חוזה שכירות

Michalal

New member
חוזה שכירות

בחוזה השכירות שלי מופיע המשפט הבא: "המשכיר מתחייב לתקן תקלות וקילקולים שיחולו כתוצאה מבלאי סביר כגון צנרת וכו', והשוכר יתקן על חשבונו דברים שנגרמו כגון סתימות וכו'". מאז שנכנסתי לדירה המשכירה תיקנה את המזגן פעמיים, ועל פי המלצת הטכנאי אמרה לי שבחורף, לאחר שיא עונת הקיץ, תחליף את המזגן. פניתי אליה לפני שבוע כי שוב המזגן לא תקין (לא הופעל מאז הקיץ ועכשיו לא מחמם) והבטיחה לי לברר ולהתקין אחר. השבוע, לאחר התמרמרות בעלה, אשר אינו צד לעניין ואינו חתום על החוזה- היא מסרבת לטפל במזגן כי אין התייחסות ספציפית אליו בחוזה. לטעמי, כיוון ששכרתי נכס עם מזגן (וכשבאתי לראות את הדירה גם וידאתי יחד איתם שהוא עובד) ההיגיון אומר שעל המשכירה לדאוג למזגן תקין. מה דעתך? וכיצד עלי לפעול?

מן הסתם החוזה גם לא מתייחס

ספציפית לכיור או לאסלה. אם הקלקול במזגן נובע מבלאי סביר חובת התיקון שלו על המשכיר.

Michalal

New member
תודה ושאלה נוספת

אציין ראשית כי החוזה נוסח ע"י המשכירה, שהתעקשה על כך, על אף שהיה לי ביד חוזה שקניתי. כל החוזה בקושי בן 1.5 עמודים. המשכירה (או בעצם בעלה) לא רצו גם לתקן נזילה בצינור שיוצא מהאסלה כי "זה היה בסדר כשנכנסת לדירה"... ולענייננו: מעתיקה מתוך החוזה: "4. תקופת השכירות המשכיר משכיר בזה לשוכר את המושכר לתקופה של שנה מתאריך 1/03/10 עד תאריך 28/2/10 + אופציה לשנה. על השוכר לדאוג ל 3 ערבים המקובלים על המשכיר. .5 דמי השכירות : 2500 ₪ למשך שישה חודשים הראשונים לתקופת השכירות ואח"כ 3000 . ₪ דמי השכירות ישולמו למשכיר בשלושה תשלומים לשנה מראש, כל צ'ק לארבע חודשים. על השוכר יחולו דמי השימוש בגין חשמל, מים וועד הבית וארנונה וגז. השוכר מתחיב להעביר את הארנונה, חשמל, וגז על שמו מיד. בתקופת האופציה תינתן לשוכר אפשרות להביא דייר חלופי המקובל על המשכיר, חובה על השוכר להודיע למשכיר במכתב רשום על רצונו לממש סעיף זה 60 יום מראש." מכאן אני מבינה שהאופציה היא שלי- ואם אבחר להאריך- על המשכירה להאריך את ההסכם. אך אם היא מסרבת (כרגע לא, אך כבר למדתי שאיתם עלי להתכונן) להאריך- מה עלי לעשות? וכן: באיזה סכום שכירות החוזה יוארך? 3,000 ש"ח לחודש? 2,500 ש"ח לחודש למשך חצי שנה ואז 3,000 ש"ח לחודש למשך חצי שנה, כמתואר בהסכם? ובנוסף: האם עלי להודיע להם על רצוני להאריך את ההסכם? כי זה לא נאמר בחוזה, והם גם לא נתנו לי כתובת למשלוח דואר. תודה על ההתייחסות.

נאמר בציטוט

כי עליך להודיע על רצומך במימוש האופציה 60 ימים לפני תום תקופת ההסכם. בראש ההסכם אמורה להיות כתובת, אם לא נסי לברר אותה. שכר הדירה יהיה 3,000 ש"ח לחודש. אין צורך לחתום על הסכם חדש או לקבל הסכמת המשכיר למימוש האופציה.

למעלה