החוזה משמעה שהצד שניתנה לו האופציה, יכול להאריך את תוקף החוזה באופן חד צדדי (אם נדרשת הסכמת הצד השני, הרי שאין טעם באופציה, כי אם ההסכמה קיימת איןה צורך בסעיף בחוזה, ואם אינה קיימת - אין בסעיף כל תועלת). בד"כ, האופציה ניתנת לשוכר, ולא למשכיר. כיוון שאת אומרת שחתמתן על חוזה סטנדרטי, נראה שכך המצב גם במקרה שלכן, ואם התמלאו התנאים האחרים, השוכרת אכן רשאית להמשיך ולהתגורר בדירה שנה נוספת. כדי לדעת אם ומה ניתן לעשות, צריך לדעת את פרטי החוזה ואת המצב בפועל. המלצתי היא - גשי לעו"ד. וכמו שנאמר כאן לא פעם - לא כדאי להשכיר דירה ללא עו"ד.

למעלה