חוזה רילוקיישן

EyalRBS

New member
חוזה רילוקיישן

שלום לכולם, אני מיועד לבצע בעוד כשנה רילוקיישן לחברה-בת (בבלגיה) של החברה שאני עובד בה. ביום רביעי אני טס לשם לביקור היכירות, בו בין השאר אני צריך לעלות נושאים של תנאי העסקה והחוזה. תהיתי האם אוכל לקבל טיפים כלליים, על מה לשים דגש, מה חשוב לעלות וכו'. מספר דברים שעלו בראשי: 1. האם שכר אני מקבל מהחברה המקומית במטבע מקומית, או עדיף לקבל שכר מהחברה בארץ ששולחת אותי. 2. מה עושים בנוגע לביטוח פנסיוני / מנהלים וקרן השתלמות שכבר התחלתי בארץ? האם אפשר להמשיכם? מי אחראי על ההפרשות מצד המעסיק? 3. האם נהוג לדרוש הוצאות דיור עבור השהות שם? שכ"ד? הוצאות מחייה? 4. האם לדרוש תקציב דיור ואני אטפל בשכירות, או שהחברה צריכה לדאוג להכל? 5. כמה טיסות בשנה הם מממנים לי לארץ? אשמח לקבל התייחסות לנושאים שהעלתי וטיפים נוספים. הייתי רוצה להגיע לפגישה ביום רביעי קצת יותר מוכן. תודה רבה!

Karenovadia

New member
דברים שאני ניסיתי אצלי ברילוקיישן

שים לב לביטוח בריאות, או ביטוח פרטי..(באנגליה למשל- כמו בישראל, מאוד יקר רופא שיניים וזה לא ממש מכוסה על ידי הממשלה) בחוזה רילוקיישן שלי אני מקבלת הוצאות מסויימות- אחד מהדברים הראשונים שהציעו לי זה הוצאות שכר דירה, או עזרה רבה במציאת דירה שתרצה אותי. אני מצאתי את העניין יותר נוח שנכנסתי לדירה שכבר סידרו לי, במיוחד אם זה להתחלה של הרילוקיישן ואתה גם ככה צריך להתרגל לחיים חדשים. אם אתה לא מכיר את הדרך בה הדברים פועלים- ויכולים לסדר לך דירה מוכנה לפחות להתחלה, נראה לי יותר טוב.. תשלום- לדעתי תמיד עדיף באירופה לקבל משכורת במטבע מקומי. תשים לב שהמשכורת שמציעים לך עומדת בסטנדרטים מסויימים. אל תתעצל- תבדוק מה מגיע לך על פי החוק, ימי חופשה, ימי מחלה, תשלום, מיסים ועוד ועוד.. אני לא מאמינה שלרוב מנסים לרמות בעניין זה, אבל שווה לדעת את החוק ולבדוק שמקבלים הכל כפי שצריך. זה מה שעולה לי לראש בינתיים... בהצלחה!

EyalRBS

New member
אוקיי

הערות טובות, תודה רבה! לאילו עוד הוצאות בחוזה כדאי לשים לב מלבד שכר הדירה? האם ישנן הפרשות לפנסיה? האם יש תאימות עם ישראל? האם אפשר להמשיך להפריש לביטוח פנסיוני או ביטוח מנהלים ישראלי? מה בקשר למיסים ולתאימות שלהם עם ישראל?

Karenovadia

New member
לגבי ביטוח לאומי ומיסים

בשנה האחרונה והיחידה שלי פה הבאתי איתי תלושי עבודה מאנגליה להוכיח לביטוח לאומי בארץ וזה היה בעצם מבטל חלק מהתשלום, כעיקרון אתה עדיין אמור לעשות הוראת קבע של בערך 140 שקל בחודש ומקסימום מחזירים לך את הכסף אחרי שאתה מוכיח שאתה משלם מיסים באנגליה, אפשרי גם לפנות במייל לביטוח לאומי בירושלים, מחלקת קשרי חוץ ותוכל לעשות הכל דרכם- הם מאוד נחמדים ויעילים! ביטוח מנהלים או ביטוח פנסיוני... לא עושה עדיין אז אין לי חצי מושג איך לענות לך..(אני באמת צריכה לעשות כבר!) עוד דברים- נסיעות. לא יודעת היכן תגור והיכן תעבוד, אבל בחצי השנה הראשונה הייתי גרה במרחק נסיעה מהעבודה והיה אפשרי לנסוע רק במונית שהייתה עולה לי 7 פאונד כל כיוון, הגעתי להבנה מסויימת עם הבוס- אבל זה היה מצטבר לנסיעות יקרות. אם אתה בעניין של לקנות רכב- הרכבים פה זולים, אך הביטוחים ממש לא.. גם צריך לקחת בחשבון הוצאות על נסיעות.

EyalRBS

New member
תודה רבה קרן

האמת שאתמול חזרתי מהביקור שם והיה מעולה. אנשים מאד נחמדים ומסבירי פנים. בסוף הגעתי להבנה עם החברה בארץ ששולחת אותי שעדיף לסגור את כל תנאי ההעסקה בארץ, ולא לבזבז על זה זמן שם. מה שבדיעבד התברר כצעד נכון. הביקור שלי התמקד בעיקר בהכרת החברה, בשיחות, הכרת האנשים וסיורים... באמת לא היה מקום להכניס דיון על תנאי העסקה וכו', וגם הם אמרו לי, ביוזמתם, שאלו דברים שעדיף לסגור עם החברה בארץ. בכל מקרה, כל הדברים שרשמת לי בהחלט אצטרך לקחת בחשבון כשיגיע הזמן. תודה שוב.

למעלה