חוזה שותפות בדירה

kar2

New member
חוזה שותפות בדירה

שלום! יש לי שאלה מאוד חשובה:) אני גרה בדירה ששייכת לסבא וסבתא שלי ולפני שלושה חודשים נכנסה לדירה שותפה. יש לי חתול בדירה והשותפה ידעה על כך מראש. בחוזה לא נרשם על כך (החוזה נרשם בין סבא וסבתא שלי לבין השותפה). בין חתימת החוזה לבין המעבר של השותפה לדירה הכנסתי לדירה חתולה נוספת. יידעתי את השותפה החדשה על כך והיא לא אמרה כלום ולא הביעה שום התנגדות. עכשיו, כעבור שלושה חודשים השותפה דורשת ממני להוציא את החתולה מהדירה ולמצוא לה בית אחר או לזרוק אותה - העיקר שלא תשאר בבית. היא טוענת כי זוהי "הפרת חוזה", למרות שגם על החתול הראשון לא מצויין בחוזה אך הוא נמצא איתי בדירה כבר כשלוש שנים. הצעתי לשותפה לעקר את החתולה ולנסות לחנך אותה וכמו כן לחכות שהיא תגדל קצת ותתבגר (היא גורה בת חמישה חודשים). השאלה שלי - מי צודק כאן? האם אחרי שלושה חודשים שבהם השותפה לא אמרה דבר היא יכולה לבוא ולדרוש ממני להוציא מהבית את החתולה שלי שניקשרתי אליה? או במילים אחרות - האם יש לה כאן איזו שהיא עילה להפרת חוזה או למעשה לא חוקי שעשיתי? מצפה לתשובה... תודנה ויום טוב :)

CountDust

New member
איזה חוזה יש ביניכן?

אם אני מבין נכון החוזה הוא בינה לבין המשכירים (סבא וסבתא שלך) ולא בינה לבינך.

CountDust

New member
זה אומר שהיא לא יכולה לטעון

שהפרת את החוזה, כיוון שאין ביניכן חוזה. אם היא טוענת שאת הפרת את החוזה שבינך לבין סבא וסבתא שלך זה ממש לא עניינה. אם היא טוענת שסבא וסבתא שלך הפרו את החוזה בכך שאיפשרו לך להכניס חתולה זה בינה לבינם.

kar2

New member
רק הבהרה קטנה בנושא -

היא ידעה על החתול הראשון עוד לפני חתימת החוזה... על החתולה החדשה היא ידעה לאחר חתימת החוזה אבל לפני כניסתה לדירה (בין חתימת החוזה לבין כניסתה לדירה היתה תקופה של כחודש ) :) ובעל החיים שהיא דורשת להוציא מהבית היא החתולה עליה ידעה לאחר חתימת החוזה ולא החתול - עליו ידעה עוד לפני חתימת החוזה.

אם זה לא התאים לה

היא היתה צריכה להגיד את זה מיד כשידעה (או,לפחות, להגיד שלנוכח האורח החדש היא תנסה ותראה אם זה מתאים לה). אם לא אמרה עד עכשיו כלום - אין לה עילה להפרת ההסכם (לפחות לא בתירוץ של החתול).

kar2

New member
סליחה על ההצקה:)

היא אמרה שהיא תנסה ותראה (לאחר שהיא התחילה להתגורר בדירה) אבל האם היא יכולה לדרוש להוציא את החתולה מהבית? או הכי הרבה שהיא יכולה זה לבקש לצאת היא בעצמה מן הבית ומן החוזה? ועוד דבר - האם יש לה פה איזו שהיא סיבה או אפשרות לתבוע אותי או את הסבים שלי?

התשובה השניה שקבלת

לעיל היא מדויקת ונכונה, חבל להכביר מילים. אתן נמצאות בדירה כדיירות-שכנות אם יש בלבה עליך או על חתולייך היא יכולה, אולי, להתלונן בועד הבית. הפרת חוזה לא היתה כאן. כדי להפר חוזה-צריך שיהיה חוזה ואתן אינכן צדדים לחוזה כלשהו.

היא יכולה

להודיע לסבים על ביטול ההסכם עקב הפרתו על ידם והיא יכולה לתבוע את נזקיה בגין כך (זה לא אומר שאני בטוחה שיש לה קייס טוב).

הפרת החוזה על ידי הסבים

נעשתה רק אם הם התחייבו, במפורש או מכללא, לא להכניס בעלי חיים לדירה ולמרות ההתחייבות הם הכניסו, עפ"י התאור -דיירת שלהם, שבמקרה היא גם נכדתם, הכניסה חתול לדירה שחלק ממנה נמצא בחזקתה. איך בדיוק היתה הפרה על ידי הסבים- הבעלים? ולאיזה נזק הם אחראים?

המשכיר הראה לשוכר

את הדירה. לאחר חתימת ההסכם הוכנס שינוי בדירה שעלול להיחשב כשינוי לרעה. הנזקים - הצורך לשלם למתווך, למוביל, הטרחה וכו'. שוב - לא אמרתי שיש כאן קייס בטוח על פניו מצד שני לא הייתי חורצת באופן חד משמעי ש"הכל בסדר ואין בעיה".

כשהשוכרת ראתה את הדירה

היה בו כבר חתול אחד, וחתימתה על חוזה השכירות, למרות המצאות החתול, היתה בה (גם) חוזה מכללא והסכמה לנוכחות בעלי חיים. "הכל בסדר ואין בעיה"? אכן, אי אפשר לקבוע זאת נחרצות.

kar2

New member
אוהבת החתולים המתוסכלת

תודה שאתם מגיבים פה... זה עוזר לי לגבש דיעה... ברצוני לציין שגם אני לא מבינה איך יכול להיות שדיירת שנכנסת מראש לדירה עם חתול אחד מתלוננת על חתול נוסף... (שני חתולים זה סביר לא? עשרה, זה כבר באמת מוגזם;)) במודעה פירסמתי שבדירה יש חתול ז"א, יש בע"ח בדירה... ואם היא מראש "התפשרה" על דירה עם בע"ח... אז למה מראש נכנסה לדירה? בבית משפט אמורים להאשים אנשים שמתעללים בחיות... ולא כאלו שמצילים אותן... לא?;) נקווה לטוב..... אם יש לכם עוד דיעה אשמח לשמוע.... אני בטוחה בחפותי, השאלה היא אם גם בית המשפט במידה והעניין יגיע לשם - יהיה בטוח בה.

זו לא שאלה של "חפות"

לא מדובר בעבירה פלילית וגם אין לך יריבות עם השוכרת. היריבות היא, אם בכלל, בין השוכרת לבין המשכיר.

ועוד משהו..

אולי הסבים יגיעו להסכמה עם השוכרת שהיא תעזוב את הדירה וכל צד יוותר על טענותיו? ואז יחפשו מישהו שיודע ומוכן לשכור חדר כשבבית יש X בעלי חיים.

kar2

New member
עוד משהו....

אני גם רוצה לציין שלו היתה מבקשת לא היינו רואים בעיה בביטול החוזה. הבעיה היא לגבי זה שהחתולה תעבור מהדירה ולא אם השותפה תעבור.

למעלה