חוזה שכירות

rock231

New member
חוזה שכירות

שלום רב, חתמתי לא מזמן על חוזה שכירות שמופיעים בו שלושת הסעיפים הבאים: א. בתקופת השכירות ישא השוכר בכל המיסים כגון: מיסים עירוניים, מים, טלפון ועד בית וכו'. ב. השוכר מצהיר בזאת, כי הוא מתחייב לשלם כל תשלום, כאמור בהסכם זה במועדו לרבות התשלומים השוטפים לאחזקת הדירה. ג. השוכר מצהיר כי ראה את הדירה ומצאה מתאימה לצרכיו והוא מתחייב בזאת, כי בתום תקופת השכירות יחזיר את החזקה בדירה כשהיא במצבה היום, כפי שקיבל אותה לראשונה פרט לבלאי הנובע משימוש רגיל. ועכשיו לשלב השאלות: 1. האם אני מחוייב לשלם, עפ"י חוזה זה, על בעיות צנרת/דוד שמש ושאר בעיות תשתית שהתגלו בדירה? 2. התגלתה נזילה בשירותים של המקלחת של השכנה שנגרמת כתוצאה מתקלה בצנרת שלי, האם אני מחויב להתחלק עם בעלת הדירה על התיקון של הבעיה? הערה אחרונה לסיום: אני לא יודע אם זה רלוונטי אבל החוזה מבלבל הרבה בין ה"משכירים" ל"שוכרים". (כך למשל נוצר מצב אבסורדי באחד הסעיפים שאומר שבעלת הדירה מתחייבת להחזיר לי את הדירה עד תאריך מסוים כשהיא נקייה מחובות ובמידה והיא לא עושה את זה היא חייבת לשלם לי 70$ ליום...) האם לבלבולים הללו יש השפעה כלשהיא על תקפות החוזה או משפיעה במשהו על נכונותו? זהו, מצטער על אורך השאלה, תודה מראש למסייעים.

תשובות

ראשית, הסעיפים שצטטת מההסכם אינם הסעיפים הרלבנטיים לשאלות שלך. מה רשום בהסכם בעניין תיקונים במושכר? באופן כללי, ובכפוף לכך שאיני יודעת מה נרשם בהסכם, הנוהג הוא שהמשכיר נושא בכל מה שקשור בתיקון צנרת פנימית ו/או תשתית. אני לא יכולה לענות לך בעניין ה"בלבולים" בהסכם מבלי לראות אותו.

rock231

New member
בקשר לכתוב בהסכם

אז זהו, שבהסכם לא מצויין דבר לגבי תיקונים. במידה והיה מצוין והכל היה ברור לא הייתי פונה לפורום... לגבי הסעיפים שציינתי, אלו הסעיפים היחידים שמטפלים בנושא של תשלומים/תיקונים - מצויין שם הביטוי "אחזקת הדירה" והשאלה המרכזית היא האם בעלת הבית יכולה להחשיב את הטיפול בדוד שמש שהתקלקל/צנרת פגומה כחלק מ"אחזקת הדירה".

אם אין סעיף המתייחס לתיקונים

ושוב, בכפוף לכך שעל מנת לתת תשובה מוסמכת יש לקרוא את כל ההסכם (הסעיף בעניין "אחזקת דירה" מתייחס לתשלומי ועד בית וכו' למיטב הבנתי) יחול הקבוע בחוק השכירות והשאילה: חוק השכירות והשאילה, תשל"א-1971 =============================== 7. חובת תיקון המושכר (א) המשכיר חייב, תוך זמן סביר לאחר שקיבל דרישה לכך מאת השוכר, לתקן במושכר, או בנכס שברשותו המשמש את המושכר, כל דבר השולל או המגביל הגבלה של ממש את השימוש במושכר לפי ההסכם או לפי המקובל בנסיבות (להלן - פגם), בין שהפגם היה בזמן מסירת המושכר לשוכר ובין שהתהווה לאחר מכן, זולת פגם שהשוכר אחראי לו לפי חוק השומרים, תשכ"ז-1967 2, או שתיקונו, לפי ההסכם או לפי המקובל בנסיבות, אינו חל על המשכיר.

rock231

New member
בדיוק מה שחיפשתי

בסופו של דבר רציתי לדעת אם קיים איזשהוא חוק מוגדר המחייב את המשכיר לתקן פגמים בדירה שלא נגרמו כתוצאה משימוש לא סביר של השוכר. תודה רבה.

למעלה