חוזה שכירות

roney30

New member
חוזה שכירות

3 שנים אני גרה בשכירות. בשנה האחרונה בלי חוזה. אני עוזבת את הדירה בגלל בעיה כספית שנקלעתי אליה. ביקשתי מבעלת הדירה לא להפקיד את התשלום האחרון. יש לבעלת הדירה שיק נוסף לחודש נובמבר + פקדון. את השיק של חודש אוקטובר ונובמבר ביטלתי בבנק. עדיין יש לה את שיק הפקדון. כעת בעלת הדירה אומרת לי שהיא לקחה את השיקים לעו"ד, לחברה שמוכרת שיקים, לסילוקין. מה זה אומר? אני עדיין גרה בדירה לעוד שבוע. ואני מתכוונת לשלם את החוב בתשלומים. בעלת הידרה לא מתכוונת להחזיר לי את השיקים. מה מצבי המשפטי? אני אזכיר שאין חוזה. המצב דחוף אודה לתשובה מהירה אציין שאיני מתכוונת להשאיר חוב על הדירה!!!

גם אם אין הסכם כתוב

את חייבת לשלם את שכר הדירה במלואו ובמועדו. אי אפשר להחליט באופן חד צדדי על תשלום החוב בתשלומים. אם לא קיבלת לכך את הסכמת המשכיר (רצוי מאד בכתב), את חשופה לתביעות/פתיחת תיק הוצל"פ/מימוש צ/ק הבטחון וכו'. המשמעות של לקיחת הצ'ק לעו"ד היא שהוא ככל הנראה מתכוון לפתוח תיק הוצל"פ לביצוע ההמחאות.

roney30

New member
חוזה שכירות

תודה. אך האם יש חוק שהוא מחוייב להחזיר לי את ההמחאות בתמורות ההמחאות שאני אתן לו. או שהוא יכול להשאיר את ההמחאות אצלו עד שהתשלומים שלי ייפרעו?

אפשרויות

או שתדיגי לו להפקיד שוב את ההמחאות (לאחר שתתני הוראה לבנק לכבד אותן) או שתתני בידיו המחאות חדשות ותשתדלי שהוא יאשר בחתימת ידו שהוא קיבל את ההמחאות החדשות, שהן באו להחליף את אלו הישנות וכי בכפוף לפירעון ההמחאות החדשות הוא יחזיר לידיך את אלו הישנות ולא תהיינה לו טענות כלפיך.

למעלה