חוזה שכירות - תמ"א 38

o r o r

New member
חוזה שכירות - תמ"א 38

שלום רב,

ארצה בבקשה לקבל יעוץ בנידון שיש לי.
חתמתי על חוזה שכירות מול בעל הדירה לא מזמן ולאחר מספר חודשים בלבד מתגלה שממש מתחיל תמ"א 38 ואני לא יודע מה לעשות.
אני אציין שבחוזה השכירות לא מוזכר שום דבר שיהיה תמ"א 38 בבניין ולא נאמר לי שום דבר בעל פה .
החוזה הוא חוזה סטנדרטי לכל דבר...לפי דעתי לבעל הדירה אין אופציה להוציא אותי ולי יש אופציה לצאת בהתרעה של חודש.

העניין שהוצאתי הרבה הוצאות על מובילים ועל זמן יקר של אריזות ,פריקה,ועוד דברים שמובנים מראש...אני רוצה לדעת מה האופציות שעומדות לפני מבחינה חוקית לפני שאפנה לבעל הדירה.
אני אציין שבעל הדירה הוא גם בעל הבניין והמידע הוסתר...לא מדובר בהרעת תנאים ממה שבפועל חתמתי למה שבפועל מקבל? אשמח להרחבה.

תודה מראש

rachel140

New member
לא עורכת דין אבל

נשמע כמו חוסר תום לב של בעל הדירה. ועל כן יש לך שלוש אופציות, כפי שאני רואה- או שתגיע איתו להסדר, או שתתבע אותו או שתמצא מישהו אחר ותעזוב. אנחנו לקראת קיץ והרבה דירות מתפנות ככה שלא תשאר בלי גג מעל ראשך זמן רב....
כמו- כן גם תצליח למצוא מישהו שיחליף אותך כיוון שיש הרבה אנשים המחפשים דירה בזול ותמ"א 38 מאפשרת אופציה זו למי שמוכן לגור באתר בנייה.

מה שמוזר בעיני זה שלא היה שלט מחוץ לבניין, שכן שלטים כאלה עומדים חודשים לפני תחילת התמ"א....

o r o r

New member
אז ככה...

בנוגע להסדר זה משהו שאני אנסה ואם לא אני אתבע אותו.
העניין הוא לא שאני לא אמצא..זה המון מאמץ באריזה...חיפושים..פריקה,ניקיונות,תשלום מובילים ו/או תיווך במידת הצורך..חופש מעבודה ועוד הרבה דברים..זה לא קל לבוא ולהגיד לעזוב..יש הרבה דברים בחשבון שעושים מעבר.
למצוא מישהו חלופי אני לא חושב שזה יהיה אופציה כי אם לי הוא לא הוריד את המחיר אז למה שלמישהו אחר הוא יוריד...המחיר של הדירה ממש לא זול...שוב זה בהתחשב שהוא לא אמר לי או עדכן אותי..ידוע לך כמה אחוז בדרכ מורידים משכר הדירה בזמן תמ"א 38 ?

תודה,
אורן

rachel140

New member
זה שלא הוריד לך במחיר לא אומר שהוא לא יוריד לבא בתור

כיוון שאתה חתמת לפני תחילת תמ"א (הוא לא אמר לך --> חוסר תום לב --> פתוחה האפשרות בפניך לתבוע), אולם אוטוטו מתחילים תמ"א, ועם הבא אחריך הוא כבר לא יכול להסתיר את העובדה...אם הוא יירצה למצוא מישהו בזמן תמ"א- הוא יוריד במחיר. בתמ"א הוא לא מקבל שכר דירה מהקבלן. מקבלים שכר דירה רק בפינוי-בינוי. לכן, אם הוא לא יימצא מישהו שיהיה מוכן לגור באתר בנייה- הוא יפסיד כספית. אני בטוחה שהוא מודע לזה ולכן יוריד במחיר. עכשיו השאלה עד כמה השוכר יהיה אסרטיבי ויתעקש על הורדה ב- 50% (אני שמעתי כאלה שגם הורידו להם ב- 50% משכר הדירה)
הדירה בת"א או רמת/גבעתיים או עיר אחרת? תל- אביב אכן בעייתית, אבל עדיין אפשרי למצוא דירה במקומות טובים. ושוב אני חוזרת- אנחנו לקראת הקיץ- לא יחסרו דירות להשכרה
אין ספק שמעבר דירה בפני עצמה היא משרה מלאה, אבל צריך להסתכל על הכל בראייה של עלות מול תועלת....

אתה בטוח שלא היה שום שילוט לגבי התמ"א? זה נשמע מוזר. הן היזם והן הקבלן אוהבים לשים שילוט חודשים מראש (לפעמים קרוב לשנה) לפני תחילת פרוייקט. זו פרסומת מבחינתם...

למעלה