חוזה שכירות

sermes22

New member
חוזה שכירות

בחוזה שלי יש סעיף שמותר לי לסיים את החוזה בהודעה של X ימים מראש. משום מה לא מילאתי את מס הימים. רציתי לשאול מהי התקופה הכי קצרה למתן הודעה במקרה כזה בו מספר הימים לא מצויין וברצוני לעזוב את הדירה, ואם בכלל ניתן להשתמש בסעיף כאשר מספר הימים לא ממולא. אודה מאוד אם תתנו מענה לבעייתי בהקדם.

כדאי לנסות להגיע

להסכמה בכתב עם המשכיר באשר לאורך התקופה. כל דבר שבין שבועיים לשלושה חודשים (וגם מעבר לכך) יכול להיות סביר.

sermes22

New member
אני רוצה

לדעת מה קורה כאשר אין הסכמה ואני זה שרוצה לעזוב, ובעל הבית לא מעוניין כל כך

אם אין הסכמה

וגם לא כתוב כמה זמן מראש צריך להודיע אבל יש, כפי שאתה אומר, סעיף כזה בהסכם - הייתי נותנת הודעה של 45 או 60 ימים מראש. השאלה היא אם המשכיר מחזיק בהמחאות/בטחונות שלך שהוא יכול להפעיל אותם.

sermes22

New member
כן

י ש לו צ'ק בטחון ו12 צ'קים מראש, אם הוא יכול להפעיל את הבטחונות בשביל מה נועד הסעיף?

אם היית מקפיד על מילוי

הסעיף בעת חתימת ההסכם לא היתה נוצרת בעיה. לכן במצב הזה הכי מומלץ להגיע להסכמה ולהעלות אותה על הכתב.

sermes22

New member
אבל

אין הסכמה ואני נאלץ לעזוב ולהשתמש בסעיף, אז אני מניח שגם אם הוא לא ממולא הוא אמור להיות תקף, ובטח צריך להיות איזה מינימום כאשר סעיף זה ריק

לא רק שאין "מינימום" אלא

שהמשכיר גם יכול לטעון שהעובדה שלא מילאו את הסעיף מעידה על כך שלא התכוונו לתת אפשרות ליישם אותו. האם מדובר בהסכם קנוי או בהסכם שהוכן ע"י עו"ד?

sermes22

New member
מדובר

על הסכם שנערך בין 2 הצדדים ללא עורך דין, וכשהתעניינו אמרו לנו שאם הוא קיים הוא תקף וצריך לבדוק את המינימום שבחוק

לא הבנתי אצל מי התעניינתם

ולא ידוע לי על חוק שקובע מינימום כזה (בהרבה הסכמים סעיף כזה כלל לא קיים).

sermes22

New member
כן

בד"כ סעיף כזה לא קיים אבל השאלה היא שאם הוא קיים ולא מילאנו אותו האם הוא תקף אפילו ששכחנו למלא אותו כי זה שהוא ריק לא מעיד שלא התכוונו להשתמש בו, אלא ששכחו למלאו. וחוץ מזה סעיפים שלא התכווננו להשתמש בהם מחקנו בקוים.

עכשיו זו שאלה של פרשנות

האם התכוונתם להשאיר את הסעיף ומה התכוונתם לרשום בו. כל צד יטען עכשיו את מה שנוח לו. כמה זמן נשאר עד לתום תקופת ההסכם?

אני חוששת שאם אין לך סיבה

ממש טובה זה יחשב כחוסר תום לב לעזוב בשלב כזה אם אין סעיף ספציפי הקובע את התנאים לעשות כן. במצב כזה, אם אין אפשרות להגיע להסכמה, הייתי נותנת התראה של 60-90 יום מראש (באמצעות משלוח מכתב בדואר רשום) ומקוה שהמשכיר ינהג בהגינות.

sermes22

New member
אנחנו

בכאסח עם בעל הבית ואין מצב שהוא ינהג בהגינות. אבל אי אפשר לשכוח פרט בחוזה והסעיף עדיין תקף

זו שאלה

שבית המשפט יצטרך לענות עליה (אם זה יגיע לשם): בית המשפט יצטרך להחליט על סמך העדויות האם הצדדים התכוונו שהסעיף לא יהיה בתוקף או שהתכוונו שיהיה בתוקף אך שכחו להוסיף את משך ההודעה המוקדמת. אם בית המשפט יליט שהאפשרות השניה היא הנכונה, בית המשפט גם יחליט לכמה זמן של הודעה מוקדמת התכוונו הצדדים. בינתיים - עד שבית המשפט יחליט - יש להניח שהמשכיר יפתח תיק הוצל"פ ויפעיל את הבטחונות שיש לו. ברור שזה לא מצב אידיאלי. כדאי אולי להיעזר בעו"ד בניסיון להגיע להסכמות עם המשכיר.

למעלה